Espoon Nöykkiöön rakentuu uusi, moderni kerrostalokohde. Tyylikkäät kodit rakennetaan metsäisen puistoalueen ääreen, jylhän kalliorinteen kainaloon, josta uusi taloyhtiö on saanut nimensäkin. Jos haaveilet huolettomasta asumisesta lähellä luontoa, voi uusi kotisi löytyä täältä.

Sijainti Nöykkiön Eestinlaaksossa hurmaa ulkoilmaihmiset – keskuspuisto ja upeat ulkoilumaastot alkavat kotipihalta. Kävely-, juoksu- ja hiihtolenkkien lisäksi upea luonto tarjoaa paljon iloa ja yhdessä tekemistä arkeen.  Sieniapajat, kuntoradat, luontopolut, suunnistajien kiintorastit ja geokätköt varmistavat, että ulkoilmaihmiset löytävät Nöykkiöstä aina hauskaa tekemistä. Niin ikään maastopyöräilijät ja koiranomistajat löytävät omat suosikkipaikkansa. Perheen pienimmille uuden kodin ovelta avautuva puisto tarjoaa loputtomat seikkailumahdollisuudet ja aito liikunnanilo löytyy itsestään.

Alueella on useita päiväkoteja sekä suomen- ja ruotsinkieliset koulut. Suomenojan inspiroiviin sisustusalan kauppakeskuksiin on vain parin kilometrin matka. Kauppakeskus Isoon Omenaankin on matkaa vain 5 kilometriä. Bussi Matinkylän metroasemalle kulkee 10 minuutin välein.

Jylhäkallio on nyt ennakkomarkkinoinnissa ja ei ihme, että kysyntää on riittänyt. Luonnonläheinen ja rauhallinen sijainti hyvien kulkuyhteyksien varrella, valmiit palvelut, avarat asunnot tarjoavat juuri sellaista elämänlaatua, mitä monet tällä hetkellä tavoittelevat. Työ vie kaupunkien keskustoihin. Arjen sujuvuuden kannalta on tärkeää, että sinne pääsee helposti ja vaivattomasti. Vapaa-ajalla halutaan kuitenkin tarjoa mahdollisuus liikkua puhtaassa luonnossa. Urbaaneille luontoihmisille Jylhäkallio on täydellinen paikka. Hiljentyminen, luonnon ihailu, yhdessä ulkoilu ja vuodenajoista nauttiminen tuovat oikeanlaista vastapainoa hetkiselle työelämälle kaupungin sykkeessä.

Toimivat ja hyvin suunnitellut yhteistilat kuuluvat moderniin kerrostaloasumiseen. Jylhäkallion kerho- ja harrastetila, pesula ja kuivaushuone, yhteiset saunaosastot, jokaiseen huoneistoon kuuluvat lämpimät irtaimistovarastokomerot sekä lastenvaunu- ja ulkoiluvälinevarasto lisäävät arjen helppoutta. Omina osakkeina myytävät lämmityspisteellä varustetut autopaikat sijaitsevat pihakannen alapuolelle sijoittuvassa autohallissa. Taloyhtiön takapihalle tulee viihtyisä oleskelualue turvallisine leikkipaikkoineen. Pihan liikenne-, jalankulku-, oleskelualueet lisäävät viihtyisyyttä.

Jokaisesta kodista tulee uuden asukkaan näköinen, kun pintamateriaali- ja kalustevalinnat tehdään ennen varsinaista rakentamista. Kaikki materiaalit tulevat olemaan hyvin korkealaatuisia. Esim. Arensin keittiöt hurmaavat vaativammankin uudesta kodista haaveilevan. MaxBuildin ammattilaiset auttavat räätälöimään kunkin tarpeisiin sopivan ja näköisen unelmien kodin. Jylhäkallion tulevat asukkaat saavat käyttöönsä maksuttoman 3D-suunnitteluohjelman, johon jokainen asunto on mallinnettu. Valittavina on useita, upeita vaihtoehtoja eri huoneisiin ja yksityiskohtiin. Ohjelmalla pääsee kurkistamaan 3D-maailmaan ja miltä uusi koti tulee näyttämään valmiina! On ihanaa kokeilla, miten sauna, parketit ja listat, kylpyhuoneen kalusteet allaskaapeista hanoihin, laatat, keittiön kalusteet kodinkoneista vetimiin ym. yksityiskohdat vaikuttavat kodin ilmeeseen. Uutta kotia suunnitteleva saa varmasti heti mieleisensä ratkaisut omaan kotiinsa.

