Kun lämpömittari näyttää vähänkin suurempia lukemia, kannattaa suunnata rannalle rentoutumaan. Maamme suuresta rantavalikoimasta juuri sen sopivan biitsin löytäminen voi kuitenkin olla hieman hankalaa. Listasimme siis avuksesi Suomen 12 parasta uimarantaa.

12. Särkkien uimaranta, Kouvola

Hyvin lapsiperheille soveltuva Särkkien uimaranta syvenee loivasti. Rannan uimavesi on myös saanut erinomaisen arvosanan yleiseurooppalaisessa vertailussa. Lämpimistä ilmoista nauttivan kannattaakin suunnata tänne, sillä Kouvolassa on mitattu tilastollisesti eniten hellepäiviä Suomessa.

Katso Kouvolan asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

11. Rauhaniemen ranta, Tampere

Näsijärven rannalla sijaitseva Rauhaniemen ranta ei ole kaukana kaupungin keskustasta, mutta on kuitenkin nimensä mukaisesti rauhallinen paikka nauttia auringosta ja uimisesta. Täältä löytyy ilmaiset pukukopit sekä maksullinen sauna.

Katso Tampereen asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

10. Kuoringan ranta, Liperi

Kuoringan rannalla riittää matalaa pitkälle ja sitä reunustaa hieno hiekka, eli paikka sopii hyvin lapsille. Kirkasvetisen järven biitsi sijaitsee Joensuuhun menevän päätien varrella, joten tänne on helppo piipahtaa myös tien päältä virkistävälle pulahdukselle.

Katso Liperin asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

9. Aurlahden ranta, Lohja

Aurlahden matala hiekkapohjainen ranta miellyttää monia. Täältä löytyy nurmikkoa auringonpalvojia varten, kun taas kalamiehet ja -naiset voivat vuokrata käyttöönsä soutuveneen ja onget. Ranta tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja, eikä täältä ole pitkä kävelymatka Lohjan keskustaankaan.

Katso Lohjan asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

8. Vattajan uimaranta, Kokkola

Vattajan uimaranta lukeutuu pohjoismaiden pisimpiin. Alue on lähes kokonaan Puolustusvoimien käytössä, mutta julkinen osa hiekkadyyneineen on upea nähtävyys. Täällä voi myös nauttia alueen erityislaatuisesta luonnosta, ja lähettyvillä sijaitsee tämän lisäksi Kalastusmuseo.

Katso Kokkolan asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

7. Plagenin ranta, Hanko

Plagenin kaunis ranta Hangossa tarjoaa kävijöille meren lisäksi pyöritystä vesikarusellin muodossa. Urheilullisen rantalomailun ystävät pääsevät täällä pelaamaan myös rantalentopalloa ja beachtennistä. Rannalla sijaitsee ravintolakin, mikäli nälkä yllättää kesken rantarentoilun.

Katso Hangon asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

6. Nallikarin ranta, Oulu

Merellisen Nallikarin rannalta löytyy sekä leirintäalue että kylpylähotelli. Rantaa suosivatkin norjalaiset ja ruotsalaiset turistit, joten tänne voi tulla nauttimaan kansainvälisistä tunnelmista. Hiekkapohjaa riittää pitkälle ja alueella on myös leikkipuisto perheen pienimmille.

Katso Oulun asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

5. Livojärven ranta, Posio

Lapin Rivierana pidettyä Livojärveä tullaan ihastelemaan kauempaakin. Rannalta löytyy myös kioski ja suoramyyntipiste, josta voi ostaa välipalaksi mm. muikkukukkoja ja kampanisuja. Hyvälaatuinen järvivesi luo ideaalit olosuhteet uimiseen.

Katso Posion asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

4. Hiukan ranta, Sotkamo

Sotkamon Hiukan pitkää rantaa on jopa kutsuttu Suomen parhaaksi järvenrantauimapaikaksi. Täältä löytyy aina tilaa lekotteluun, ja paikka sopii hyvin myös lapsille leikkipaikan ja matalan rannan ansiosta. Ranta tarjoaa myös kahvilan ja pukukopit, upeaa näkymää Vuokatinvaaralle unohtamatta.

