Sisustussuunnittelija Mari Vuorinen suunnitteli 5-henkiselle perheelleen viihtyisän kodin taloon, joka rakennettiin muutama vuosi sitten Tampereen asuntomessujen yhteydessä. Talon arkkitehti on Maija Pihlajaniemi ja rakentaja Forte Kivitalot.

 

Kaksikerroksinen talo täyttää passiivitalon kriteerit. Sen seinät ovat koko ulottuvuudeltaan kivestä, ilman muovi- tai villaverhoilua. Rakennuksessa on 203 m2 ja yhteensä kuusi huonetta, joihin kuuluu olohuone avokeittiöineen, sauna pesutiloineen+wc, taloushuone, kaksi vaatehuonetta, varasto ja kylpyhuone+wc. Talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat olohuone+keittiö, ruokailu-, työ- ja taloushuone sekä sauna märkätiloineen ja vessa. Toisessa kerroksessa sijaitsevat kaikki neljä makuuhuonetta, joiden väliin jää kaksi erillistä vaatehuonetta. Pyykkiputki on kekseliäs ratkaisu, joka kuljettaa likapyykin toisen kerroksen vaatehuoneesta kerrosta alaspäin taloushuoneeseen. Niiden lisäksi toisessa kerroksessa sijaitsee vielä yksi vessallinen kylpyhuone.

 

Perheen toiveena oli moderni, tilava ja helppohoitoinen koti. Sisätilan viimeistelymateriaalit ovatkin helppo- ja nopeahoitoisia. Talon julkisivun materiaalit – betoni, kivi sekä puu toistuvat myös interiöörissä.

Kaikissa tiloissa paitsi lastenhuoneissa on betonilattia, joka luo vaneristen sisäovien kanssa loftimaisen yhdistelmän. Lastenhuoneissa on vaalea lautalattia. Mari suunnitteli sisätiloihin myös paljon kiinteää kalustoa -  enimmäkseen vanerista valmistettua, tavoitteena mahdollisimman minimalistinen tila. Neutraalinharmaat betonipinnat ovat mainio tausta värikkäälle sisustukselle.

 

Tilavaan keittiöön mahtuu koko perhe kerralla kokkaamaan. Keittiökaluston valmistaja on Arttelipuu. Seinällä oleva yrttilaatikko on peräisin ruotsalaiselta valmistajalta Andersson & Söner. Ruokailupöydän Navy Chair-tuolit edustavat Emecon tuotantoa.

 

Olohuoneen isot ikkunat aukeavat suoraan terassille. Vaalea sohva on teetetty omien mittojen mukaan Jakki-kalusteessa. Fly-Me nojatuoli on peräisin Martelalta.

 

Työhuoneessa ovat Karim Rashidin suunnittelemat Oh-tuolit, valmistaja Umbra. Värikäs matto on peräisin Orient Occidentilta.

 

Seinälle kiinnittyvän allaskaapin valmistaja on Arttelipuu. Kaappi jättää kätevästi lattiapinnan vapaaksi joten lattiakaivoon on helppo pääsy.

 

Maalattu puulava sängynpatjan alla luo vanhempien makuuhuoneeseen loftimaisen vaikutelman. Seinällä on Carita Bergin taideteos.

 

Sänky pojan huoneessa on peräisin Ikeasta ja maalattu itse tummanharmaaksi.

 

Perheen kaksostyttöjen huoneessa on Riitta Kivikartanon tekemä helminauhamotiivi, joka sopii hyvin yhteen Helmi -valaisinsarjan kanssa, valmistaja SL-design.

 

Tyttöjen huoneen yhdellä seinällä on tapetti. Sudenkorennot-seinäkoru on peräisin Umbralta.

 

Teksti: Agneta Land-Koskinen

Kuvat: Forte Kivitalot Oy ja Arttelipuu

 

Lue lisää: 

Upea loft-asunto Tallinnassa vanhassa sikaritehtaassa

Eläinteemoja sisustuksessa

 

Tämä moderni koti on täydellinen suurien vierasjoukkojen kestitsemiseen. Avointa tilaa on paljon ja huoneet yhdistyvät kauniisti toisiinsa muodostaen käytännöllisiä tilayhdistelmiä. Sisustuksen puhtaat linjat ja harmoniset värit tekevät kodista hienostuneen ja kutsuvan.

 

Olohuone, ruokailutila ja keittiö muodostavat suuren yhtenäisen tilan. Olohuoneen katseenvangitsijana toimivat sen isot lasipinnat. Upean maiseman paljastava ikkunaseinä jatkuu ruokailutilan kautta keittiöön. Keittiön kalustus on tummanpuhuvan klassinen selkeine linjoineen. Metallinväriset kodinkoneet ovat Liebherrin ja Gaggenaun.

