Uuden asuinalueen valinta ei ole helppoa lapsiperheelle: koulujen, harrastusten ja arjen palveluiden tulisi löytyä läheltä. Kokosimme muutaman esimerkin lapsiperheystävällisistä kaupunginosista Helsingin, Vantaan ja Espoon seuduilta. Löytyykö näiden joukosta perheellesi uusi kotipaikka?

 

Lauttasaari

Lauttasaari on Länsi-Helsingissä sijaitseva merellinen kaupunginosa, josta on vain viisi kilometriä Helsingin keskustaan. Lauttasaari on ihanteellinen asuinpaikka lapsiperheille, sillä alueelta löytyy kaksi koulua sekä suomen- ja englanninkielisiä päiväkoteja. Lauttasaaren liikuntakeskus tarjoaa hyvät harrastusmahdollisuudet niin aikuisille kuin lapsillekin. Lisäksi arjen tarpeelliset palvelut löytyvät kätevästi kauppakeskus Lauttiksesta, joka sijaitsee Lauttasaaren metroasemalla. Katso Lauttasaaressa myynnissä olevat kodit ja vuokrattavat asunnot

Myllypuro

Myllypuro on Itä-Helsingissä sijaitseva metsäinen ja kallioinen asuinalue. Myllypuro on väljään rakennettu kaupunginosa, jossa on sekä ylä- että ala-asteet ja ruotsin- ja suomenkieliset päiväkodit. Myllypuron liikuntamahdollisuudet ovat monipuoliset, sillä liikkumaan pääsee esimerkiksi monitoimihalli Liikuntamyllyssä, Arena Center Myllypurossa ja jalkapallohalli Pallomyllyssä. Asukkaiden arkea helpottavat terveysasema, mediakirjasto sekä Myllypuron Ostari. Katsele Myllypuron myynnissä olevia koteja ja vuokrattavia asuntoja.

Kruununhaka

Kruununhaka kuuluu Helsingin keskustaan ja sitä ympäröivät merialueet. Kruununhaka on omiaan perheelle, joka nauttii kaupunkiasumisesta. Kruununhaasta löytyvät Helsingin yliopiston kampukset, Sibelius-lukio, yläaste sekä päiväkoteja. Kruununhaka tarjoaa loistavat palvelut ja harrastusmahdollisuudet kaikenikäisille keskeisen sijaintinsa ansiosta. Välimatkat taittuvat kätevästi kävellen tai julkisella liikenteellä. Tutki Kruununhaan myytäviä koteja ja vuokrattavia asuntoja.

 

 

Päiväkumpu

Päiväkumpu on omakotitalovaltainen alue, joka on osa Vantaan Koivukylän suuraluetta. Päiväkummussa on päiväkoti sekä ala-aste. Alueelta löytyy leikkipuistoja, skeittipuisto, koripallokenttä ja uimaranta. Myös lähellä sijaitseva metsä ja Kuusijärven ulkoilukeskus tarjoavat hyvät harrastusmahdollisuudet. Päiväkummun muusta palvelutarjonnasta pitävät huolen neuvola ja kauppa. Tutustu Päiväkummun myynnissä oleviin koteihin ja vuokrattaviin asuntoihin.

Vapaala

Vapaala sijaitsee Länsi-Vantaalla ja on yksi Vantaan vanhimmista omakotitaloalueista. Vapaala muistuttaa edelleen vanhaa huvila-aluetta, vaikka talokanta on uusiutunut. Alueelta löytyy päiväkoti sekä ala-aste. Vapaala on kävelyetäisyyden päässä Myyrmäen kirjastosta, urheilutalosta ja urheilupuistosta. Myös lähin terveysasema sekä ostoskeskus Myyrmanni löytyvät Myyrmäestä. Katsele Vapaalan myynnissä olevia koteja ja vuokrattavia asuntoja.

Kartanonkoski

Kartanonkoski sijaitsee Vantaan Aviapoliksen suuralueella, joka on rakennettu pääosin 2000-luvulla. Se on ainoa uustraditionalistisin periaattein rakennettu kaupunginosa Suomessa ja siksi poikkeaa ulkonäöltään monista muista lähiöistä. Alueelta löytyvät päiväkoti sekä suomenkielinen yhtenäiskoulu. Kartanonkoskella on hyvät liikuntamahdollisuudet esimerkiksi temppukoulun ja jalkapallon muodossa. Suuret kauppakeskukset Flamingo ja Jumbo sijaitsevat vain kilometrin päässä alueelta. Katso Kartanonkoskella myynnissä olevat kodit ja vuokrattavat asunnot.

