Yrittäjäkaksikko Ulla Harju ja Hanna Väinölä pyörittävät Hämeenlinnassa Rento Design nimistä yritystä, joka valmistaa ja myy muoti- ja sisustustuotteita, joita nuoret naiset itse mielellään käyttäisivät tai joilla sisustaisivat kotinsa. Oli kiva päästä vierailemaan Ulla Harjun hiljattain valmistuneeseen moderniin omakotitaloon jossa saattoi todeta, että kyllä yrittäjänaiset seisovat sanojensa takana - Ullan kotoa löytyy paljon Rento Designin juttuja.

Ulla on miehensä ja kahden poikansa (6- ja 8-vuotiaat) asunut uudessa kodissa nyt lähes vuoden. Talo sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päästä Hämeenlinnasta ja sen on suunnitellut perhetuttu ja arkkitehti Asko Kaipainen. Kompaktissa yksikerroksisessa 152 m2  rakennuksessa on viisi huonetta, johon lisätään vielä 10 m2 rakenteilla olevan parven muodossa. Ullan mukaan talossa on tilaa juuri niin paljon kuin tarvitaan eikä yhtään liikaa. Talon kadun puoleinen sivu on hillitty ja rytmitetty korkeilla ikkunoilla – ne ovat makuuhuoneiden sekä työhuoneen ikkunoita. Talon takapihalle avautuvassa sivussa on runsaasti lasipintaa – nämä ovat avonaisen olohuoneen, keittiön ja ruokailutilan ikkunoita.

 

Kaikki viimeistelymateriaalit taloon valitsi Ulla miehensä kanssa. Seinät ovat pääosin valkoisia, mutta olohuoneen ja vanhempien makuuhuoneen päätyseinä on rapattu ja maalattu harmaaksi. Lattialla on koko talossa valkoinen laminaatti paitsi eteisessä ja märkätiloissa, joissa on tummanharmaat kivilaatat. Todella mielenkiintoinen on sisätilojen Stretch-katto, jota on käytetty olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön kohdalla sekä kylpyhuoneessa. Ullan mukaan Stretch-katto on ikään kuin kangas, joka pingotetaan kattoon listojen väliin lämmön avulla. Perhe on ollut kyseiseen kattoon tyytyväinen.

 

Keittiön edessä olevat isot ikkunat avautuvat takapihan kauniiseen maisemaan ja toimivat liukuovina –  kesäisin ne avattaessa saadaan pidennettyä sisätila terassille.

 

Selkeälinjainen keittiö on peräisin Gigantista. Betoninen työpinta on itse valettu. Saarekkeen takana olevat baarituolit edustavat Rento Design valikoimaa. Saarekkeen kohdalla olevat betoniset riippuvalaisimet ovat Ullan puolison valmistamia – kenties ne löytyvät tulevaisuudessa myös Rento Designin valikoimasta.

 

Mustavalkoista keittiöä on piristetty osittaisella keltaisella. Seinähyllyn päällä oleva juliste ja liitutaulu ovat Rento Designin valikoimasta.

 

Ruokapöytä on valmistettu lattianlankuista ja tuolit sen ympärillä edustavat indonesialaisia käytettyjä tuoleja, jotka löytyvät myös Rento Design valikoimasta.

 

Olohuoneen harmaaksi rapattu päätyseinä on sopivasti ”elävä” muuttumatta liian dominoivaksi. Valkoista lattiaa piristävät Rento Designin kierrätyssilkkiset räsymatot.

 

Levolliseen makuuhuoneeseen luo tunnelmaa virkattu sängyn päiväpeitto ja värikkäät lamppujen johdot.

 

Yöpöytä on Rento Design tuotantoa – vanha kaapinovi, joka on päällystetty käytetyillä sarjakuvilla.

 

Miellyttävän rouhea puinen liukuovi sopii mainiosti yhteen interiöörin viimeistelymateriaalien ja sävyjen kanssa.

 

Siniharmaata vessaa piristävät keltaiset detailit. Seinälle ripustettu kierrätysmateriaa-lista valmistettu wc-paperirullapidike on Rento Design valikoimasta kuten myös ”Make shit happen” juliste.

 

Kotitaloushuoneen työpinnan takainen seinä on päällystetty sarjakuvalevyllä – kotitaloustöiden ikävystyttäessä voi aina lukea sarjakuvia.

 

Perheen poikien iloiset huoneet.

 

Tämä vuonna 1960 rakennettu koti on modernisoitu täysin talotekniikan osalta talon klassista henkeä kunnioittaen. Näyttävä koti tarjoaa monia mahdollisuuksia leppoisaan yhdessäoloon vaikkapa koti-spassa rentoutuen tai tilavalla terassilla grillaten.

 

Kodin avoimessa pohjaratkaisussa olohuone, ruokailutila sekä baari ovat yhtä suurta tilaa. Tämä mahdollistaa samassa huoneessa niin perheen yhdessäolon arjen keskellä kuin vieraiden viihdyttämisen viikonloppuisin. Vieraat voidaan esimerkiksi ohjata olohuoneeseen istuskelemaan ja ihailemaan suurista ikkunoista sisäpihalle avautuvaa maisemaa. Drinkkejä voidaan tarjoilla huippuvarustellusta baarista, josta löytyy Whirlpoolin viinikaappi, jääpalakone, olutjääkaappi ja Thoreaun vesi- ja hiilihappokone.