Tutustu uuteen Jylhäkallion asuinalueeseen täällä.

Materiaalit ovat esillä MaxBuildin Idea Loungessa Tapiolassa, jonne uutta kotia suunnittelevat ovat aina enemmän kuin tervetulleita katsomaan tulevan kotinsa ratkaisuja!

MaxBuild. Vaikuttavaa rakentamista.

Suomessa koulutuksen taso on maailman huippuluokkaa. Useissa Suomen kaupungeissa on erinomainen koulutustarjonta, joten opiskelupaikkaa hakevan onkin mukava etsiä itselleen sopivaa koulutusta monipuolisesta valikoimasta. Mutta mikä kaupunki on nuorten mielestä paras opiskelijakaupunki? Entä kuinka kallista eläminen on eri kaupungeissa?

 

Tampere

 

Tampereella on pitkät opiskelijaperinteet ja se onkin nuorten silmissä Suomen halutuin opiskelijakaupunki. Mielikuvaan vaikuttavat kaupungin positiivisen maineen lisäksi hyvät kulkuyhteydet ja kaupungin sopiva koko. Tampere on viime vuosina satsannut rutkasti opiskelijoiden hyvinvointiin esimerkiksi rakennuttamalla uusia opiskelija-asuntoja. Suosittuja asuinalueita ovat keskustan lisäksi Kaleva, Hervanta, Pyynikki ja Tammela. Tampere on asumiskustannuksissa neljänneksi kallein kaupunki Suomessa. Tampere on myös Manserockin ja mustanmakkaran kotipaikka.

 

Helsinki

 

Maailman parhaita korkeakoulukaupunkeja kartoittava listaus (QS Best Student Cities) sijoitti Helsingin paikalle 34 vuonna 2015. Helsingin yliopisto on maailman parhaiden yliopistojen listauksessa sijalla 56, ja sieltä löytyy myös Suomen paras ammattikorkeakoulu. Helsinki on opiskelijoiden parissa Suomen toiseksi suosituin opiskelijakaupunki. Helsinki pyrkii rakentamaan satoja uusia opiskelija-asuntoja sekä kehittämään pyöräilymahdollisuuksia opiskelijoiden toiveiden mukaisesti. Kaupungin suosituimmat asuinalueet ovat Lauttasaari, Töölö, Munkkiniemi ja Kallio. Asumiskustannukset ovat Helsingissä Suomen korkeimmat. Helsingissä pääsee opettelemaan stadin slangia.


Turku

 

Turku on Suomen vanhin yliopistokaupunki ja se on tänäkin päivänä opiskelijoiden mieleen, sillä se on Suomen kolmanneksi suosituin opiskelijakaupunki; joka neljäs turkulainen on opiskelija. Turulla on maine kaupunkina, jossa palvelut ja kulkuyhteydet pelaavat ja tapahtumia on tarjolla. Suosituimpia asuinalueita Turussa ovat kaupungin keskusta, Itäinen-Keskusta ja kaunismaisemainen Hirvensalo. Turussa on viidenneksi suurimmat asumisen kokonaiskustannukset Suomessa. Voit löytää uuden lempiravintolasi Aurajoen varren kattavasta ravintolavalikoimasta.

 

Jyväskylä

 

Väkilukuun suhteutettuna Jyväskylä on Suomen suurin opiskelijakaupunki; joka kolmas asukas on opiskelija tai koululainen. Jyväskylä onkin neljänneksi suosituin opiskelijakaupunki. Jyväskylällä on merkittävä asema maamme koulutushistoriassa, sillä ensimmäinen suomenkieliset koulut perustettiin sinne. Kaupungista löytyy myös maamme koulutetuimmat kolmekymppiset. Jyväskylästä löytyy monipuolisia opiskelijapalveluita sekä laaja harrastus- ja tapahtumatarjonta. Suosittuja asuinalueita ovat Palokka, Ainolanranta ja Lutakko. Asumisen kustannukset Jyväskylässä ovat maan keskiluokkaa. Jyväskylä tunnetaan Suomen virallisena rallikaupunkina, mutta sieltä löytyy myös Lutakko, joka on valittu yhdeksi Suomen parhaista tapahtumapaikoista.