 

 

Leppävaara

Leppävaara sijaitsee Itä-Espoossa lähellä Helsingin rajaa. Leppävaarassa on useita päiväkoteja, viisi peruskoulua, lukio, ammattikoulu sekä kahden ammattikorkeakoulun toimipisteet. Alueelta löytyy kattava harrastustarjonta, jota myös lähipaikkakunnat hyödyntävät. Leppävaaraa on kuvailtu kaupungiksi kaupungissa johtuen sen laajasta palvelutarjonnasta. Se on Espoon keskuksista vilkkain ja suurin. Tutki Leppävaaran myytäviä koteja ja vuokrattavia asuntoja.

Tapiola

Tapiola on Espoon kaakkoisosassa ja se rakennettiin alun perin puutarhakaupungiksi. Tapiola on yksi Espoon suurimmista keskuksista ja se on merkittävin talouden, tieteen ja taiteen keskus. Sieltä löytyy päiväkoteja, peruskouluja ja lukioita. Tapiolassa on hyvät liikuntamahdollisuudet ja siellä voi harrastaa muun muassa kamppailulajeja, telinevoimistelua ja miekkailua. Keskustasta löytyy useita liikkeitä, toimistotiloja sekä terveysasema. Katso Tapiolan myynnissä olevat kodit ja vuokrattavat asunnot.

Lintuvaara

Lintuvaara on Espoon pientalovaltainen kaupunginosa, joka sijaitsee lähellä Leppävaaraa. Lintuvaarasta löytyy sekä päiväkoteja että kolme koulua. Lintuvaarassa voi harrastaa liikuntaa monipuolisesti esimerkiksi suunnistuksen, tanssin ja cheerleadingin muodossa. Kattavat julkiset ja kaupalliset palvelut löytyvät muutaman minuutin päästä Leppävaarasta. Tutustu Lintuvaaran myytäviin koteihin ja vuokrattaviin asuntoihin.

 

Voit tarkastella myös muita perheellesi sopivia asuinalueita Oikotien Kotikulmat -palvelun kautta.

 

Oulu taistelee tittelistä Suomen parhaana kaupunkina. Tämä väkiluvultaan Suomen viidenneksi suurin kaupunki syleilee luonnollaan, viettelee kulttuurillaan ja lumoaa historiallaan. Tässä 10 syytä, miksi Oulu, tuo Pohjois-Pohjanmaan keskus, on asuinpaikkana vailla vertaa.

 

1. Bussikuskia tervehditään

Mitä olisi kaupunki ilman asukkaitaan? Kun oululaisilta pyydettiin ideoita kaupungin kehittämiseen vuoden 2017 Ou jees! -kampanjassa, ideoiden joukossa oli muun muassa luonnonsuojeluprojekteja, roller derby -rata ja oma tv-kanava. Oulussa myös tervehditään bussikuskia reippaasti onnikkaan astuessa. Eikö tämä jo kerro kaiken tarvittavan? 

 

2. Pohjoisen luonto ei jätä kylmäksi

 

Oulun ja lähiseudun luonto antaa erinomaiset mahdollisuudet kalastamiseen, seikkailuihin luonnonpuistoissa tai vaikka lintujen bongaukseen. Ilmatieteenlaitoksen mukaan Oulu–Kuusamon alueella revontulia nähdään keskimäärin joka neljäntenä yönä. Pakkaa reppuun makkaraa ja viltti ja suuntaa ihastelemaan revontulia vaikka Rokuan kansallispuistoon.

 

3. Koko kaupunki rullaa

 

Oululla on vahva maine pyöräilykaupunkina, eikä syyttä! Oulussa on loistava pyörätieverkosto, ja oululaiset ovatkin virallisesti Suomen ahkerimpia polkijoita. Oulussa pyöräillään paljon myös talvella, itse asiassa niin paljon, että jopa brittiläinen The Guardian -lehti on noteerannut kaupungin pyöräilyinnon. 

 

 

4. Ei pelkkää rössypottua

 

Rössypottu on oululainen perinnekeitto, joka on valmistettu rössystä eli veripaltusta ja perunoista sekä sianlihasta. Jo tämä puhuu Oulun puolesta tinkimättömän omintakeisena kaupunkina, mutta kaupunki tarjoaa myös paljon muuta ruoan saralla. Pitsaa, eli oululaisittain känkkyä, pääsee maistamaan esimerkiksi Ravintola Pannussa ja kahvit voi juoda kesällä idyllisessä Tähtitornin kahvilassa. Kaupungista löytyy myös Suomen ensimmäinen Pannukakkutalo! Nam!

