Uusia asuinalueita rakennetaan tiuhaan tahtiin ympäri Suomea. Alueilta voit löytää paitsi uutuuttaan kiiltävän kodin, myös uusia palveluita ja yhteisöllisen ilmapiirin, kun alueen uudisasuttajat kohtaavat toisensa. Poimimme rakenteilla olevista asuinalueista yhdeksän mielenkiintoisinta – minne sinä muuttaisit?


 

Taidetta Kehäradan varrella – Vantaan Leinelä
 

Keskelle Vantaata, Kehäradan varrelle rakentuu parhaillaan värikäs taideasuinalue Leinelä. Alueen taideteosten teemana on elämän kiertokulku, mikä näkyy paitsi tilataideteoksissa, myös rakennusten ja katujen kaartelevassa muotokielessä. Leinelää ympäröi lähes luonnontilainen kaupunkimetsä sekä useat puistoalueet ja ulkoilureitit. Alueelta on jo runsaasti asuntoja myynnissä Oikotiellä.
 

Mäntymetsän katveessa – Tampereen Lamminrahka
 

Kymmenen kilometrin päähän sekä Kangasalan että Tampereen keskustoista kohoaa Lamminrahkan uusi, pikkukaupunkimainen asuinalue. Täältä löytää asuntoja hyvin erilaisiin elämäntilanteisiin, esimerkiksi väljemmältä omakotialueelta tai keskustabulevardin varrelta kerrostalosta. Suuri osa alueesta varataan luonnonmetsäalueeksi ja asumiskeskittymän sisälle toteutetaan hienoja puistoalueita. Lamminrahka valmistuu näillä näkymin vuonna 2023. 


Townhouse-henkeä – Sipoon Jokilaakso
 

Nikkilän keskustassa sijaitsevasta Jokilaaksosta on kehittymässä uusi townhouse-henkinen asuinalue, jonka suunnittelun tavoitteita ovat kevyen ja joukkoliikenteen käyttöön kannustaminen, yhteisöllisyyden voimistaminen sekä energiatehokkaat asuinratkaisut. Ympäristötaide ja joen varren virkistysalueet ovat myös tärkeä osa alueen viihtyvyyttä. Jokilaakson ensimmäiset asunnot ovat jo ennakkomyynnissä Oikotiellä.


Meren rannalla – Oulun Pateniemenranta
 

Vanhan Pateniemen sahan alueelle, noin kymmenen kilometrin päähän Oulun keskustasta kehittyy uusi merellinen asuinalue, jolla on puolitoista kilometriä rantaviivaa. Alueelle on suunnitteilla omakoti- ja rivitaloja merinäköaloilla, keskuspuisto sekä aukio, joka voi toimia sekä torialueena että erilaisten tapahtumien areenana. Pateniemenrannan rakentaminen ajoittuu vuosille 2017– 2025.
 

Rautatiekaupungin ytimessä – Hyvinkään Hangonsilta
 

Hyvinkään keskustaa ollaan laajentamassa Hangonsillan alueelle, jonne nousee uusi kaupunkirakennetta eheyttävä asuinalue. Alueen ytimeksi nousee Hangonsiltatalo - uusi lukio, jonka monitoimitilat sekä liikunta- ja muut palvelut ovat kaikkien kaupunkilaisten käytössä. Kotien rakentaminen Hangonsiltaan on aloitettu syksyllä 2017 ja ensimmäiset niistä ovat jo ennakkomyynnissä Oikotiellä. 

Järven rannalla keskustassa – Hämeenlinnan Asemanranta
 

Hämeenlinnaan on suunnitteilla uusi kaupunginosa Asemanranta, jota rajaavat eri sivuilta kantakaupunki, rautatieasema, kaupunkipuisto ja Vanajaveden ranta. Keskustan palvelut, harrastukset, ulkoilureitit ja joukkoliikenne ovat alueella käden ulottuvilla. Ensimmäiset Asemanrannan asunnot valmistuvat vuonna 2018 ja osa niistä on jo ennakkomyynnissä Oikotiellä.