 

 


Oulu

 

Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki sekä Pohjois-Suomen suurin opiskelijakaupunki. Siellä sijaitsee sekä yliopisto että ammattikorkeakoulu. Oulun korkeakoulujen erityispiirteenä on niiden arktisiin alueisiin ja aiheisiin perustuvat koulutukset. Oulu tarjoaa monipuolisia liikunta- ja kulttuurimahdollisuuksia sekä omaa toimivat liikenneyhteydet. Suosituimpia asuinalueita Oulussa ovat Tuira, Heinäpää ja Karjasilta. Asumisen kustannuksiltaan Oulu kuuluu keskiluokkaan verrattuna muihin Suomen kaupunkeihin. Tiesitkö, että Oulussa ei istuta kesäisin terasseilla vaan patiolla?


Kuopio

 

Kuopiossa on yksi Suomen suurimmista yliopistoista, joka tarjoaa eniten koulutusaloja Suomessa sekä erikoisuutena Suomen Olympiakomitean hyväksymä huippu-urheiluakatemia. Joukkoliikenne tavoittaa hyvin kaikki kaupunginosat ja siksi kaupungin autoistumisaste on alhainen. Suosittuihin asuinalueisiin kuuluvat Itkonniemi, Pihlajalaakso, Julkula ja Jynkkä. Kuopio kuuluu Suomen keskikastiin asumisen kustannuksissa. Kuopiossa pääsee maistelemaan erilaisia kalakukkoja.


Lappeenranta

 

Joka kymmenes Lappeenrannan asukas on opiskelija. Lappeenrannassa opiskelijat viettävät Suomen pisintä vappua, joka kestää kolme viikkoa. Lappeenrannan Skinnarilassa sijaitsee Suomen kansainvälisin kampus – joka neljäs kampuksella asuva opiskelija tulee Suomen ulkopuolelta. Lappeenrannalla on hallussaan Suomen ilmastopääkaupungin titteli, koska kaupunki pyrkii jatkuvasti kehittämään ja käyttämään uusiutuvan energian ja vihreän teknologian ratkaisuja. Alakylä, keskusta ja Kesämäki kuuluvat Lappeenrannan suosituimpiin asuinalueisiin. Lappeenrannasta löytyy perinneruokia, joita on alunperin kutsuttu atomi- ja vetypommeiksi.

 

Mistä löytyvät Suomen parhaat joulumarkkinat ja joulutorit? Entä missä kokonaiset asuinalueet osallistuvat yhdessä joulun tunnelmointiin? Valitsimme viisi taianomaista kotimaan joulukaupunkia, joissa joulufanin on paitsi kiva käväistä, myös huikea asua. Mikä on suosikkisi?


Turku – joulukaupunkien klassikko

 

Turkua mainostetaan Suomen joulukaupungiksi, eikä syyttä, sillä Aurajoen varrella riittää tekemistä ja tapahtumia joulunpyhien yli aina Nuutinpäivään saakka. Aurajoen suuntainen Yliopistonkatu sädehtii satumaisessa joulunavauksessa. Kauppatorille taas loihditaan joulukuuksi tunnelmallinen hengähdyspaikka, täynnä suloisia kauppiasmökkejä ja jouluista ohjelmaa. 

Vanhalla Suurtorilla vietetään joulumarkkinoita neljänä joulua edeltävänä viikonloppuna. Torille saapuu myyjiä niin Suomesta kuin maailmaltakin. Markkinoilta löydät kauneimmat käsityöt ja taide-esineet sekä herkulliset jouluherkut. Tunnelman täydentävät joulunäytelmät ja musiikkiesitykset. Vanhalla Suurtorilla myös julistetaan perinteisesti jouluaattona joulurauha. 


Savonlinna – Olavinlinnan joulun taikaa

 

Savonlinna lumoaa joulun tunnelmalla, kun Olavinlinna avaa ovensa Tuomaan markkinoille. Saimaan rannalla sijaitseva historiallinen linna täyttyy joulun alla yhden viikonlopun ajaksi iloisesta joulukansasta sekä lahjojen, leivonnaisten ja käsitöiden myyjistä. Joulukuussa Olavinlinnassa järjestetään ohjelmaa myös perheen pienimmille – Olavinlinnan tonttua etsimässä -kierroksilla viihtyvät etenkin 4–7-vuotiaat. 