Katso Sotkamon asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

3. Pihlajasaari, Helsinki

Pihlajasaareen lähtijä pääsee virkistäytymään jo matkalla, sillä saareen pääsee seilaamaan joko lautan tai oman paattinsa kyydissä. Paikan päältä puolestaan löytyy lukuisia rauhallisia uimarantoja ympäri saaren, ja voipa tänne vaikka leiriytyä yöksikin, jos uiminen innostaa useampana päivänä.

Katso Helsingin asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

2. Sääksjärven ranta, Nurmijärvi

Sisä-Suomen hienoimpana rantana pidetty Sääksjärven biitsi on kuuluisa kirkkaasta, lähes turkoosista lähdepohjaisesta vedestään. Myös pehmoinen hiekka on kävijöiden mieleen. Alueelta löytyy upean rannan lisäksi kahvila, pukuhuoneet ja siistit WC-tilat.

Katso Nurmijärven asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

1. Yyteri, Pori

Yyteri, tuo legendaarinen ja monen mielestä Suomen paras uimaranta, on tämänkin listan ykkönen. Rannalta löytyy niin kylpylähotellia kuin naturistiosastoakin, ja sinne on helppo löytää tiensä Porin keskustasta. Tällä maailmanluokan biitsillä loikoillessa voikin lähes luulla olevansa etelänmatkalla.

Katso Porin asuntotarjonta Oikotie Asunnoissa.

 

Espoon Nöykkiöön rakentuu uusi, moderni kerrostalokohde. Tyylikkäät kodit rakennetaan metsäisen puistoalueen ääreen, jylhän kalliorinteen kainaloon, josta uusi taloyhtiö on saanut nimensäkin. Jos haaveilet huolettomasta asumisesta lähellä luontoa, voi uusi kotisi löytyä täältä.

Sijainti Nöykkiön Eestinlaaksossa hurmaa ulkoilmaihmiset – keskuspuisto ja upeat ulkoilumaastot alkavat kotipihalta. Kävely-, juoksu- ja hiihtolenkkien lisäksi upea luonto tarjoaa paljon iloa ja yhdessä tekemistä arkeen.  Sieniapajat, kuntoradat, luontopolut, suunnistajien kiintorastit ja geokätköt varmistavat, että ulkoilmaihmiset löytävät Nöykkiöstä aina hauskaa tekemistä. Niin ikään maastopyöräilijät ja koiranomistajat löytävät omat suosikkipaikkansa. Perheen pienimmille uuden kodin ovelta avautuva puisto tarjoaa loputtomat seikkailumahdollisuudet ja aito liikunnanilo löytyy itsestään.

Alueella on useita päiväkoteja sekä suomen- ja ruotsinkieliset koulut. Suomenojan inspiroiviin sisustusalan kauppakeskuksiin on vain parin kilometrin matka. Kauppakeskus Isoon Omenaankin on matkaa vain 5 kilometriä. Bussi Matinkylän metroasemalle kulkee 10 minuutin välein.

Jylhäkallio on nyt ennakkomarkkinoinnissa ja ei ihme, että kysyntää on riittänyt. Luonnonläheinen ja rauhallinen sijainti hyvien kulkuyhteyksien varrella, valmiit palvelut, avarat asunnot tarjoavat juuri sellaista elämänlaatua, mitä monet tällä hetkellä tavoittelevat. Työ vie kaupunkien keskustoihin. Arjen sujuvuuden kannalta on tärkeää, että sinne pääsee helposti ja vaivattomasti. Vapaa-ajalla halutaan kuitenkin tarjoa mahdollisuus liikkua puhtaassa luonnossa. Urbaaneille luontoihmisille Jylhäkallio on täydellinen paikka. Hiljentyminen, luonnon ihailu, yhdessä ulkoilu ja vuodenajoista nauttiminen tuovat oikeanlaista vastapainoa hetkiselle työelämälle kaupungin sykkeessä.