Ympäristöystävällisyys keskiössä – Turun Skanssi
 

Turun ja Kaarinan väliselle rajalle, noin neljän kilometrin päähän kummankin kaupungin keskustasta rakennetaan vuoteen 2030 mennessä Skanssin alue. Alueella yhdistyvät vehreä ympäristö, ekologisuus ja uudet tekniset ratkaisut – käyttöön tuleva kaksisuuntainen kaukolämpöverkko tulee tiettävästi olemaan ensimmäinen laatuaan koko maailmassa. 


Uusi osa kantakaupunkia – Helsingin Kruunuvuorenranta
 

Kruunuvuorenranta rakennetaan Kruunuvuorenselän itärannalle, Helsingin keskustaa vastapäätä. Vaikuttavat merimaisemat, kartanopuistot, vaihteleva saaristoluonto sekä valotaide luovat alueelle ainutlaatuisen tunnelman. Tulevaisuudessa keskustasta Kruunuvuorenrantaan pääsee ratikalla vartissa, kun Kruunusillat-hanke yhdistää alueen osaksi kantakaupunkia. Alue valmistunee vuoteen 2030 mennessä, mutta ensimmäisiä asuntoja on jo myynnissä Oikotiellä


Asuntomessualue 2018 – Porin Karjaranta21
 

Porin keskustan kupeeseen Karjarantaan nousee vuoden 2018 asuntomessualue Karjaranta21, missä joen rannalla voi nauttia niin oman pihan rauhasta kuin kaupungin palveluiden läheisyydestäkin. Alueen viereen, Kokemäenjoen vastarannalle toteutetaan mm. julkinen ruokapuisto. Karjarannasta on jo ensimmäisiä asuntoja myynnissä Oikotiellä ja tulemme raportoimaan tulevien asuntomessujen alueesta ja kiinnostavista kohteista kattavasti myös lähempänä tapahtumaa.

Tutustu myös Asunnon osto-oppaaseemme.
 

Espoon Nöykkiöön rakentuu uusi, moderni kerrostalokohde. Tyylikkäät kodit rakennetaan metsäisen puistoalueen ääreen, jylhän kalliorinteen kainaloon, josta uusi taloyhtiö on saanut nimensäkin. Jos haaveilet huolettomasta asumisesta lähellä luontoa, voi uusi kotisi löytyä täältä.

Sijainti Nöykkiön Eestinlaaksossa hurmaa ulkoilmaihmiset – keskuspuisto ja upeat ulkoilumaastot alkavat kotipihalta. Kävely-, juoksu- ja hiihtolenkkien lisäksi upea luonto tarjoaa paljon iloa ja yhdessä tekemistä arkeen.  Sieniapajat, kuntoradat, luontopolut, suunnistajien kiintorastit ja geokätköt varmistavat, että ulkoilmaihmiset löytävät Nöykkiöstä aina hauskaa tekemistä. Niin ikään maastopyöräilijät ja koiranomistajat löytävät omat suosikkipaikkansa. Perheen pienimmille uuden kodin ovelta avautuva puisto tarjoaa loputtomat seikkailumahdollisuudet ja aito liikunnanilo löytyy itsestään.

Alueella on useita päiväkoteja sekä suomen- ja ruotsinkieliset koulut. Suomenojan inspiroiviin sisustusalan kauppakeskuksiin on vain parin kilometrin matka. Kauppakeskus Isoon Omenaankin on matkaa vain 5 kilometriä. Bussi Matinkylän metroasemalle kulkee 10 minuutin välein.

Jylhäkallio on nyt ennakkomarkkinoinnissa ja ei ihme, että kysyntää on riittänyt. Luonnonläheinen ja rauhallinen sijainti hyvien kulkuyhteyksien varrella, valmiit palvelut, avarat asunnot tarjoavat juuri sellaista elämänlaatua, mitä monet tällä hetkellä tavoittelevat. Työ vie kaupunkien keskustoihin. Arjen sujuvuuden kannalta on tärkeää, että sinne pääsee helposti ja vaivattomasti. Vapaa-ajalla halutaan kuitenkin tarjoa mahdollisuus liikkua puhtaassa luonnossa. Urbaaneille luontoihmisille Jylhäkallio on täydellinen paikka. Hiljentyminen, luonnon ihailu, yhdessä ulkoilu ja vuodenajoista nauttiminen tuovat oikeanlaista vastapainoa hetkiselle työelämälle kaupungin sykkeessä.

