Viehättävä kaupunkikoti huokuu persoonallista ja keskieurooppalaista tunnelmaa.

Pieni kolmio vuonna 1894 rakennetussa talossa Punavuoressa kätkee sisäänsä kauniisti sisustetun asunnon, jossa vaaleat pinnat ja hulppea huonekorkeus luovat avaran ja valoisan kodin, jossa on leikitelty varmalla maulla.

 

Pieni keittiö, ruokailutila ja olohuone sulautuvat vaivattomasti yhteen tässä kodissa. Keittiönurkkauksessa on käytetty hauskasti kahta eri laattaa välitilassa ja lopputulos on rennon tyylikäs. Eamesin klassikkotuolit vaahterajaloilla sopivat hyvin tähän kotiin.

 

Valkoinen divaanisohva ja kuviollinen matto muodostavat kutsuvan oleskelunurkkauksen, jota täydentävät näyttävä taulu ja kuviolliset tyynyt. Lasitaso tekee sohvapöydästä kevyen oloisen kun taas metallijalat antavat pöydälle persoonallista ilmettä.

 

Makuuhuoneessa katseen kiinnittävät upeat antiikkiset sängynpäädyt. Hillityn ja pehmeän väriset tekstiilit kauniilla kuvioilla tuovat elävyyttä tilaan. Kookas leijonanpää on huomiota herättävä seinäkoriste.

 

Koti on myynnissä täällä

Katso täältä lisää Punavuoressa myynnissä olevia kaksioita ja kolmioita Oikotie Asunnoissa.

 

1930-luvun alkupuolella rakennettu idyllinen puutalo Tampereen Epilässä kätkee sisäänsä ylelliseen tyyliin sisustetun yksiön. 

Ulko-ovesta sisään astuessa vanhat hirsiseinät luovat lämpimän tunnelman pieneen eteiseen. Vanhat seinäkoukut koristavat seinää ja valkoiseksi maalatun lipaston päältä löytyy Harri Koskisen suunnittelema Block-valaisin sekä nahkainen hatturasia. 

 

Yhdistetty olo- ja makuuhuone on sisustettu rauhoittavin sävyin. Sängynpeite toistaa muhkean divaanisohvan sävyjä ja sängyn päällä oleva tyyny jatkaa Beni Ourain –maton kuviointia. 

Kristallikruunu sekä Kartellin Bourgie –valaisin yhdessä koristeellisen kultakehyspeilin kanssa antavat huoneelle ylellisen silauksen. 

 

Keittiössä huomion varastaa Smegin näyttävä punainen jääkaappi. Suuret peilit antavat paitsi lisää tilan tuntua, niin tekevät huoneesta viimeistellymmän ja huonemaisemman. Kartellin Louis Ghost –tuolit ja Eamesin DSR-tuolit sopivat hyvin yhteen mustan pöydän ympärille. 

Hauskanmuotoinen kaktus ruukkuineen on trendikkäästi paperipussissa. 

 

Kauniit vaatteet saavat olla esillä Hayn Loop-naulakossa. Lattiamateriaali jäljittelee talon tyyliin sopien kulunutta pintaa. 

 

Koti on myynnissä täälläxwseycyracysafewe

Katso Oikotie Asunnoista lisää samalla alueella myynnissä olevia kohteita. 

 

Evitskogin vuonna 1926 valmistunut vanha kyläkoulu on muutettu asuinkäyttöön ja sen sisältä paljastuu tunnelmallinen koti. 

Korkea huonekorkeus, suuret ikkunat ja vaaleat pinnat tuntuvat tekevän tilasta vielä neliöitäkin tilavamman. Oleskelutilaan mahtuu seurustelu- ja tv-nurkkauksen lisäksi flyygeli sekä pitkä ruokailupöytä. Hyvällä maulla valitut matot, vintage, moderni design ja antiikki muodostavat persoonallisen ja kodikkaan sisustuksen. 

Kaksi pirttipöytää yhdistämällä on saatu oikein pitkä ruokailupöytä, jonka ääreen mahtuu isompikin seurue viettämään aikaa. Hauskasti eriväriset valaisimet toimivat tehokkaasti katseenkiinnittäjänä. Hirsiseinä tulee näyttävästi esiin vaaleita pintoja vasten. 

 

Valoisassa keittiössä sulautuu erilaiset tyylit kivaksi kokonaisuudeksi. Toisella seinällä sijaitsee industrial-tyylinen rosterinen kaapisto kodinkoneineen. Vastapäiselle seinälle on sijoitettu moderni ja eleetön valkoinen kaapisto puisella tasolla. Stringin klassikkohylly toimii pienten purkkien säilyttäjänä ja silmänilona. Upeat vanhat kattovalaisimet yhdessä antiikkisen lipaston kanssa tuovat vanhan ajan tunnelmaa. Iloista ja rentoa fiilistä saadaan punaiseksi maalatulla lautalattialla ja räsymatoilla. 

 

Makuuhuone on rauhaisa. Taidekollaasi ja messinkiset vintage-valaisimet sängyn päätyseinällä tuovat eloa vaaleaan huoneeseen yhdessä mustavalkoisen maton kanssa. Viherkasvit on koottu Artekin pöydän päälle tuomaan kotoisuutta huoneeseen. Vanha talonpoikaistuoli on mainio yöpöytä. 

