Vanhojen huoneistojen remonteissa löytyy usein yllätyksiä, sekä positiivisia että negatiivisia. Niin tässäkin, vuonna 1928 rakennetun talon kaksiosta, paljastui käyttökelpoisia pintoja, kun mentiin pinnan alle. Korkkimaton alta löytyi alkuperäinen puulattia ja lastulevy- ja styrox – pintojen alta paljastui muuratut väliseinät, jotka kuitenkin vaativat uudet pinnat.

Suunnittelu

Helsingin Alppilassa sijaitseva 49m²:n kahden huoneen huoneistosta haluttiin tila, jonne mahtuu isompikin kaveriporukka kokoontumaan ja viettämään iltaa. Kaksion molemmat huoneet olivat yhtä suuret, minkä vuoksi olohuone ja keittiö jäivät suhteellisen pieniksi asunnon kokonainaisneliöihin nähden. Suunnittelu aloitettiin poistamalla väliseinä ja miettimällä huonejako uusiksi. 2,8 metrin huonekorkeus mahdollisti ilmavan lopputuloksen.

 

Pitkälle seinälle asennettiin kuluneita punertavia sisustustiiliä. Alkuperäinen lattia hiottiin ja maalattiin kiiltävän valkoiseksi, jotta huoneisto ei olisi liian tumma tiiliseinän vuoksi.

 

Uuden huonejärjestelyn avulla avokeittiön ja olohuoneen yhdistelmästä saatiin 34m² yhteistila, vanhan 22m² olohuoneen tilalle.

 

Toiselle pitkälle seinälle laitettiin raakalautaseinä, jonka laudat petsattiin erilaisin tummin sävyin. Kontrastia näille pinnoille tuotiin modernilla kiiltävällä keittiöllä, jonka lasioviset yläkaapit asennettiin pitkin lautaseinää.

 

Makuuhuonetta ei myöskään haluttu erottaa olohuone-keittiö – tilasta. Siksi uusia väliseiniä ei rakennettu. Makuuhuone on erotettu omaksi huoneekseen tuplaverhon avulla. Päivisin läpikuultava verho sulkee makuuhuoneen omaksi tilakseen ja öisin pimennysverhot sulkevat makuuhuoneen omaksi tilaksi.

 

Koko asuntoon rakennettiin kolmen sentin alakatto, johon asennettiin koko huoneiston alalle led-valaistus valkoisella (4000K) valolla tuomaan kontrastia muille pinnoille.

 

Kylpyhuone sijaitsee makuutilaa vastapäätä.

 

Koko huoneistosta luotiin 3D-mallinnos, jonka avulla pintamateriaalien ja kalusteiden valinnat toteutettiin.

 

Teksti: Maija-Riitta Mustonen

Kuvat: A&A Design / Tommi Hynynen

www.aadesign.fi

 

Lue lisää: 

Pue koti neuleisiin 

Kauniit ja käytönnölliset arjen apurit kylpyhuoneessa

 

Tämä moderni koti on täydellinen suurien vierasjoukkojen kestitsemiseen. Avointa tilaa on paljon ja huoneet yhdistyvät kauniisti toisiinsa muodostaen käytännöllisiä tilayhdistelmiä. Sisustuksen puhtaat linjat ja harmoniset värit tekevät kodista hienostuneen ja kutsuvan.

 

Olohuone, ruokailutila ja keittiö muodostavat suuren yhtenäisen tilan. Olohuoneen katseenvangitsijana toimivat sen isot lasipinnat. Upean maiseman paljastava ikkunaseinä jatkuu ruokailutilan kautta keittiöön. Keittiön kalustus on tummanpuhuvan klassinen selkeine linjoineen. Metallinväriset kodinkoneet ovat Liebherrin ja Gaggenaun.

 

 

Kodin saunaosastoon kuuluvat pesutilat, oleskeluhuone sekä lasitettu terassi. Täällä saunominen ja illanvietto onnistuu isommallakin porukalla. Oleskeluhuoneen lattia on laatoitettu isoilla mustilla kaakeleilla, joten märillä jaloilla voi tepastella ympäriinsä huoletta. Oleskeluhuoneesta pääsee ulos terassille jäähdyttelemään löylyjen jälkeen, ympärillä olevasta luonnosta nauttien. Terassilla voi istuskella myös talvella palelematta takan ja kattolämmittimien ansiosta.