 

5. Pohjois-Suomen seniorista Suomen piilaaksoksi

 

Oulu on perustettu jo vuonna 1605, mikä tekee kaupungista Pohjois-Suomen vanhimman. Oulun keskustan vanha rakennuskanta on vuoden 1882 jälkeisen palon ajalta. Tunnettuihin rakennuksiin kuuluu muun muassa 60 metrin korkeuteen kohoava Oulun tuomiokirkko, jonka on suunnitellut Carl Ludvig Engel. Mutta se historiasta. Mitä Oulu tarjoaa tulevaisuudessa? Talouselämä on tituleerannut Oulua Suomen piilaaksoksi. Kaupungissa on lehden mukaan enemmän tietotekniikka-alan työpaikkoja kuin ennen kännykkä-Nokian alasajoa. Tämä kertonee jotain kaupungin elinkeinoelämästä. Jos tulevaisuuden kaupunkikuva kiinnostaa, tsekkaa keskustavisio 2040 -video ja sukella 3D-versioon tulevaisuuden Oulusta!

 

6. Bättre Folk ja ilmakitaransoiton MM-kisat

 

Hailuodon saaressa järjestettävän Bättre Folk -festivaalin tunnelmaa on mahdoton jäljitellä. Persoonallisessa festivaalissa nautitaan musiikista ja kirjallisuudesta sekä upeasta miljööstä keskellä merta. Tässä tapahtumassa kiteytyy Oulun alueen taika. Jos tämä ei kuitenkaan vetoa, tarjoaa Oulu runsaasti muitakin tapahtumia, esimerkiksi ilmakitaransoiton MM-kisat.

 

 

7. Polar Bear Pitching

 

Oulussa järjestetään talvisin sijoittaja- ja kasvuyritystapahtuma Polar Bear Pitching. Tapahtuma tunnetaan erityisesti finaalista, jossa yrittäjät pitävät myyntipuheitaan avannosta. Kyllä, suoraan avannosta. Unohtakaa Slush, tästä tapahtumasta löytyvät yritykset, jotka ovat tarpeeksi hulluja menestyäkseen!

 

8. Parhaat asuinalueet

 

Kaleva-lehden äänestyksen mukaan oululaisten suosikki kaupunginosa on Tuira, Oulun Punavuori. Toiseksi parhaaksi kaupunginosaksi tuli Heinäpää ja kolmanneksi Karjasilta. Vanhoja puutaloalueita kaipaava löytää niitä Pikisaaresta, Kuusiluodosta ja Raksilasta. Keskustan tuntumaan kohonnut Kiikelinsaaren alue ilahduttaa ranta-alueille halajavia. Vuonna 2016 Oulussa oli 105 000 asuntoa, joista 32 000 omakotitaloja ja 54 000 kerrostalohuoneistoja.

 

9. Meri, meri ja meri

 

Uskokaa tai älkää, mutta Oulussa ei merivesikään ole aina kylmää. Kesäisin ihmiset kerääntyvät veden äärelle nauttimaan auringosta, rantaravintoloista sekä vesiaktiviteeteista. Torinrannasta kävelyreittiä Pikisaari-Hietasaari-Toivoniemi-Kuusisaari-Linnasaari kulkeva saa hyvän annoksen kaunista oululaista saarimaisemaa, ja Nallikarin kilometrin mittaisella uimarannalla kelpaa nauttia rantatunnelmasta. Oulun seudun vesialueiden erityispiirre on myös, että vesi jäätyy aina talvella, joten se antaa hyvät mahdollisuudet talviaktiviteetteihin.

 

10. Rotuaari ja Toripolliisi-patsas

 

Oulun keskustan kadut ja kävelykatualue Rotuaari muodostavat torinrannan alueen. Ostokset ja kahvittelut sujuvat rennossa tunnelmassa, ja kulttuuria kaipaaville järjestetään keskustassa tapahtumia ympäri vuoden. Ja viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä listallamme on kuuluisa Toripolliisi-patsas. Tämä yli kaksimetrinen pronssiveistos on sympaattinen ja jämäkkä, ihan niin kuin Oulukin!