Toimivat ja hyvin suunnitellut yhteistilat kuuluvat moderniin kerrostaloasumiseen. Jylhäkallion kerho- ja harrastetila, pesula ja kuivaushuone, yhteiset saunaosastot, jokaiseen huoneistoon kuuluvat lämpimät irtaimistovarastokomerot sekä lastenvaunu- ja ulkoiluvälinevarasto lisäävät arjen helppoutta. Omina osakkeina myytävät lämmityspisteellä varustetut autopaikat sijaitsevat pihakannen alapuolelle sijoittuvassa autohallissa. Taloyhtiön takapihalle tulee viihtyisä oleskelualue turvallisine leikkipaikkoineen. Pihan liikenne-, jalankulku-, oleskelualueet lisäävät viihtyisyyttä.

Jokaisesta kodista tulee uuden asukkaan näköinen, kun pintamateriaali- ja kalustevalinnat tehdään ennen varsinaista rakentamista. Kaikki materiaalit tulevat olemaan hyvin korkealaatuisia. Esim. Arensin keittiöt hurmaavat vaativammankin uudesta kodista haaveilevan. MaxBuildin ammattilaiset auttavat räätälöimään kunkin tarpeisiin sopivan ja näköisen unelmien kodin. Jylhäkallion tulevat asukkaat saavat käyttöönsä maksuttoman 3D-suunnitteluohjelman, johon jokainen asunto on mallinnettu. Valittavina on useita, upeita vaihtoehtoja eri huoneisiin ja yksityiskohtiin. Ohjelmalla pääsee kurkistamaan 3D-maailmaan ja miltä uusi koti tulee näyttämään valmiina! On ihanaa kokeilla, miten sauna, parketit ja listat, kylpyhuoneen kalusteet allaskaapeista hanoihin, laatat, keittiön kalusteet kodinkoneista vetimiin ym. yksityiskohdat vaikuttavat kodin ilmeeseen. Uutta kotia suunnitteleva saa varmasti heti mieleisensä ratkaisut omaan kotiinsa.

Tutustu uuteen Jylhäkallion asuinalueeseen täällä.

Materiaalit ovat esillä MaxBuildin Idea Loungessa Tapiolassa, jonne uutta kotia suunnittelevat ovat aina enemmän kuin tervetulleita katsomaan tulevan kotinsa ratkaisuja!

MaxBuild. Vaikuttavaa rakentamista.

Suomessa koulutuksen taso on maailman huippuluokkaa. Useissa Suomen kaupungeissa on erinomainen koulutustarjonta, joten opiskelupaikkaa hakevan onkin mukava etsiä itselleen sopivaa koulutusta monipuolisesta valikoimasta. Mutta mikä kaupunki on nuorten mielestä paras opiskelijakaupunki? Entä kuinka kallista eläminen on eri kaupungeissa?

 

Tampere

 

Tampereella on pitkät opiskelijaperinteet ja se onkin nuorten silmissä Suomen halutuin opiskelijakaupunki. Mielikuvaan vaikuttavat kaupungin positiivisen maineen lisäksi hyvät kulkuyhteydet ja kaupungin sopiva koko. Tampere on viime vuosina satsannut rutkasti opiskelijoiden hyvinvointiin esimerkiksi rakennuttamalla uusia opiskelija-asuntoja. Suosittuja asuinalueita ovat keskustan lisäksi Kaleva, Hervanta, Pyynikki ja Tammela. Tampere on asumiskustannuksissa neljänneksi kallein kaupunki Suomessa. Tampere on myös Manserockin ja mustanmakkaran kotipaikka.

 

Helsinki

 

Maailman parhaita korkeakoulukaupunkeja kartoittava listaus (QS Best Student Cities) sijoitti Helsingin paikalle 34 vuonna 2015. Helsingin yliopisto on maailman parhaiden yliopistojen listauksessa sijalla 56, ja sieltä löytyy myös Suomen paras ammattikorkeakoulu. Helsinki on opiskelijoiden parissa Suomen toiseksi suosituin opiskelijakaupunki. Helsinki pyrkii rakentamaan satoja uusia opiskelija-asuntoja sekä kehittämään pyöräilymahdollisuuksia opiskelijoiden toiveiden mukaisesti. Kaupungin suosituimmat asuinalueet ovat Lauttasaari, Töölö, Munkkiniemi ja Kallio. Asumiskustannukset ovat Helsingissä Suomen korkeimmat. Helsingissä pääsee opettelemaan stadin slangia.