 

 

Mustaksi maalattu sauna toimii voimakkaana vastakohtana talon muuten vaalealle sisustukselle. Metallinen siro kiuas on kuin koru keskellä tummaa puista huonetta. Tunnelmallinen valaistus saunaan on luotu lauteiden alle sijoitetuilla valoilla sekä kahden seinän ikkunoilla. Lauteilta voi ihailla alati muuttuvaa kaunista saaristomaisemaa yksipuolisesta peilipintaisesta ikkunasta, josta näkee myös oleskelutilaan ja terassille.

 

 

Väsymyksen iskiessä voi terassilta luikahtaa talon päämakuuhuoneeseen. Makuuhuoneen yksinkertainen sisutus yhdessä tummanharmaan ja valkoisen luoman kontrastin kanssa tekevät tilasta harmonisen ja rentouttavan. Tummien värien leikki jatkuu myös talon toisessa makuuhuoneessa. Huoneen seinät ja lattia ovat mustat, jättäen katon ainoaksi valkoiseksi pinnaksi. Näyttävä Eiffel-tornin kuva tuo urbaania tunnelmaa huoneeseen.

 

 

Kultaranta Resort, alue josta tämä koti löytyy, sijaitsee Naantalin keskustan ja vanhan kaupungin läheisyydessä. Kultaranta on kuuluisa rannoistaan, golfkentistään sekä ravintola- ja spa-palveluistaan. Koulu ja päiväkoti sijaitsevat vain kahden kilometrin päässä, mikä tekee alueesta lapsiperheystävällisen. 

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Naantalissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä vuonna 1960 rakennettu koti on modernisoitu täysin talotekniikan osalta talon klassista henkeä kunnioittaen. Näyttävä koti tarjoaa monia mahdollisuuksia leppoisaan yhdessäoloon vaikkapa koti-spassa rentoutuen tai tilavalla terassilla grillaten.

 

Kodin avoimessa pohjaratkaisussa olohuone, ruokailutila sekä baari ovat yhtä suurta tilaa. Tämä mahdollistaa samassa huoneessa niin perheen yhdessäolon arjen keskellä kuin vieraiden viihdyttämisen viikonloppuisin. Vieraat voidaan esimerkiksi ohjata olohuoneeseen istuskelemaan ja ihailemaan suurista ikkunoista sisäpihalle avautuvaa maisemaa. Drinkkejä voidaan tarjoilla huippuvarustellusta baarista, josta löytyy Whirlpoolin viinikaappi, jääpalakone, olutjääkaappi ja Thoreaun vesi- ja hiilihappokone.

 

 

Talon keittiö on joka kokin unelma: se on mittatilattu Saari-keittiö, joka on varusteltu muun muassa höyry-yhdistelmäuunilla sekä saarekkeesta esiin nousevalla, moottoroidulla liesituulettimella. Keittiön sisustuksessa on käytetty samaa kaunista pähkinäpuun sävyä kuin ruokailusalissa ja baarissa. Lattia taas on laatoitettu kauttaaltaan mustavalkoisilla kaakeleilla, mikä tekee kokkausjälkien puhdistuksesta helppoa.

 

 

Talon makuuhuoneet ovat rauhan tyyssijoja, jotka sijaitsevat omassa siivessään. Päämakuuhuoneen harmoniset värit ja tarkkaan harkitut kalusteet tekevät tilasta tyylikkään kokonaisuuden. Vaaleanharmaa kokolattiamatto kruunaa hotellimaisen ilmeen ja estää askelten töminän. Tilaan myös tulvii kauniisti luonnonvaloa huoneen molemmissa päädyissä olevista ikkunoista.

 

 

Arkeen luksusta tuo alakerran tunnelmallinen spa-osasto. Saunassa Helon Fonda duo 8 -höyrykiuas on upotettu tyylikkäästi lauteisiin ja sen löylyistä pääsee nauttimaan haavasta tehdyillä lauteilla. Kylpyhuoneessa voi rentoutua Svedbergsin kylpyammeessa tai Inviionin lämpötuoleissa esimerkiksi takkatulta tai TV:tä katsellen. 

 

 

Westend sijaitsee merenrannassa Etelä-Espoossa noin kymmenen kilometrin päässä Helsingistä. Alueelta löytyy muun muassa suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit ja koulut. Lisäksi Tapiolan palvelut ovat lähellä, samoin kuin Westendin liikekeskus. Westendissä voi nähdä myös Krepost Sveaborgiin kuuluneita ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Westendissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.