Helsingin Käpylästä löytyy pieni ja viihtyisä koti, joka on sisustettu ennakkoluulottomasti ja kivoja ideoita toteuttaen tyylistä tinkimättä. Lopputuloksena on vaivattoman oloinen ja viihtyisä sisustus, joka kunnioittaa vanhan talon henkeä, mutta on samalla tiukasti mukana tämän ajan trendeissä.

 

Sisustuksen teemana on mustavalkoisuus ja tätä linjaa toteuttaa myös yhdelle seinälle sijoitettu moderni helminauha-aiheinen valokuvatapetti. Vastapainona valkoinen lautalattia ja vaalean romanttinen kuviotapetti puolestaan henkivät vanhan talon tunnelmaa. Modernit kalusteet ja graafiset tyynynpäälliset päivittävät asuntoa taas nykypäivään. Lamput roikkuvat rennosti huoneen poikki mustassa johdossa, sängyn päädyssä on yksinkertainen taivutettu rautatanko, jossa roikkuu valkoisen himmelin seurana pari valaisinta. Peili nojaa seinää ja rautalankakorissa säilytetään vilttejä ja villalankoja. Mustalla teipillä on merkitty lattiaan kenties kohta, josta avautuu asukkaan lempinäkymä.

 

Eleetön valkoinen laatikosto antaa tarvittavaa lisäsäilytystilaa ja piilottaa ylimääräiset tavarat katseilta. Sen päälle on koottu lasikaappeihin ja avohyllyille rakkaita muistoesineitä ja tauluja. Ruokailupöytä pinnatuoleineen tuo puunsävyä asuntoon ja on asetettu hauskasti hieman vinoittain. Näin se on kutsuvampi ja rikkoo samalla linjoja huonekalujen asettelussa. Seinän maalisävy sekä harmaa sohva ovat sulassa sovussa keskenään. Kiiltävä lautalattia lisää asunnon valoisuutta heijastamalla ikkunoista tulevaa luonnonvaloa. Mustaksi maalattu suuri kirjain ikkunalaudalla kerää katseita ikkunalaudalla.

 

Mustalla liitutaulumaalilla maalattu lyhyt seinäosuus ja mustavalkoraidallinen pieni matto rajaavat ikkunan edessä olevan kompaktin työpisteen. Pieneen tilaan sopii kevyen oloinen lasikantinen pöytä, jonka parina musta Eames DSW -tuoli on mainio. Ikkunalaudasta saa kätevästi lisää säilytystilaa. Valkoiset pallolamput toimivat kauniina yksityiskohtana sekä hyvänä tunnelmavalona. Taulut saavat nojata rennosti seinää vasten ja ritiläkorit kuuluvat ehdottomasti tyyliin. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon vielä mustaksi maalattu patteri. Miksi patterin pitäisikään aina olla valkoinen.

 

Eteisen seinien harmaata sävyä vasten korostuvat kauniisti puiset laatikot sekä mustavalkoiset säilytyspussit. Pieni hukkatila on otettu oivallisesti käyttöön ja laatikoissa sekä raidallisessa korissa säilyvät siististi kengät, huivit, hanskat jne. Yksinkertaisessa naulakossa roikkuvat kangaskassit voi myös hyödyntää säilyttämiseen ja näin käyttötavarat ovat näppärästi käden ulottuvilla. Pikkuruinen räsymatto on kotoisa ja sopii hyvin kodin tunnelmaan.

 

Tämä vuonna 1960 rakennettu koti on modernisoitu täysin talotekniikan osalta talon klassista henkeä kunnioittaen. Näyttävä koti tarjoaa monia mahdollisuuksia leppoisaan yhdessäoloon vaikkapa koti-spassa rentoutuen tai tilavalla terassilla grillaten.

 

Kodin avoimessa pohjaratkaisussa olohuone, ruokailutila sekä baari ovat yhtä suurta tilaa. Tämä mahdollistaa samassa huoneessa niin perheen yhdessäolon arjen keskellä kuin vieraiden viihdyttämisen viikonloppuisin. Vieraat voidaan esimerkiksi ohjata olohuoneeseen istuskelemaan ja ihailemaan suurista ikkunoista sisäpihalle avautuvaa maisemaa. Drinkkejä voidaan tarjoilla huippuvarustellusta baarista, josta löytyy Whirlpoolin viinikaappi, jääpalakone, olutjääkaappi ja Thoreaun vesi- ja hiilihappokone.

 

 

Talon keittiö on joka kokin unelma: se on mittatilattu Saari-keittiö, joka on varusteltu muun muassa höyry-yhdistelmäuunilla sekä saarekkeesta esiin nousevalla, moottoroidulla liesituulettimella. Keittiön sisustuksessa on käytetty samaa kaunista pähkinäpuun sävyä kuin ruokailusalissa ja baarissa. Lattia taas on laatoitettu kauttaaltaan mustavalkoisilla kaakeleilla, mikä tekee kokkausjälkien puhdistuksesta helppoa.

