Tapio Anttila on Suomen design-piireissä tunnettu nimi. Jokin aika sitten tarjosi Herrala-talot hänelle mahdollisuutta suunnitella valmistalo. Tapio otti mielenkiintoisen tarjouksen vastaan mutta huomasi jossakin vaiheessa, että yksin tehtäessä osoittautui tehtävä liian haasteelliseksi. Hän pyysi projektiin mukaan arkkitehti Hannu Tikan, joka on suunnitellut myös Lahden kuuluisan Sibelius-talon. Kahden miehen yhteistyöstä syntyi valmistalo Koko.

Koko-talo koostuu kolmesta erikokoisesta mallista - S, M ja L. Niitä keskenään yhdisteltäessä voi muodostaa uusia persoonallisia talokokonaisuuksia, joiden pohjaratkaisut ovat helposti muunneltavissa. Koko-talon kaikki osat on suunniteltu yhteensopiviksi ja muodostamaan harmonisen kokonaisuuden. Esimerkiksi asiakas voi valita Koko-taloon keittiön, kylpyhuoneen, portaat sekä takan kolmesta eri hintaryhmästä.

Anttiloiden kotitalo edustaa Kokon suurinta L-koon talomallia. Kokonaispintaa on rakennuksessa 280 m2 ja asuinpintaa 236m2. Tapio Anttilan mukaan oli Koko-talon suunnittelun lähtökohtana loft-tyylinen avara talo. Hänen mukaansa Suomen omakotitalojen tilaratkaisut ovat yleensä suljettuja – monta pientä huonetta yhden katon alla. Koko-talon yksi idea oli tarjota vaihtoehto tavanomaiselle omakotitaloasumiselle. Talon kaikki rakenteet ovat sisätiloissa näkyvillä ja tilaratkaisussa on vältetty käytäviä sekä muuta ”tyhjää tilaa”.

Talo ei valmistunut aluksi Anttiloiden perheelle, mutta mahdollisuus päästä omakotitalon asukkaaksi avautui Koko-talomallin rakennuksen loppuvaiheessa, kun Herrala talot etsi perhettä, joka asuisi talossa ja antaisi palautetta talon toimivuudesta. Näin Anttilat muuttivatkin keskustan asunnostaan Koko-taloon. Sitä voidaan pitää talon laadun merkkinä, kun yksi sen suunnittelijoista itse asuu siinä.

Perheen mukaan on talossa kaikki toiminut ja he eivät muuttaisi mitään. Rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat keittiö, olohuone, vanhempien makuuhuone, sauna ja pesutilat. Toisessa kerroksessa on avara työhuone sekä tyttären huone. Ensimmäisessä kerroksessa saunan ja keittiön välistä vie ovi terassille.

 

Talon valaistus on ratkaistu LED-valoilla. Koska LED-lampun valoteho verrattuna muihin lamppuihin on heikko tulee niitä sijoittaa tiloihin runsaasti. Tapion mukaan heidän kodissaan on 130 kiinteää LED-valaisinta. Runsaasta määrästä huolimatta se kannattaa sillä tavalliseen energiansäästölamppuun verrattuna käyttää LED-lamppu vain kymmenesosan energiaa ja sen käyttöikä on 10 kertaa pidempi.

 

Taloa voi pitää ekologisena myös siitä syystä, että se on täysin puusta rakennettu ja tilaratkaisussa ei esiinny epäkäytännöllistä tyhjää tilaa. Rakennusta lämmittää ilmalämpöpumppu ja sen lisäksi lämpöä varaava takka olohuoneessa. Pesu sekä saunatilat, jotka yleensä ovat taloissa ikkunattomia, ovat Koko-talossa valoisia, terassille aukenevia tiloja. Kesäisin riittää kyseisissä tiloissa pelkkä luonnonvalo.

 

Lähes koko sisustus, lukuunottamatta joitakin yksittäisiä esineitä, edustaa Tapion suunnittelua. Sisustus vaihtuu tiheään perheen isän ollessa tuottelias suunnittelija, jonka kynästä syntyy jatkuvasti uusia tuotteita. Viimeistelymateriaalit, joista löytyy innovatiivisia kokeita, ovat peräisin yhteistyökumppaneilta ja tukevat Koko-talon konseptia. Eteisen sekä saunan pukeutumishuoneessa on esimerkiksi käytetty uudenlaista Koskisen seinäpaneelia.

Samoin kehitettiin läpinäkyvä tukipilariton porraskaide Anttiloiden taloa varten, kuten myös Saas Led-valaisinmalli. Sisustustekstiilit valitsi perheenäiti Arja Anttila ja ne ovat peräisin Vallila Interiöristä, jossa hän silloin työskenteli.

 

Tämä moderni koti on täydellinen suurien vierasjoukkojen kestitsemiseen. Avointa tilaa on paljon ja huoneet yhdistyvät kauniisti toisiinsa muodostaen käytännöllisiä tilayhdistelmiä. Sisustuksen puhtaat linjat ja harmoniset värit tekevät kodista hienostuneen ja kutsuvan.

 

Olohuone, ruokailutila ja keittiö muodostavat suuren yhtenäisen tilan. Olohuoneen katseenvangitsijana toimivat sen isot lasipinnat. Upean maiseman paljastava ikkunaseinä jatkuu ruokailutilan kautta keittiöön. Keittiön kalustus on tummanpuhuvan klassinen selkeine linjoineen. Metallinväriset kodinkoneet ovat Liebherrin ja Gaggenaun.

