Helmenharmaat lautalattiat, kristallivalaisimia, koristeellisia sisustusesineitä, valkoiseksi maalattuja puukalusteita sekä pellavan ja harmaan sävyisiä tekstiilejä. Näistä on tyylikäs maalaisromanttinen koti tehty. Liedossa sijaitseva omakotitalo löytyy myynnistä täältä.

Olohuoneessa huomion kiinnittää musta vanha piano, jonka päällä on peili sekä vanhat koristeelliset kynttilänjalat yhdessä kipsiveistoksen kanssa. Vanhat taulut on koottu kauniiseen asetelmaan ja samalla seinälle on vielä sijoitettu taulu ja peili jatkamaan linjaa. Mustaksi maalattu sohva, vanha matka-arkku ja vastapäisellä seinällä valkoisen lipaston päälle oleva musta varjostin, taljat ja virkattu matto rytmittävät huonetta. Valkoiset Tolix-tuolit sopivat vanhan puupöydän pariksi.

Runsas tyyli jatkuu vaivattomasti keittiöön. Kakluunia muistuttavan Uuniseppien takan vieressä seinään nojailee  puutikkaat ja vanha peltiämpäri toimii sille kaverina. Kauniit valkoiset astiat saavat olla avohyllyissä esillä ja vihreä maljakko korostuu upeasti kaapin päällä. Kaapin alimmat hyllyt on peittety pellavaverhoilla. Turkoosi ja ajan patinoima jakkara tuo pienen väripilkahduksen ja musta puuvillamatto toimii parina mustalle teollisuusvalaisimelle.

Ajan ja käytön jättämät kulumat saavat näkyä reilusti kalusteissa ja ne tuovat oman viehätyksensä tyyliin. Aterimet on koottu lasisiin purkkeihin ja miksi piilotella näin upeita käyttöesineitä.

Olohuone jatkuu vielä kirjasto-osioon, jossa on ruhtinaallisesti tilaa perheen kirjoille. Lasiovet suojaavat pölyltä ja helpottavat siivoamista. Hyllyn päälle on koottu vanhoja koriste-esineitä. Kirjoituspöytä yhdessä divaanin ja valaisimen kanssa muodostavat kotoisan luku- ja työnurkkauksen. Pieni vanha perintöjakkara on kuin kotonaan kirjoituslipaston vieressä.

Levollisessa makuuhuoneessa on vanha ladonovi sängynpäätynä. Harmaa pellavainen muhkea sängynpeitto toistaa samaa sävyä ja kokonaisuutta raikastaa vaaleammat tyynyt sekä valkoiset yöpöydät. Pieni kristallivalaisin antaa ylellisen loppusilauksen. Harsomaisen ohut verho on sijoitettu vain toisella puolelle ikkunaa ja se antaa kevyen vaikutelman.

Tyylistä ei tingitä kodinhoitohuoneessakaan. Pellavaverhot korvaavat osan kaapinovista, seinähyllyt ovat jykevät, suuret korit tuovat kotoisuutta, säilytysrasiat ovat kauniita, peili,  pienet kasvit ja kipsiveistos antavat ilmettä tilaan. Pyykinpesuaine on lasipurkissa pitsihattuineen. Täydellistä.

Hurmaava pieni huvimaja on sekin sisustettu uskollisesti kodin tyyliin. Millaisia teekutsuja täällä voi pitääkään? Tai ottaa kesäisin pienet päiväunet...

Tämä vuonna 1960 rakennettu koti on modernisoitu täysin talotekniikan osalta talon klassista henkeä kunnioittaen. Näyttävä koti tarjoaa monia mahdollisuuksia leppoisaan yhdessäoloon vaikkapa koti-spassa rentoutuen tai tilavalla terassilla grillaten.

 

Kodin avoimessa pohjaratkaisussa olohuone, ruokailutila sekä baari ovat yhtä suurta tilaa. Tämä mahdollistaa samassa huoneessa niin perheen yhdessäolon arjen keskellä kuin vieraiden viihdyttämisen viikonloppuisin. Vieraat voidaan esimerkiksi ohjata olohuoneeseen istuskelemaan ja ihailemaan suurista ikkunoista sisäpihalle avautuvaa maisemaa. Drinkkejä voidaan tarjoilla huippuvarustellusta baarista, josta löytyy Whirlpoolin viinikaappi, jääpalakone, olutjääkaappi ja Thoreaun vesi- ja hiilihappokone.

 

 

Talon keittiö on joka kokin unelma: se on mittatilattu Saari-keittiö, joka on varusteltu muun muassa höyry-yhdistelmäuunilla sekä saarekkeesta esiin nousevalla, moottoroidulla liesituulettimella. Keittiön sisustuksessa on käytetty samaa kaunista pähkinäpuun sävyä kuin ruokailusalissa ja baarissa. Lattia taas on laatoitettu kauttaaltaan mustavalkoisilla kaakeleilla, mikä tekee kokkausjälkien puhdistuksesta helppoa.