Toimivat ja hyvin suunnitellut yhteistilat kuuluvat moderniin kerrostaloasumiseen. Jylhäkallion kerho- ja harrastetila, pesula ja kuivaushuone, yhteiset saunaosastot, jokaiseen huoneistoon kuuluvat lämpimät irtaimistovarastokomerot sekä lastenvaunu- ja ulkoiluvälinevarasto lisäävät arjen helppoutta. Omina osakkeina myytävät lämmityspisteellä varustetut autopaikat sijaitsevat pihakannen alapuolelle sijoittuvassa autohallissa. Taloyhtiön takapihalle tulee viihtyisä oleskelualue turvallisine leikkipaikkoineen. Pihan liikenne-, jalankulku-, oleskelualueet lisäävät viihtyisyyttä.

Jokaisesta kodista tulee uuden asukkaan näköinen, kun pintamateriaali- ja kalustevalinnat tehdään ennen varsinaista rakentamista. Kaikki materiaalit tulevat olemaan hyvin korkealaatuisia. Esim. Arensin keittiöt hurmaavat vaativammankin uudesta kodista haaveilevan. MaxBuildin ammattilaiset auttavat räätälöimään kunkin tarpeisiin sopivan ja näköisen unelmien kodin. Jylhäkallion tulevat asukkaat saavat käyttöönsä maksuttoman 3D-suunnitteluohjelman, johon jokainen asunto on mallinnettu. Valittavina on useita, upeita vaihtoehtoja eri huoneisiin ja yksityiskohtiin. Ohjelmalla pääsee kurkistamaan 3D-maailmaan ja miltä uusi koti tulee näyttämään valmiina! On ihanaa kokeilla, miten sauna, parketit ja listat, kylpyhuoneen kalusteet allaskaapeista hanoihin, laatat, keittiön kalusteet kodinkoneista vetimiin ym. yksityiskohdat vaikuttavat kodin ilmeeseen. Uutta kotia suunnitteleva saa varmasti heti mieleisensä ratkaisut omaan kotiinsa.

Tutustu uuteen Jylhäkallion asuinalueeseen täällä.

Materiaalit ovat esillä MaxBuildin Idea Loungessa Tapiolassa, jonne uutta kotia suunnittelevat ovat aina enemmän kuin tervetulleita katsomaan tulevan kotinsa ratkaisuja!

MaxBuild. Vaikuttavaa rakentamista.

Suomessa koulutuksen taso on maailman huippuluokkaa. Useissa Suomen kaupungeissa on erinomainen koulutustarjonta, joten opiskelupaikkaa hakevan onkin mukava etsiä itselleen sopivaa koulutusta monipuolisesta valikoimasta. Mutta mikä kaupunki on nuorten mielestä paras opiskelijakaupunki? Entä kuinka kallista eläminen on eri kaupungeissa?

 

Tampere

 

Tampereella on pitkät opiskelijaperinteet ja se onkin nuorten silmissä Suomen halutuin opiskelijakaupunki. Mielikuvaan vaikuttavat kaupungin positiivisen maineen lisäksi hyvät kulkuyhteydet ja kaupungin sopiva koko. Tampere on viime vuosina satsannut rutkasti opiskelijoiden hyvinvointiin esimerkiksi rakennuttamalla uusia opiskelija-asuntoja. Suosittuja asuinalueita ovat keskustan lisäksi Kaleva, Hervanta, Pyynikki ja Tammela. Tampere on asumiskustannuksissa neljänneksi kallein kaupunki Suomessa. Tampere on myös Manserockin ja mustanmakkaran kotipaikka.

 

Helsinki

 

Maailman parhaita korkeakoulukaupunkeja kartoittava listaus (QS Best Student Cities) sijoitti Helsingin paikalle 34 vuonna 2015. Helsingin yliopisto on maailman parhaiden yliopistojen listauksessa sijalla 56, ja sieltä löytyy myös Suomen paras ammattikorkeakoulu. Helsinki on opiskelijoiden parissa Suomen toiseksi suosituin opiskelijakaupunki. Helsinki pyrkii rakentamaan satoja uusia opiskelija-asuntoja sekä kehittämään pyöräilymahdollisuuksia opiskelijoiden toiveiden mukaisesti. Kaupungin suosituimmat asuinalueet ovat Lauttasaari, Töölö, Munkkiniemi ja Kallio. Asumiskustannukset ovat Helsingissä Suomen korkeimmat. Helsingissä pääsee opettelemaan stadin slangia.