 

 

Kodin saunaosastoon kuuluvat pesutilat, oleskeluhuone sekä lasitettu terassi. Täällä saunominen ja illanvietto onnistuu isommallakin porukalla. Oleskeluhuoneen lattia on laatoitettu isoilla mustilla kaakeleilla, joten märillä jaloilla voi tepastella ympäriinsä huoletta. Oleskeluhuoneesta pääsee ulos terassille jäähdyttelemään löylyjen jälkeen, ympärillä olevasta luonnosta nauttien. Terassilla voi istuskella myös talvella palelematta takan ja kattolämmittimien ansiosta.

 

 

Mustaksi maalattu sauna toimii voimakkaana vastakohtana talon muuten vaalealle sisustukselle. Metallinen siro kiuas on kuin koru keskellä tummaa puista huonetta. Tunnelmallinen valaistus saunaan on luotu lauteiden alle sijoitetuilla valoilla sekä kahden seinän ikkunoilla. Lauteilta voi ihailla alati muuttuvaa kaunista saaristomaisemaa yksipuolisesta peilipintaisesta ikkunasta, josta näkee myös oleskelutilaan ja terassille.

 

 

Väsymyksen iskiessä voi terassilta luikahtaa talon päämakuuhuoneeseen. Makuuhuoneen yksinkertainen sisutus yhdessä tummanharmaan ja valkoisen luoman kontrastin kanssa tekevät tilasta harmonisen ja rentouttavan. Tummien värien leikki jatkuu myös talon toisessa makuuhuoneessa. Huoneen seinät ja lattia ovat mustat, jättäen katon ainoaksi valkoiseksi pinnaksi. Näyttävä Eiffel-tornin kuva tuo urbaania tunnelmaa huoneeseen.

 

 

Kultaranta Resort, alue josta tämä koti löytyy, sijaitsee Naantalin keskustan ja vanhan kaupungin läheisyydessä. Kultaranta on kuuluisa rannoistaan, golfkentistään sekä ravintola- ja spa-palveluistaan. Koulu ja päiväkoti sijaitsevat vain kahden kilometrin päässä, mikä tekee alueesta lapsiperheystävällisen. 

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Naantalissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä vuonna 1960 rakennettu koti on modernisoitu täysin talotekniikan osalta talon klassista henkeä kunnioittaen. Näyttävä koti tarjoaa monia mahdollisuuksia leppoisaan yhdessäoloon vaikkapa koti-spassa rentoutuen tai tilavalla terassilla grillaten.

 

Kodin avoimessa pohjaratkaisussa olohuone, ruokailutila sekä baari ovat yhtä suurta tilaa. Tämä mahdollistaa samassa huoneessa niin perheen yhdessäolon arjen keskellä kuin vieraiden viihdyttämisen viikonloppuisin. Vieraat voidaan esimerkiksi ohjata olohuoneeseen istuskelemaan ja ihailemaan suurista ikkunoista sisäpihalle avautuvaa maisemaa. Drinkkejä voidaan tarjoilla huippuvarustellusta baarista, josta löytyy Whirlpoolin viinikaappi, jääpalakone, olutjääkaappi ja Thoreaun vesi- ja hiilihappokone.

 

 

Talon keittiö on joka kokin unelma: se on mittatilattu Saari-keittiö, joka on varusteltu muun muassa höyry-yhdistelmäuunilla sekä saarekkeesta esiin nousevalla, moottoroidulla liesituulettimella. Keittiön sisustuksessa on käytetty samaa kaunista pähkinäpuun sävyä kuin ruokailusalissa ja baarissa. Lattia taas on laatoitettu kauttaaltaan mustavalkoisilla kaakeleilla, mikä tekee kokkausjälkien puhdistuksesta helppoa.

 

 

Talon makuuhuoneet ovat rauhan tyyssijoja, jotka sijaitsevat omassa siivessään. Päämakuuhuoneen harmoniset värit ja tarkkaan harkitut kalusteet tekevät tilasta tyylikkään kokonaisuuden. Vaaleanharmaa kokolattiamatto kruunaa hotellimaisen ilmeen ja estää askelten töminän. Tilaan myös tulvii kauniisti luonnonvaloa huoneen molemmissa päädyissä olevista ikkunoista.

 

 

Arkeen luksusta tuo alakerran tunnelmallinen spa-osasto. Saunassa Helon Fonda duo 8 -höyrykiuas on upotettu tyylikkäästi lauteisiin ja sen löylyistä pääsee nauttimaan haavasta tehdyillä lauteilla. Kylpyhuoneessa voi rentoutua Svedbergsin kylpyammeessa tai Inviionin lämpötuoleissa esimerkiksi takkatulta tai TV:tä katsellen. 

 

 

Westend sijaitsee merenrannassa Etelä-Espoossa noin kymmenen kilometrin päässä Helsingistä. Alueelta löytyy muun muassa suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit ja koulut. Lisäksi Tapiolan palvelut ovat lähellä, samoin kuin Westendin liikekeskus. Westendissä voi nähdä myös Krepost Sveaborgiin kuuluneita ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Westendissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.