 

 

Talon makuuhuoneet ovat rauhan tyyssijoja, jotka sijaitsevat omassa siivessään. Päämakuuhuoneen harmoniset värit ja tarkkaan harkitut kalusteet tekevät tilasta tyylikkään kokonaisuuden. Vaaleanharmaa kokolattiamatto kruunaa hotellimaisen ilmeen ja estää askelten töminän. Tilaan myös tulvii kauniisti luonnonvaloa huoneen molemmissa päädyissä olevista ikkunoista.

 

 

Arkeen luksusta tuo alakerran tunnelmallinen spa-osasto. Saunassa Helon Fonda duo 8 -höyrykiuas on upotettu tyylikkäästi lauteisiin ja sen löylyistä pääsee nauttimaan haavasta tehdyillä lauteilla. Kylpyhuoneessa voi rentoutua Svedbergsin kylpyammeessa tai Inviionin lämpötuoleissa esimerkiksi takkatulta tai TV:tä katsellen. 

 

 

Westend sijaitsee merenrannassa Etelä-Espoossa noin kymmenen kilometrin päässä Helsingistä. Alueelta löytyy muun muassa suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit ja koulut. Lisäksi Tapiolan palvelut ovat lähellä, samoin kuin Westendin liikekeskus. Westendissä voi nähdä myös Krepost Sveaborgiin kuuluneita ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Westendissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä Vesilahden pienessä kylässä sijaitseva suuri koti tulvii maalaisromantiikkaa ja kauniita yksityiskohtia. Talon sisustuksessa yhdistellään harmonisesti vanhaa ja uutta. 

 

Keittiönpöytä on sijoitettu tunnelmalliseen ikkunasyvennykseen, josta voi ihailla takapihan alati muuttuvaa maisemaa. Keittiön katseenvangitsija on pöydän ylle sijoitettu näyttävä puinen valaisin, joka vanhanaikaisesta ulkomuodostaan huolimatta toimii sähköllä. Myös rottinkiset tuolit sopivat maalaismaiseen tunnelmaan. Keittiön työskentelytilaan rustiikkista tunnelmaa tuovat kynttiläkruunu sekä koristeelliset kaappien kahvat ja kaappien välitilassa olevat laatat.

 

 

Ruokailutila on täynnä siroja yksityiskohtia, kuten pitsiset verhot ja pöytäliina sekä metalliset koriste-esineet. Kontrastia hempeälle tyylille tuo pöydän yllä massiivinen puinen valaisin, jossa yhdistyy persoonallisesti vanhalta näyttävä puu sekä nykyaikaiset valot. Valaisin toimii myös yhdistävänä sisustuselementtinä ruokailutilan ja olohuoneen välillä niin materiaalinsa kuin värinsäkin puolesta. Molempien huoneiden katot ovat myös koristeltu kauniisti kattolistoilla. Olohuoneessa tummapuiset kalusteet ja rautaiset kyntteliköt tuovat särmää muuten vaaleaan ja maalaisromanttiseen yleisilmeeseen.

 

 

Kodin päämakuuhuone sijaitsee alakerrassa. Makuuhuoneen ilme on luotu vaaleilla puupinnoilla ja erilaisilla tekstiileillä. Makuuhuoneen tapetit noudattavat samaa sävymaailmaa kuin muutkin alakerran seinät. Sängynpäädyssä on ylhäistä tunnelmaa henkivä sisutuselementti. Tämän yksityiskohdan lisäksi huoneeseen tuo nostalgista tunnelmaa laatikoston päälle asetettu vanha ikkuna, jonka karmit on maalattu valkoisiksi ja joihin on kiinnitetty kynttilätelineitä. 

 

 

Talon yläkerrassa on viisi makuuhuonetta, joista kaksi on sisustettu hyvin samantyylisiksi. Vaikka huoneet nopeasti katsottuna näyttävät samanlaisilta, on niissä myös eroja, joiden myötä huoneiden asukkien persoonat pääsevät esille. Molemmissa huoneissa on vaalean harmaat lattiat ja punatiilikuvioinen tapetti sivuseinällä. Toisessa huoneessa harmaan käyttö jatkuu myös verhoissa ja tapetissa. Vastaavasti toisessa huoneessa on verhoissa sekä tapetissa hyödynnetty vaaleanpunaisen sävyjä. 

 

 

Vesilahti on modernin maaseutumainen kunta, joka sijaitsee Pirkanmaalla Tampereen läheisyydessä. Vesilahti on oiva asuinalue lapsiperheille, sillä sieltä löytyy sekä päiväkoti että ala- ja yläasteet. Keskustassa on myös muita arjen tohinassa tarvittavia palveluita kuten kauppoja ja parturi. Vesilahti on tunnettu yhteisöllisyydestään ja aktiivisesta kylätoiminnastaan.

Katso talon myynti-ilmoitus täältä.

Katso muut myynnissä olevat kodit Vesilahdesta sekä maalaisromantiikkaa huokuvat asunnot

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.