 

 

Kodin saunaosastoon kuuluvat pesutilat, oleskeluhuone sekä lasitettu terassi. Täällä saunominen ja illanvietto onnistuu isommallakin porukalla. Oleskeluhuoneen lattia on laatoitettu isoilla mustilla kaakeleilla, joten märillä jaloilla voi tepastella ympäriinsä huoletta. Oleskeluhuoneesta pääsee ulos terassille jäähdyttelemään löylyjen jälkeen, ympärillä olevasta luonnosta nauttien. Terassilla voi istuskella myös talvella palelematta takan ja kattolämmittimien ansiosta.

 

 

Mustaksi maalattu sauna toimii voimakkaana vastakohtana talon muuten vaalealle sisustukselle. Metallinen siro kiuas on kuin koru keskellä tummaa puista huonetta. Tunnelmallinen valaistus saunaan on luotu lauteiden alle sijoitetuilla valoilla sekä kahden seinän ikkunoilla. Lauteilta voi ihailla alati muuttuvaa kaunista saaristomaisemaa yksipuolisesta peilipintaisesta ikkunasta, josta näkee myös oleskelutilaan ja terassille.

 

 

Väsymyksen iskiessä voi terassilta luikahtaa talon päämakuuhuoneeseen. Makuuhuoneen yksinkertainen sisutus yhdessä tummanharmaan ja valkoisen luoman kontrastin kanssa tekevät tilasta harmonisen ja rentouttavan. Tummien värien leikki jatkuu myös talon toisessa makuuhuoneessa. Huoneen seinät ja lattia ovat mustat, jättäen katon ainoaksi valkoiseksi pinnaksi. Näyttävä Eiffel-tornin kuva tuo urbaania tunnelmaa huoneeseen.

 

 

Kultaranta Resort, alue josta tämä koti löytyy, sijaitsee Naantalin keskustan ja vanhan kaupungin läheisyydessä. Kultaranta on kuuluisa rannoistaan, golfkentistään sekä ravintola- ja spa-palveluistaan. Koulu ja päiväkoti sijaitsevat vain kahden kilometrin päässä, mikä tekee alueesta lapsiperheystävällisen. 

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Naantalissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä vuonna 1960 rakennettu koti on modernisoitu täysin talotekniikan osalta talon klassista henkeä kunnioittaen. Näyttävä koti tarjoaa monia mahdollisuuksia leppoisaan yhdessäoloon vaikkapa koti-spassa rentoutuen tai tilavalla terassilla grillaten.

 

Kodin avoimessa pohjaratkaisussa olohuone, ruokailutila sekä baari ovat yhtä suurta tilaa. Tämä mahdollistaa samassa huoneessa niin perheen yhdessäolon arjen keskellä kuin vieraiden viihdyttämisen viikonloppuisin. Vieraat voidaan esimerkiksi ohjata olohuoneeseen istuskelemaan ja ihailemaan suurista ikkunoista sisäpihalle avautuvaa maisemaa. Drinkkejä voidaan tarjoilla huippuvarustellusta baarista, josta löytyy Whirlpoolin viinikaappi, jääpalakone, olutjääkaappi ja Thoreaun vesi- ja hiilihappokone.

 

 

Talon keittiö on joka kokin unelma: se on mittatilattu Saari-keittiö, joka on varusteltu muun muassa höyry-yhdistelmäuunilla sekä saarekkeesta esiin nousevalla, moottoroidulla liesituulettimella. Keittiön sisustuksessa on käytetty samaa kaunista pähkinäpuun sävyä kuin ruokailusalissa ja baarissa. Lattia taas on laatoitettu kauttaaltaan mustavalkoisilla kaakeleilla, mikä tekee kokkausjälkien puhdistuksesta helppoa.

 

 

Talon makuuhuoneet ovat rauhan tyyssijoja, jotka sijaitsevat omassa siivessään. Päämakuuhuoneen harmoniset värit ja tarkkaan harkitut kalusteet tekevät tilasta tyylikkään kokonaisuuden. Vaaleanharmaa kokolattiamatto kruunaa hotellimaisen ilmeen ja estää askelten töminän. Tilaan myös tulvii kauniisti luonnonvaloa huoneen molemmissa päädyissä olevista ikkunoista.

 

 

Arkeen luksusta tuo alakerran tunnelmallinen spa-osasto. Saunassa Helon Fonda duo 8 -höyrykiuas on upotettu tyylikkäästi lauteisiin ja sen löylyistä pääsee nauttimaan haavasta tehdyillä lauteilla. Kylpyhuoneessa voi rentoutua Svedbergsin kylpyammeessa tai Inviionin lämpötuoleissa esimerkiksi takkatulta tai TV:tä katsellen. 

 

 

Westend sijaitsee merenrannassa Etelä-Espoossa noin kymmenen kilometrin päässä Helsingistä. Alueelta löytyy muun muassa suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit ja koulut. Lisäksi Tapiolan palvelut ovat lähellä, samoin kuin Westendin liikekeskus. Westendissä voi nähdä myös Krepost Sveaborgiin kuuluneita ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Westendissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.