Turku

 

Turku on Suomen vanhin yliopistokaupunki ja se on tänäkin päivänä opiskelijoiden mieleen, sillä se on Suomen kolmanneksi suosituin opiskelijakaupunki; joka neljäs turkulainen on opiskelija. Turulla on maine kaupunkina, jossa palvelut ja kulkuyhteydet pelaavat ja tapahtumia on tarjolla. Suosituimpia asuinalueita Turussa ovat kaupungin keskusta, Itäinen-Keskusta ja kaunismaisemainen Hirvensalo. Turussa on viidenneksi suurimmat asumisen kokonaiskustannukset Suomessa. Voit löytää uuden lempiravintolasi Aurajoen varren kattavasta ravintolavalikoimasta.

 

Jyväskylä

 

Väkilukuun suhteutettuna Jyväskylä on Suomen suurin opiskelijakaupunki; joka kolmas asukas on opiskelija tai koululainen. Jyväskylä onkin neljänneksi suosituin opiskelijakaupunki. Jyväskylällä on merkittävä asema maamme koulutushistoriassa, sillä ensimmäinen suomenkieliset koulut perustettiin sinne. Kaupungista löytyy myös maamme koulutetuimmat kolmekymppiset. Jyväskylästä löytyy monipuolisia opiskelijapalveluita sekä laaja harrastus- ja tapahtumatarjonta. Suosittuja asuinalueita ovat Palokka, Ainolanranta ja Lutakko. Asumisen kustannukset Jyväskylässä ovat maan keskiluokkaa. Jyväskylä tunnetaan Suomen virallisena rallikaupunkina, mutta sieltä löytyy myös Lutakko, joka on valittu yhdeksi Suomen parhaista tapahtumapaikoista.

 

 


Oulu

 

Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki sekä Pohjois-Suomen suurin opiskelijakaupunki. Siellä sijaitsee sekä yliopisto että ammattikorkeakoulu. Oulun korkeakoulujen erityispiirteenä on niiden arktisiin alueisiin ja aiheisiin perustuvat koulutukset. Oulu tarjoaa monipuolisia liikunta- ja kulttuurimahdollisuuksia sekä omaa toimivat liikenneyhteydet. Suosituimpia asuinalueita Oulussa ovat Tuira, Heinäpää ja Karjasilta. Asumisen kustannuksiltaan Oulu kuuluu keskiluokkaan verrattuna muihin Suomen kaupunkeihin. Tiesitkö, että Oulussa ei istuta kesäisin terasseilla vaan patiolla?


Kuopio

 

Kuopiossa on yksi Suomen suurimmista yliopistoista, joka tarjoaa eniten koulutusaloja Suomessa sekä erikoisuutena Suomen Olympiakomitean hyväksymä huippu-urheiluakatemia. Joukkoliikenne tavoittaa hyvin kaikki kaupunginosat ja siksi kaupungin autoistumisaste on alhainen. Suosittuihin asuinalueisiin kuuluvat Itkonniemi, Pihlajalaakso, Julkula ja Jynkkä. Kuopio kuuluu Suomen keskikastiin asumisen kustannuksissa. Kuopiossa pääsee maistelemaan erilaisia kalakukkoja.


Lappeenranta

 

Joka kymmenes Lappeenrannan asukas on opiskelija. Lappeenrannassa opiskelijat viettävät Suomen pisintä vappua, joka kestää kolme viikkoa. Lappeenrannan Skinnarilassa sijaitsee Suomen kansainvälisin kampus – joka neljäs kampuksella asuva opiskelija tulee Suomen ulkopuolelta. Lappeenrannalla on hallussaan Suomen ilmastopääkaupungin titteli, koska kaupunki pyrkii jatkuvasti kehittämään ja käyttämään uusiutuvan energian ja vihreän teknologian ratkaisuja. Alakylä, keskusta ja Kesämäki kuuluvat Lappeenrannan suosituimpiin asuinalueisiin. Lappeenrannasta löytyy perinneruokia, joita on alunperin kutsuttu atomi- ja vetypommeiksi.