Vuonna 1873 rakennettu tullintalo on mitä parhaimmalla paikalla Porvoon jokirannassa. Muutama vuosi sitten remontoitu koti edustaa modernia skandinaavista sisustustyyliä, jota maustaa vanhan empiretalon alkuperäinen hirsikatto ja leveät maalatut lautalattiat.

Suuri oleskelutila yhdistää keittiön, ruokailutilan sekä olohuoneen. Suuret valkoiset pinnat saavat seurakseen lämpimän puun sävyjä ja kokonaisuutta terästää tarkoin harkitut mustat yksityiskohdat valaisimissa, huonekaluissa ja tekstiileissä.

 

Valkoinen keittiö on pelkistetyn tyylikäs eikä herätä liikaa huomiota. Avohyllyt tekevät kokonaisuudesta kevyemmän oloisen. Smegin näyttävät retrovaikuitteiset kylmälaitteet sopivat mainiosti tilaan ja tarjoavat myös silmänruokaa.

Leveistä lankuista tehdyn suuren ruokailupöydän ympärille mahtuu suurempikin seurue viettämään iltaa. Alar Aallon suunnittelemat Golden Bell A330S -valaisimet  toimivat hyvin useamman valaisimen ryhmänä.

 

Stringin matalaan kirjahyllyyn uppoaa niin sisustuslehdet, kirjat, kynttilät kuin muistoesineetkin. Yläpuolelle on yhdistelty erikokoisia valokuvia ja julisteitä kollaasiksi. Susanna Venton suunnittelema Jalpaikka -matto kokoaa seurusteluryhmän yhteen ja tuo tarvittavaa särmää tilaan. Bertoia-tuoli kevyiden pikkupöytien kanssa ovat tarpeeksi ilmavia ja tyyliin sopivia.

Ulko-oven viereen mahtuu pieni ja kompakti nurkkaus ulkovaatteiden ja kenkien säilytykselle. Katosta roikkuva vaatetanko on oiva ratkaisu ja kapea peili tarjoaa vielä mahdollisuuden pikaiseen vilkaisuun ennen ulos menemistä.

 

Sisustuksen tyyli jatkuu tinkimättömänä myös muissa huoneissa. Mustavalkoiset tekstiilit ja musta Bertoia-tuoli lampaantaljoineen antavat viimeisen silauksen makuuhuoneelle. Yöpöytänä toimiva seinään kiinnitetty puulaatikko on hauska yksityiskohta.

Lastenhuoneessa on maalattu vanha sänky mustaksi ja tiipii-teltta sängyn päädyssä antaa mukavan pesämäisen fiiliksen. Kaikkia tauluja ei lastenhuoneessakaan tarvitse kiinnittää seinälle, vaan ne voi jättää rennosti nojaamaan seinää vasten.

 

Harvian Globe-kiuas ja vaaleat modernit lauteet varastavat huomion tässä saunassa. Lasiseinällä muusta kylpyhuoneesta rajattu tila on valoisa ja kokonaisuuden kruunaa epäsuora valaistus.

String-hylly yllättää kylpyhuoneessa, mutta sopii sinne täydellisesti ja näin ollen purkit ja pullot ovat kauniisti esillä. Vanha puulaatikko pesukoneen päällä säilöö kaiken muun tarpeellisen.

 

Koti on myynnissä täällä.

 

Tämä moderni koti on täydellinen suurien vierasjoukkojen kestitsemiseen. Avointa tilaa on paljon ja huoneet yhdistyvät kauniisti toisiinsa muodostaen käytännöllisiä tilayhdistelmiä. Sisustuksen puhtaat linjat ja harmoniset värit tekevät kodista hienostuneen ja kutsuvan.

 

Olohuone, ruokailutila ja keittiö muodostavat suuren yhtenäisen tilan. Olohuoneen katseenvangitsijana toimivat sen isot lasipinnat. Upean maiseman paljastava ikkunaseinä jatkuu ruokailutilan kautta keittiöön. Keittiön kalustus on tummanpuhuvan klassinen selkeine linjoineen. Metallinväriset kodinkoneet ovat Liebherrin ja Gaggenaun.

 

 

Kodin saunaosastoon kuuluvat pesutilat, oleskeluhuone sekä lasitettu terassi. Täällä saunominen ja illanvietto onnistuu isommallakin porukalla. Oleskeluhuoneen lattia on laatoitettu isoilla mustilla kaakeleilla, joten märillä jaloilla voi tepastella ympäriinsä huoletta. Oleskeluhuoneesta pääsee ulos terassille jäähdyttelemään löylyjen jälkeen, ympärillä olevasta luonnosta nauttien. Terassilla voi istuskella myös talvella palelematta takan ja kattolämmittimien ansiosta.