Turku

 

Turku on Suomen vanhin yliopistokaupunki ja se on tänäkin päivänä opiskelijoiden mieleen, sillä se on Suomen kolmanneksi suosituin opiskelijakaupunki; joka neljäs turkulainen on opiskelija. Turulla on maine kaupunkina, jossa palvelut ja kulkuyhteydet pelaavat ja tapahtumia on tarjolla. Suosituimpia asuinalueita Turussa ovat kaupungin keskusta, Itäinen-Keskusta ja kaunismaisemainen Hirvensalo. Turussa on viidenneksi suurimmat asumisen kokonaiskustannukset Suomessa. Voit löytää uuden lempiravintolasi Aurajoen varren kattavasta ravintolavalikoimasta.

 

Jyväskylä

 

Väkilukuun suhteutettuna Jyväskylä on Suomen suurin opiskelijakaupunki; joka kolmas asukas on opiskelija tai koululainen. Jyväskylä onkin neljänneksi suosituin opiskelijakaupunki. Jyväskylällä on merkittävä asema maamme koulutushistoriassa, sillä ensimmäinen suomenkieliset koulut perustettiin sinne. Kaupungista löytyy myös maamme koulutetuimmat kolmekymppiset. Jyväskylästä löytyy monipuolisia opiskelijapalveluita sekä laaja harrastus- ja tapahtumatarjonta. Suosittuja asuinalueita ovat Palokka, Ainolanranta ja Lutakko. Asumisen kustannukset Jyväskylässä ovat maan keskiluokkaa. Jyväskylä tunnetaan Suomen virallisena rallikaupunkina, mutta sieltä löytyy myös Lutakko, joka on valittu yhdeksi Suomen parhaista tapahtumapaikoista.

 

 


Oulu

 

Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki sekä Pohjois-Suomen suurin opiskelijakaupunki. Siellä sijaitsee sekä yliopisto että ammattikorkeakoulu. Oulun korkeakoulujen erityispiirteenä on niiden arktisiin alueisiin ja aiheisiin perustuvat koulutukset. Oulu tarjoaa monipuolisia liikunta- ja kulttuurimahdollisuuksia sekä omaa toimivat liikenneyhteydet. Suosituimpia asuinalueita Oulussa ovat Tuira, Heinäpää ja Karjasilta. Asumisen kustannuksiltaan Oulu kuuluu keskiluokkaan verrattuna muihin Suomen kaupunkeihin. Tiesitkö, että Oulussa ei istuta kesäisin terasseilla vaan patiolla?


Kuopio

 

Kuopiossa on yksi Suomen suurimmista yliopistoista, joka tarjoaa eniten koulutusaloja Suomessa sekä erikoisuutena Suomen Olympiakomitean hyväksymä huippu-urheiluakatemia. Joukkoliikenne tavoittaa hyvin kaikki kaupunginosat ja siksi kaupungin autoistumisaste on alhainen. Suosittuihin asuinalueisiin kuuluvat Itkonniemi, Pihlajalaakso, Julkula ja Jynkkä. Kuopio kuuluu Suomen keskikastiin asumisen kustannuksissa. Kuopiossa pääsee maistelemaan erilaisia kalakukkoja.


Lappeenranta

 

Joka kymmenes Lappeenrannan asukas on opiskelija. Lappeenrannassa opiskelijat viettävät Suomen pisintä vappua, joka kestää kolme viikkoa. Lappeenrannan Skinnarilassa sijaitsee Suomen kansainvälisin kampus – joka neljäs kampuksella asuva opiskelija tulee Suomen ulkopuolelta. Lappeenrannalla on hallussaan Suomen ilmastopääkaupungin titteli, koska kaupunki pyrkii jatkuvasti kehittämään ja käyttämään uusiutuvan energian ja vihreän teknologian ratkaisuja. Alakylä, keskusta ja Kesämäki kuuluvat Lappeenrannan suosituimpiin asuinalueisiin. Lappeenrannasta löytyy perinneruokia, joita on alunperin kutsuttu atomi- ja vetypommeiksi.