 

Miksi Oulu on paras? Kerro se meille kommenteissa. Tai jos heitit laukut jo takakonttiin, katso Oulun myytävät ja vuokrattavat asunnot.

 

Moni suomalainen on rakastunut Porvoon ainutlaatuiseen tunnelmaan. Vanha Porvoo, punaiset aitat, kauniit jokilaivat, tasokkaat ravintolat ja ihastuttavat putiikit tekevät Porvoosta paikan, jonne tullaan lomailemaan niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Porvoon ilmapiiri vie mukanaan!

Eipä ihme, että moni onkin päättänyt asettua pysyvästi Porvooseen. Tunnin ajomatka Helsingistä mahdollistaa rauhallisen asumisen kauniissa Porvoossa ja työnteon pääkaupunkiseudulla. Nyt Porvoossa on valmistumassa uudenlaista asumista, jossa yhdistyy modernin asumisen helppous, ainutlaatuisen miljöön kunnioitus ja taide.  Kaikki Porvoon keskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Vaivatonta arkea parhaimmillaan!

Taiteellinen Fresco sopii täydellisesti tunnelmalliseen Porvooseen

Vehreässä puistoalueeseen rajoittuvassa Frescossa on yhteensä 75 laadukkaasti varustettua kotia. Rauhallisen taloyhtiön vähäeleinen julkisivu on pääosin vaaleaa rappausta. Lämpimän sävyiset ylimmän kerroksen parvekkeet ja maantasokerrokset tuovat julkisivuun omaa ilmettä. Ylin kerros on toteutettu muista kerroksista poikkeavasti siten, että parvekkeet ovat normaalia suuremmat ja myös joen puolella on parvekkeet.

 

Frescoon on saatu vaikutteita alueen taidehistoriasta ja naapurustossa sijaitsevasta monipuolisesta Taidetehtaasta. Porvoossa on voimakas yhteisöllisyyden tunne ja harva on yhtä ylpeä kotikaupungistaan kuin porvoolaiset! Frescossa on isot porrasaulat, jotka mahdollistavat vaikkapa yhteisten asukastapahtumien järjestelyt. Porvoo on tunnettu joulumarkkinoistaan ja kesätapahtumista, joten onkin helppo kuvitella, miten tulevat asukkaat tulevat yhdessä nauttimaan Porvoon tarjoamista taidenäyttelyistä, konserteista ja muista tapahtumista.  ”Teemme koteja ihmisille pyrkien kaikissa ratkaisuissa huomioimaan asumisen toimivuuden. Haluamme, että rakentamissamme kodeissa asukkaat viihtyvät ja voivat olla ylpeitä taloyhtiöstään. Myymme aina tuleville talon asujille suoraan, emme sijoittajille. Kaluste- ja keittiösuunnittelijamme auttavat tulevia asukkaita valitsemaan juuri heille parhaiten sopivat ratkaisut.” kertoo Frescon rakennuttajan MaxBuildin toimitusjohtaja Kristo Herold.  

 

Kuten nykyaikaiseen kerrostaloasumiseen kuuluu yhteiset tilat palvelevat Frescon asukkaita. Maantasokerroksessa sijaitsevat n. 30m² aulatilat, pesula sekä talosaunaosasto minikeittiöineen, ulkoiluväline- ja lastenvaunuvarastot. Kellarissa on irtaimistovarastot, väestönsuoja ja teknisiä tiloja. Rakennus ja piha-alueet on suunniteltu esteettömiksi. Asukaspysäköinti sijaitsee viereiselle tontille rakentuvan pysäköintilaitoksen kannella tai hallissa. Autohalliin on suora käynti A-porrashuoneen kellarista.  Pysäköintilaitoksen julkisivut toteutetaan graafisen ja maalatun betonipinnan vaihtelevana kokonaisuutena.

Porvoolainen taiteilija Tiina Wallius teki Frescon rappukäytävien upeat seinämaalaukset. "Rakennuskohteen rappukäytävien seinämaalaukset koostuvat iloisista abstraktien muotojen leikistä, joiden joukosta katsoja löytää yllätyksellisiä elementtejä suomalaisesta luonnosta. Teosten kautta taide löytää ihmisen luokse, luoden iloisia ja valoisia muistoja ihmisen luontokokemuksista." kertoo Wallius.

Jos olet rakastunut Porvoon ainulaatuiseen tunnelmaan ja arvostat modernin asumisen helppoutta, niin uusi kotisi löytyy Frescosta! Toteuta oma unelmasi. Tervetuloa tutustumaan.