 

Halli toimii kätevästi kirjastotilana. Vastapäätä Lundian klassikkohyllyä on kauniisti sommiteltu neljä taideteosta ja niiden alta löytyy vanha koulupenkki muistona rakennuksen alkuperästä. Suuri pyöreä pallovalaisin on sekin saattanut kuulua talon alkuperäiseen kalustoon. 

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää samalla alueella myynnissä olevia kohteita. 

Vasta valmistunut asunto Jätkäsaaressa hurmaa tyylitajullaan. Vaalea parketti ja valkoiset seinäpinnat tuovat upeasti esille varmalla maulla valitut huonekalut, tekstiilit ja valaisimet. Musta terästää sopivasti sisustusta.

Avara oleskelutila tuo yhteen keittiön, ruokailutilan sekä olohuoneen. Suuret katosta lattiaan saakka ulottuvat ikkunat ja terassille vievät liukuovet maksimoivat luonnonvalon tilassa. Mustat Jacobsenin Seiska-tuolit ovat oiva pari valkoiselle ruokapöydälle. Suuri ja vanha musta piano on kaunis ja jatkaa värinsä puolesta työtasojen värimaailmaa. Ruokapöydän päällä on Ingo Maurerin upea Zettel-valaisin.

 

Oleskelunurkkauksesta löytyy mm. Yrjö Kukkapuron suunnittelemat Karuselli-tuolit tyylikkäästi valkoisella nahalla verhoiltuna. Saman suunnittelijan Saturnus-pöytä kokoaa kaiken ympärilleen. Ptolomeo -kirjahylly on klassikko ja yhdessä itämaisen maton kanssa tuo väriä tilaan. Philippe Starckin Rosy Angelis -jalkavalaisin on kaunis, koostaan huolimatta siron oloinen.

 

 

Keittiössä välitilaan on asennettu lasi. Se heijastaa valoa ja lisää tilantuntua. Sarpanevan suunnittelema pata ja Alessin vesipannu sopivat hyvin designtietoisen asukkaan kotiin. 

Saarekkeen päälle on asetettu mustissa ruukuissa kasveja. Väripilkkuna ne erottavat myös samalla hieman tiloja toisistaan.

 

Valkoiseen työhuoneeseen tuo lämpöä itämaisvaikutteinen penkki ja pöydän pukkijalat. Ilmavassa ja rauhallisen oloisessa huoneessa on hyvä työskennellä.

 

Makuuhuone on pelkistetty. Paksuraitaiset vuodevaatteet antavat  ilmettä. Tolomeon jalkavalaisin on varma ja hyvännäköinen valinta.  

 

Isolta lasitetulta terassilta on huikeat näkymät suoraan merelle. Suuret valkoiset muoviruukut, Artekin Provencen rottinkituolit ja Eero Aarnion suunnittelema Pulcino -lintuvalaisin riittävät luomaan levollisen ja näyttävän tunnelman terassille.

 

Koti on myynnissä täällä

 

Päivitys: korjattu ruokailuryhmän tuolien nimet oikein eli kyseessä on Arne Jacobsenin Seiska-tuolit. 

 

Helsingin ytimessä Punavuoressa sijaitsee koti, jonka remontti on tehty pieteetillä ja kunnioittaen vuonna 1908 rakennetun talon jugendtyyliä. Kauniit kakluunit, pintamateriaalit, peiliovet sekä lattia- ja kattolistat luovat hienot puitteet sisustukselle. 
 Olohuoneen ja ruokailutilan välistä on seinä otettu auki lähes kokonaan. Keskellä jäävään osaan on sijoitettu televisio ja tehty kaksi kaunista avohyllyä. Tummaan parkettiin sopii hyvin puhtaan valkoiset seinät. Tummanharmaa sohva ja itämainen matto tekevät huoneesta viihtyisän kun taas pitkät verhot ja kookas kristallikruunu tuovat näyttävyyttä ja ylellisyyttä tilaan. Kokonaisuuden viimeistelee todella kaunis vihreä kakluuni. 

 


Sisalmatto, suuri vaalea ruokapöytä sekä ilmavat Kartellin Victoria Ghost –tuolit muodostavat näyttävän ruokailuryhmän. Pöydän päälle on sijoitettu kolme kevyttä paperivarjostinta, jotka rytmittävät hauskasti tilaa. 

 


Modernissa keittiössä on runsaasti säilytystilaa. Saareke tarjoaa hyvin työskentelytilaa ja mahdollistaa myös kaksi erilaista liettä kotikokin iloksi. Kaapistojen yläpuolella jatkuu avohyllyt, joita nähdään myös muualla asunnossa. 

 Vaalea värimaailma ja pellavaiset vuodetekstiilit luovat makuuhuoneeseen hyvin rauhallisen tunnelman, johon tuo oman lisänsä kakluuni. 

 


Toiseen makuuhuoneeseen on rakennettu makuuparvi, jonka alle on sijoitettu käytännöllisesti vaatekaappeja. Osa kaapeista toimii näppärästi portaina. 

 

Koti on myynnissä täällä
Katso Oikotie Asunnoista samalla alueella muita myynnissä olevia kohteita.