 

 

Talon makuuhuoneet ovat rauhan tyyssijoja, jotka sijaitsevat omassa siivessään. Päämakuuhuoneen harmoniset värit ja tarkkaan harkitut kalusteet tekevät tilasta tyylikkään kokonaisuuden. Vaaleanharmaa kokolattiamatto kruunaa hotellimaisen ilmeen ja estää askelten töminän. Tilaan myös tulvii kauniisti luonnonvaloa huoneen molemmissa päädyissä olevista ikkunoista.

 

 

Arkeen luksusta tuo alakerran tunnelmallinen spa-osasto. Saunassa Helon Fonda duo 8 -höyrykiuas on upotettu tyylikkäästi lauteisiin ja sen löylyistä pääsee nauttimaan haavasta tehdyillä lauteilla. Kylpyhuoneessa voi rentoutua Svedbergsin kylpyammeessa tai Inviionin lämpötuoleissa esimerkiksi takkatulta tai TV:tä katsellen. 

 

 

Westend sijaitsee merenrannassa Etelä-Espoossa noin kymmenen kilometrin päässä Helsingistä. Alueelta löytyy muun muassa suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit ja koulut. Lisäksi Tapiolan palvelut ovat lähellä, samoin kuin Westendin liikekeskus. Westendissä voi nähdä myös Krepost Sveaborgiin kuuluneita ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Westendissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä Vesilahden pienessä kylässä sijaitseva suuri koti tulvii maalaisromantiikkaa ja kauniita yksityiskohtia. Talon sisustuksessa yhdistellään harmonisesti vanhaa ja uutta. 

 

Keittiönpöytä on sijoitettu tunnelmalliseen ikkunasyvennykseen, josta voi ihailla takapihan alati muuttuvaa maisemaa. Keittiön katseenvangitsija on pöydän ylle sijoitettu näyttävä puinen valaisin, joka vanhanaikaisesta ulkomuodostaan huolimatta toimii sähköllä. Myös rottinkiset tuolit sopivat maalaismaiseen tunnelmaan. Keittiön työskentelytilaan rustiikkista tunnelmaa tuovat kynttiläkruunu sekä koristeelliset kaappien kahvat ja kaappien välitilassa olevat laatat.

 

 

Ruokailutila on täynnä siroja yksityiskohtia, kuten pitsiset verhot ja pöytäliina sekä metalliset koriste-esineet. Kontrastia hempeälle tyylille tuo pöydän yllä massiivinen puinen valaisin, jossa yhdistyy persoonallisesti vanhalta näyttävä puu sekä nykyaikaiset valot. Valaisin toimii myös yhdistävänä sisustuselementtinä ruokailutilan ja olohuoneen välillä niin materiaalinsa kuin värinsäkin puolesta. Molempien huoneiden katot ovat myös koristeltu kauniisti kattolistoilla. Olohuoneessa tummapuiset kalusteet ja rautaiset kyntteliköt tuovat särmää muuten vaaleaan ja maalaisromanttiseen yleisilmeeseen.

 

 

Kodin päämakuuhuone sijaitsee alakerrassa. Makuuhuoneen ilme on luotu vaaleilla puupinnoilla ja erilaisilla tekstiileillä. Makuuhuoneen tapetit noudattavat samaa sävymaailmaa kuin muutkin alakerran seinät. Sängynpäädyssä on ylhäistä tunnelmaa henkivä sisutuselementti. Tämän yksityiskohdan lisäksi huoneeseen tuo nostalgista tunnelmaa laatikoston päälle asetettu vanha ikkuna, jonka karmit on maalattu valkoisiksi ja joihin on kiinnitetty kynttilätelineitä. 

 

 

Talon yläkerrassa on viisi makuuhuonetta, joista kaksi on sisustettu hyvin samantyylisiksi. Vaikka huoneet nopeasti katsottuna näyttävät samanlaisilta, on niissä myös eroja, joiden myötä huoneiden asukkien persoonat pääsevät esille. Molemmissa huoneissa on vaalean harmaat lattiat ja punatiilikuvioinen tapetti sivuseinällä. Toisessa huoneessa harmaan käyttö jatkuu myös verhoissa ja tapetissa. Vastaavasti toisessa huoneessa on verhoissa sekä tapetissa hyödynnetty vaaleanpunaisen sävyjä. 

 

 

Vesilahti on modernin maaseutumainen kunta, joka sijaitsee Pirkanmaalla Tampereen läheisyydessä. Vesilahti on oiva asuinalue lapsiperheille, sillä sieltä löytyy sekä päiväkoti että ala- ja yläasteet. Keskustassa on myös muita arjen tohinassa tarvittavia palveluita kuten kauppoja ja parturi. Vesilahti on tunnettu yhteisöllisyydestään ja aktiivisesta kylätoiminnastaan.

Katso talon myynti-ilmoitus täältä.

Katso muut myynnissä olevat kodit Vesilahdesta sekä maalaisromantiikkaa huokuvat asunnot

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.