Joulupäivän aamuna voi käydä kuuntelemassa Suomen kauneimmat joululaulut Savonlinnan Kerimäellä maailman suurimmassa puukirkossa. Vanhan perinteen mukaan kirkossa istutaan turkit päällä ja kintaat kädessä, sillä 5000 henkeä vetävässä kirkossa ei ole lämmitystä kylmimpään vuodenaikaan.


Helsinki – pääkaupunki täynnä jouluohjelmaa 

 

Helsingin jouluohjelma on täynnä niin ihania perinteitä kuin moderneja tapahtumiakin. Valinnanvaraa ja ihasteltavaa riittää jokaiselle joulunalusviikonlopulle. Tiesitkö muuten, että Helsingin Aleksanterinkadun jouluvalot ovat valaisseet kaupungin joulukuun jo 30-luvulta lähtien? 

Perinteiset Tuomaan Markkinat ruokamyyjineen ja käsityökojuineen täyttävät Senaatintorin koko joulukuun ajaksi. Markkinoilla pääsee kertomaan lahjatoiveet joulupukille, pyörimään ilmaisessa lasten karusellissa sekä löylyttelemään tunnelmallisesti joulusaunassa keskellä kaupunkia. Senaatintorilla kannattaa myös käydä seuraamassa näyttävää Lucia-kulkuetta joulukuun 13. päivänä. Markkinoita rakastavia joulufaneja hellitään Helsingissä – kulman takana Tuomaan Markkinoista on Mantan joulumarkkinat. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa, ja se kestää aina tammikuun alkuun saakka. 

Viihdyttäviä tapahtumia, kuten joulupolkuja, tarjoavat myös asuinlähiöt. Vuosaaressa 2,5 kilometrin pituinen polku valaistaan sadoin kynttilöin ja polun varrelta löytyy niin ohjelmaa kuin kojujakin. Herttoniemessä taas pääsee kokemaan entisajan jouluvalmisteluja, henkilöitä ja tunnelmia Herttoniemen kartanolla. Maunulassa Helsingin Latu puolestaan järjestää perheille Muumipolun raikkaassa ulkoilmassa. Seurasaaren ulkomuseon joulupolku taas kutsuu perheet nauttimaan perinteisestä joulun tunnelmasta 10.12.2017. 

 

Tampere – suussasulavia jouluherkkuja

 

Tampereen joulunodotusajan kruunaavat suosittu kotimaisia laatukäsitöitä tarjoava joulutori ja tunnelmalliset herkuttelupaikat. Ohranjyvän Glögiravintolasta on muodostunut joulutunnelmaa etsivien kohtaamispaikka. Kokeile saksalaistyylistä Glühweiniä tai paikallista hittituotetta, Moro-Klökiä! Pyynikin näkötornin Munkkikahvilassa taas saa suut makeaksi salaisella reseptillä valmistetuilla munkeilla. 

Särkänniemessä tontut avaavat joka joulu pajansa Koiramäen eläinpuiston vanhoihin rakennuksiin. Siellä voi koko perheen voimin käydä tapaamassa maatilan eläimiä sekä askarrella vaikkapa joulukortteja ja kuorruttaa pipareita. Jokaisen Koiramäen joulun aukiolopäivän huipentaa tulishow.


Porvoo – joulun tunnelmaa puutalomiljöössä

 

Porvoon vanhan kaupungin mukulakivikadut suloisine pikkuputiikkeineen ja kodikkaine kahviloineen kutsuvat vierailijat viihtymään. Joulun aika on täynnä tunnelmallisia tapahtumia, joita porvoolaiset museot, yritykset ja yhdistykset järjestävät. Joulukuussa idylliselle Raatihuoneentorille pystytetään kauniisti valaistut joulumarkkinat. 

Porvoossa saa nauttia myös yhteisöllisyydestä. Esimerkiksi Porvoon Myllymäen asukasyhdistys järjestää vuosittain eläväisen korttelijoulukalenterin, jonka luukkuina toimivat alueen asukkaiden portit. Jouluaattona koko Myllymäen alue kylpee kynttilänvalossa.