 

 

Mustaksi maalattu sauna toimii voimakkaana vastakohtana talon muuten vaalealle sisustukselle. Metallinen siro kiuas on kuin koru keskellä tummaa puista huonetta. Tunnelmallinen valaistus saunaan on luotu lauteiden alle sijoitetuilla valoilla sekä kahden seinän ikkunoilla. Lauteilta voi ihailla alati muuttuvaa kaunista saaristomaisemaa yksipuolisesta peilipintaisesta ikkunasta, josta näkee myös oleskelutilaan ja terassille.

 

 

Väsymyksen iskiessä voi terassilta luikahtaa talon päämakuuhuoneeseen. Makuuhuoneen yksinkertainen sisutus yhdessä tummanharmaan ja valkoisen luoman kontrastin kanssa tekevät tilasta harmonisen ja rentouttavan. Tummien värien leikki jatkuu myös talon toisessa makuuhuoneessa. Huoneen seinät ja lattia ovat mustat, jättäen katon ainoaksi valkoiseksi pinnaksi. Näyttävä Eiffel-tornin kuva tuo urbaania tunnelmaa huoneeseen.

 

 

Kultaranta Resort, alue josta tämä koti löytyy, sijaitsee Naantalin keskustan ja vanhan kaupungin läheisyydessä. Kultaranta on kuuluisa rannoistaan, golfkentistään sekä ravintola- ja spa-palveluistaan. Koulu ja päiväkoti sijaitsevat vain kahden kilometrin päässä, mikä tekee alueesta lapsiperheystävällisen. 

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Naantalissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä vuonna 1960 rakennettu koti on modernisoitu täysin talotekniikan osalta talon klassista henkeä kunnioittaen. Näyttävä koti tarjoaa monia mahdollisuuksia leppoisaan yhdessäoloon vaikkapa koti-spassa rentoutuen tai tilavalla terassilla grillaten.

 

Kodin avoimessa pohjaratkaisussa olohuone, ruokailutila sekä baari ovat yhtä suurta tilaa. Tämä mahdollistaa samassa huoneessa niin perheen yhdessäolon arjen keskellä kuin vieraiden viihdyttämisen viikonloppuisin. Vieraat voidaan esimerkiksi ohjata olohuoneeseen istuskelemaan ja ihailemaan suurista ikkunoista sisäpihalle avautuvaa maisemaa. Drinkkejä voidaan tarjoilla huippuvarustellusta baarista, josta löytyy Whirlpoolin viinikaappi, jääpalakone, olutjääkaappi ja Thoreaun vesi- ja hiilihappokone.

 

 

Talon keittiö on joka kokin unelma: se on mittatilattu Saari-keittiö, joka on varusteltu muun muassa höyry-yhdistelmäuunilla sekä saarekkeesta esiin nousevalla, moottoroidulla liesituulettimella. Keittiön sisustuksessa on käytetty samaa kaunista pähkinäpuun sävyä kuin ruokailusalissa ja baarissa. Lattia taas on laatoitettu kauttaaltaan mustavalkoisilla kaakeleilla, mikä tekee kokkausjälkien puhdistuksesta helppoa.

 

 

Talon makuuhuoneet ovat rauhan tyyssijoja, jotka sijaitsevat omassa siivessään. Päämakuuhuoneen harmoniset värit ja tarkkaan harkitut kalusteet tekevät tilasta tyylikkään kokonaisuuden. Vaaleanharmaa kokolattiamatto kruunaa hotellimaisen ilmeen ja estää askelten töminän. Tilaan myös tulvii kauniisti luonnonvaloa huoneen molemmissa päädyissä olevista ikkunoista.

 

 

Arkeen luksusta tuo alakerran tunnelmallinen spa-osasto. Saunassa Helon Fonda duo 8 -höyrykiuas on upotettu tyylikkäästi lauteisiin ja sen löylyistä pääsee nauttimaan haavasta tehdyillä lauteilla. Kylpyhuoneessa voi rentoutua Svedbergsin kylpyammeessa tai Inviionin lämpötuoleissa esimerkiksi takkatulta tai TV:tä katsellen. 

 

 

Westend sijaitsee merenrannassa Etelä-Espoossa noin kymmenen kilometrin päässä Helsingistä. Alueelta löytyy muun muassa suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit ja koulut. Lisäksi Tapiolan palvelut ovat lähellä, samoin kuin Westendin liikekeskus. Westendissä voi nähdä myös Krepost Sveaborgiin kuuluneita ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Westendissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.