Puutalo voi tarjota upeat puitteet niin lapsiperheelle kuin kaupunkikotia etsivälle sinkulle. Esittelemme neljä erilaista puutaloa ympäri Suomen – mikä on suosikkisi?

Perinteinen puutalorakentaminen on Suomessa voimissaan. Vaikka uudet rakennusmateriaalit takaavatkin sen, ettei lattialautojen välistä tuule, monet kaipaavat sisustuksessa vanhojen aikojen tunnelmaa. Taitavat sisustajat onnistuvatkin  yhdistämään modernit elementit rakkaisiin klassikoihin.

 

Pastellien sävyttämä lapsiperheen koti

 

Järvenpään Loutissa sijaitsee ihastuttava, vaaleanpunainen lapsiperheen puutalokoti. Sympaattisen julkisivun taakse kätkeytyy vaaleita pintoja, tilavia huoneita sekä suloisia, pastellin sävyisiä yksityiskohtia. Keittiössä katse kiinnittyy moderniin liesituulettimeen sekä hauskojen purnukoiden täyttämiin avohyllyihin. Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä.

 
 

Menneen ajan tunnelmaa henkivä puutalo

 

Porin keskustan tuntumassa sijaitseva puutalo on kuin tuulahdus 1920-luvulta. Pieteetillä korjatun kodin ainutlaatuisen tunnelman luovat lukuisat vintage-huonekalut, vanhat kaakeliuunit sekä näyttävät kattoparrut. Upealla, katetulla terassilla on tunnelmallista viettää vapaapäivää vehreiden kasvien ympäröimänä. Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä.

 
 

Alkuperäistä kunnioittaen remontoitu kaupunkikoti

 

Turun keskustan puutaloasunto on malliesimerkki tyylikkäästi remontoidusta kodista, jossa vanhan talon ainutlaatuinen tunnelma on onnistuttu säilyttämään. Vanhat puulattiat narisevat kotoisasti varpaiden alla ja lämpöä asuntoon luovat sekä keittiön puuhella että olohuoneen arvokkuutta huokuva kakluuni. Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä.
 

Hulppea puinen omakotitalo merimaisemissa

 

Espoon merellisessä Saunalahdessa sijaitsee upea, aurinkoiseen kalliorinteeseen rakennettu kolmikerroksinen puutalo. Tummanharmaat seinälaudat, avoparvekkeet sekä suuri terassi tekevät talosta komean ilmestyksen. Modernien yksityiskohtien koti suorastaan kylpee auringonvalossa ja tilaa riittää suurellekin perheelle. Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä.
 

Katso myös muut myynnissä olevat puutalokodit täältä

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä kartano huokuu hienostunutta charmia niin sisältä kuin ulkoakin. Talo on rakennettu vuonna 1999 kauniiseen jokimaisemaan. Suunnittelussa on huomioitu suuren perheen muuttuvat elämäntilanteet, ja tilaratkaisut ovat helposti muokattavissa. Kodissa yhdistyy saumattomasti asuminen, vapaa-ajanvietto ja harrastaminen.

 

Kaunis eteishalli toivottaa tervetulleeksi valoisaan taloon. Hallin holvikaaret, jykevät pylväät ja koristeelliset kaiteet ilahduttavat myös olohuoneen ja ruokailutilan puolella. Olohuone on omiaan rentoutumiselle: takan äärellä arki-illat kuluvat vaikka kirjoja lueskellen. Ruokailutila on omiaan tunnelmallisten illalliskutsujen järjestämiseen kattokruunun valossa. 

 

 

Alakerrasta löytyy avara kellariosasto, joka on tehty elämästä nauttimiseen, tilaa riittää vaikka koko perheen harrastuksille. Kuntosalilaitteilla päivän treeni sujuu helposti työpäivän jälkeen, ja rentoutumaan pääsee suoraan oman saunan löylyihin. Biljardipöytä ja oma elokuvateatteri viihdyttävät perheen pieniä ja suuria.

 

 

Sisätilojen jatkeena toimivalla lasitetulla terassilla on mukava viettää kesäiltoja Oulunjoen rantamaisemia ihaillen. Terassin vierestä löytyy käytännöllinen kesäkeittiö, jonka katoksen suojissa kotikokki pääsee nauttimaan ruoanlaitosta muiden kanssa seurustellessaan. Talon suuri aidattu piha-alue on puutarhurin suunnittelema ja toteuttama.

 

 

Kastelli asuinalueena on lapsiperheen unelma. Viihtyisältä omakotitaloalueelta löytyy muun muassa lähikauppa, monitoimitalo sekä päiväkoti. Omalta kotiovelta hurauttaa vaikka pyörällä Oulunjoen vartta pitkin Oulun keskustaan, sillä etäisyyttä on vain 3,5 kilometriä.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Oulun Kastellissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta. 

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä hirsiunelma on rakennettu jo 1800-luvun lopulla, mutta 1930-luvulla se sai uuden elämän, kun se siirrettiin Lohjan upeaan harju- ja järvimaisemaan. Viime vuosina taloa on modernisoitu laadukkailla materiaaleilla, kuitenkin aina vanhaa kunnioittaen. Rouhean kartanomaisen sisustuksen on luonut sisustussuunnittelija Noora Juurikkala.

 

Talon alakerran olohuone ja keittiö ovat yhtä avonaista tilaa. Kauniita yksityiskohtia ja puusepän mittatilaustyötä on näkyvillä kaikkialla tilassa. Vanhat, 1800-luvulta peräisin olevat kaapit ovat saaneet uuden elämän näyttävänä keittiön saarekkeena. Lattialankut ovat talon alkuperäisiä, jotka irrotettiin, käsiteltiin ja kiinnitettiin takaisin paikoilleen. Toimivia pönttöuuneja talosta löytyy kaksin kappalein.

 

 

Yläkerrassa sijaitseviin makuuhuoneisiin kuljetaan avaran aulan läpi. Huoneiden seiniä koristavat englantilaiset Morris & Co -tapetit, joiden klassiseen designiin on haettu vaikutteita muun muassa viktoriaanisen aikakauden taiteellisista elementeistä. Vinokatot, suloiset pariovet ja vanhat hirret vahvistavat talon ainutlaatuista tunnelmaa. 

 

 

Kylpyhuoneessa ja saunassa on yhdistelty taidokkaasti tiiliseinää italialaisiin Iris Cheramican laattoihin. Saunan lauteet ovat haapaa, joka on käsitelty hohtavan harmaaksi saunavahalla. Löylyistä vastaa tyylikäs Tulikiven kiuas valkoisine kiuaskivineen. Kylpyhuoneen puolella klassinen tassuamme on paitsi näyttävä sisustuselementti myös ihana rentoutumispaikka arjen keskellä.

 

 

Valkoinen puutalo istuu täydellisesti Lohjan maaseutumaiseen miljööseen. Suuressa puutarhassa kasvaa muun muassa vanhoja omena- ja kirsikkapuita, päärynäpuu sekä viinimarjapensaita. Tontti on ympäröity aidalla sekä kauniilla, sammaloituneella kivimuurilla. Lohjan keskusta palveluineen on vain kilometrin päässä ja Helsinkiin ajaa vajaassa 45 minuutissa.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Lohjalla myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.