 

 

Talon keittiö on joka kokin unelma: se on mittatilattu Saari-keittiö, joka on varusteltu muun muassa höyry-yhdistelmäuunilla sekä saarekkeesta esiin nousevalla, moottoroidulla liesituulettimella. Keittiön sisustuksessa on käytetty samaa kaunista pähkinäpuun sävyä kuin ruokailusalissa ja baarissa. Lattia taas on laatoitettu kauttaaltaan mustavalkoisilla kaakeleilla, mikä tekee kokkausjälkien puhdistuksesta helppoa.

 

 

Talon makuuhuoneet ovat rauhan tyyssijoja, jotka sijaitsevat omassa siivessään. Päämakuuhuoneen harmoniset värit ja tarkkaan harkitut kalusteet tekevät tilasta tyylikkään kokonaisuuden. Vaaleanharmaa kokolattiamatto kruunaa hotellimaisen ilmeen ja estää askelten töminän. Tilaan myös tulvii kauniisti luonnonvaloa huoneen molemmissa päädyissä olevista ikkunoista.

 

 

Arkeen luksusta tuo alakerran tunnelmallinen spa-osasto. Saunassa Helon Fonda duo 8 -höyrykiuas on upotettu tyylikkäästi lauteisiin ja sen löylyistä pääsee nauttimaan haavasta tehdyillä lauteilla. Kylpyhuoneessa voi rentoutua Svedbergsin kylpyammeessa tai Inviionin lämpötuoleissa esimerkiksi takkatulta tai TV:tä katsellen. 

 

 

Westend sijaitsee merenrannassa Etelä-Espoossa noin kymmenen kilometrin päässä Helsingistä. Alueelta löytyy muun muassa suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit ja koulut. Lisäksi Tapiolan palvelut ovat lähellä, samoin kuin Westendin liikekeskus. Westendissä voi nähdä myös Krepost Sveaborgiin kuuluneita ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Westendissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä Vesilahden pienessä kylässä sijaitseva suuri koti tulvii maalaisromantiikkaa ja kauniita yksityiskohtia. Talon sisustuksessa yhdistellään harmonisesti vanhaa ja uutta. 

 

Keittiönpöytä on sijoitettu tunnelmalliseen ikkunasyvennykseen, josta voi ihailla takapihan alati muuttuvaa maisemaa. Keittiön katseenvangitsija on pöydän ylle sijoitettu näyttävä puinen valaisin, joka vanhanaikaisesta ulkomuodostaan huolimatta toimii sähköllä. Myös rottinkiset tuolit sopivat maalaismaiseen tunnelmaan. Keittiön työskentelytilaan rustiikkista tunnelmaa tuovat kynttiläkruunu sekä koristeelliset kaappien kahvat ja kaappien välitilassa olevat laatat.

 

 

Ruokailutila on täynnä siroja yksityiskohtia, kuten pitsiset verhot ja pöytäliina sekä metalliset koriste-esineet. Kontrastia hempeälle tyylille tuo pöydän yllä massiivinen puinen valaisin, jossa yhdistyy persoonallisesti vanhalta näyttävä puu sekä nykyaikaiset valot. Valaisin toimii myös yhdistävänä sisustuselementtinä ruokailutilan ja olohuoneen välillä niin materiaalinsa kuin värinsäkin puolesta. Molempien huoneiden katot ovat myös koristeltu kauniisti kattolistoilla. Olohuoneessa tummapuiset kalusteet ja rautaiset kyntteliköt tuovat särmää muuten vaaleaan ja maalaisromanttiseen yleisilmeeseen.

 

 

Kodin päämakuuhuone sijaitsee alakerrassa. Makuuhuoneen ilme on luotu vaaleilla puupinnoilla ja erilaisilla tekstiileillä. Makuuhuoneen tapetit noudattavat samaa sävymaailmaa kuin muutkin alakerran seinät. Sängynpäädyssä on ylhäistä tunnelmaa henkivä sisutuselementti. Tämän yksityiskohdan lisäksi huoneeseen tuo nostalgista tunnelmaa laatikoston päälle asetettu vanha ikkuna, jonka karmit on maalattu valkoisiksi ja joihin on kiinnitetty kynttilätelineitä. 

 

 

Talon yläkerrassa on viisi makuuhuonetta, joista kaksi on sisustettu hyvin samantyylisiksi. Vaikka huoneet nopeasti katsottuna näyttävät samanlaisilta, on niissä myös eroja, joiden myötä huoneiden asukkien persoonat pääsevät esille. Molemmissa huoneissa on vaalean harmaat lattiat ja punatiilikuvioinen tapetti sivuseinällä. Toisessa huoneessa harmaan käyttö jatkuu myös verhoissa ja tapetissa. Vastaavasti toisessa huoneessa on verhoissa sekä tapetissa hyödynnetty vaaleanpunaisen sävyjä. 

 

 

Vesilahti on modernin maaseutumainen kunta, joka sijaitsee Pirkanmaalla Tampereen läheisyydessä. Vesilahti on oiva asuinalue lapsiperheille, sillä sieltä löytyy sekä päiväkoti että ala- ja yläasteet. Keskustassa on myös muita arjen tohinassa tarvittavia palveluita kuten kauppoja ja parturi. Vesilahti on tunnettu yhteisöllisyydestään ja aktiivisesta kylätoiminnastaan.

Katso talon myynti-ilmoitus täältä.

Katso muut myynnissä olevat kodit Vesilahdesta sekä maalaisromantiikkaa huokuvat asunnot

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.