Haaveiletko asuvasi rauhallisessa paikassa, missä lenkkeilypolut ja hiihtoladut alkavat kotioveltasi? Listasimme kuusi Uudenmaan upeinta ulkoilualuetta, joiden lähellä asut metsämaisemissa. Mikä on suosikkisi?

 

 

Urheilijan paratiisi – Oittaan ulkoilualue, Espoo
 

Monipuolista tekemistä tarjoava Oittaan ulkoilualue sijaitsee Espoossa, Bodomjärven eteläpäässä. Uimaranta, välinevuokraamo, luontopolku sekä 4,4 kilometrin pituinen kuntorata houkuttelevat alueelle niin lenkkeilijöitä, hiihtäjiä kuin retkeilijöitäkin. 

Ulkoilualueen läheisyyteen rakennetaan parhaillaan uusia asuinalueita, kuten BembölePellaslaakso ja Fallåker joista voi löytää kohtuuhintaisia perheasuntoja. Lyhyen matkan päässä sijaitsevat myös Karhusuon arvostettu asuinalue, Espoon keskus runsaine palveluineen sekä Lommila, jonne on Espoon Ikean lisäksi suunnitteilla oma kauppakeskus.

 

Reipasta talviurheilua ja hauskaa kesätekemistä  – Uutelan ja Paloheinän ulkoilualueet, Helsinki
 

Uutela on Itä-Helsingin laajin ja monipuolisin ulkoilualue, josta löytää rauhallisten metsien lisäksi muun muassa merenrantamaisemia ja vanhaa huvila-asutusta. Uutelan kahdeksikon muotoinen luontopolku koostuu kahdesta eripituisesta kierroksesta. Uutela on osa Vuosaarta, joka valittiin Kotiseutuliiton toimesta vuoden kaupunginosaksi vuonna 2017. Vuosaarta kehuttiin monipuoliseksi kaupunginosaksi, jossa yhteistyö toimii ja asukasaktiivisuus on korkealla tasolla.

Pohjois-Helsingissä sijaitseva Paloheinän ulkoilualue tarjoaa niin ikään pääkaupunkilaisille reippailijoille hyvät ulkoilumahdollisuudet ympäri vuoden. Talvisin välinevuokraamossa on tarjolla hiihtovälineitä Liikuntaviraston ylläpitämille laduille, kun taas kesäisin Keskuspuistoon ja Haltialan maastoon voi tutustua vaikkapa patikoiden. Paloheinän idyllisen pientaloalueen lähellä sijaitsevat muun muassa Pakila ja Maunula, joista pääsee nopeasti kulkemaan ympäri pääkaupunkiseutua hyvien julkisten kulkuyhteyksien ansiosta. Vantaan puolella esimerkiksi Silvola ja Tammiston palveluiden kyljessä sijaitsevat Pakkala ja Ylästö ovat niin ikään ulkoilumaastojen läheisyydessä. 

 

 

Erämaan tunnelmaa lähelläsi – Meikon ulkoilualue, Kirkkonummi
 

Meikon ulkoilualue järvineen ja lampineen sijaitsee Kirkkonummen Myllykylässä. Merkittävä osa alueesta on rauhoitettua suojelualuetta, joten erämaatunnelmaan pääsee nopeasti. Halutessaan alueeseen voi tutustua merkityillä reiteillä, joiden varrelta löytyy myös tunnelmallisia nuotiopaikkoja.  

Maaseutumaisen Myllykylän lisäksi Meikon ulkoilualueen läheltä löytyvät muun muassa rauhallinen Neidonkallio ja kerrostalovoittoinen Gesterby. Kirkkonummen keskustan kattavien palveluiden ääreltä Meikoon ajaa noin kymmenessä minuutissa.

 

Liikuntamahdollisuuksia kaikille – Salmen ulkoilualue, Vihti
 

Nuuksion kansallispuiston pohjoispuolella, Vihdin kunnassa sijaitseva Salmi on suosittu virkistysalue. Useat merkityt luontopolut sekä monipuoliset ulkoilumahdollisuudet, kuten uimaranta ja hiihtoladut palvelevat niin aktiiviliikkujia kuin sunnuntaikävelijöitä.

Salmen ulkoilualueen lähellä voit asua hulppeassa, kohtuuhintaisessa omakotitalossa esimerkiksi Otalammen kasvavalla asuinalueella. Ojakkala useine kouluineen sijaitsee noin 10 minuutin ja Nummela hypermarketteineen 15 minuutin ajomatkan päässä Salmesta.

 

 

Jylhiä kallioita, kimmeltäviä lampia – Kytäjä-Usmin ulkoilualue, Hyvinkää
 

Hyvinkäällä sijaitseva Kytäjä-Usmin Ulkoilualue tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia niin lenkkeilyyn, grillaukseen, uintiin kuin retkeilyynkin. Alueen merkityt ulkoilureitit kiemurtelevat upeissa metsämaisemissa; järvien, lampien ja kallioiden lomassa.

Kytäjä-Usmin ulkoilualueen läheltä löytyvät luonnollisesti pienet Kytäjän ja Usmin kylät, mutta myös Hyvinkään keskustan liepeillä sijaitsevilta asuinalueilta, kuten Talvisillasta ja lapsiystävällisestä Kulomäestä pääsee kätevästi ulkoilemaan.

 

Rauhallisen metsälehdon sylissä – Lemmenlaakson luonnonsuojelualue, Järvenpää
 

Järvenpäässä, Keravanjoen varrella sijaitseva vehreä Lemmenlaakson luonnonsuojelualue on tunnettu kauniista lehtomaisemistaan. Keväisin 2,5 kilometrin pituisen ulkoilureitin varrelta voi bongailla suhteellisen harvinaisia kasvilajeja, kuten keltavuokkoja, imikkään tai lehtokielon.

Lemmenlaakson lähelle sijoittuvat esimerkiksi omakotitalovaltainen Mikonkorpi ja rautatieaseman ansiosta nopeasti kehittyvä Haarajoki. Eläväinen Järvenpään keskusta on noin viiden kilometrin päässä Lemmenlaaksosta.
 

Espoon Nöykkiöön rakentuu uusi, moderni kerrostalokohde. Tyylikkäät kodit rakennetaan metsäisen puistoalueen ääreen, jylhän kalliorinteen kainaloon, josta uusi taloyhtiö on saanut nimensäkin. Jos haaveilet huolettomasta asumisesta lähellä luontoa, voi uusi kotisi löytyä täältä.

Sijainti Nöykkiön Eestinlaaksossa hurmaa ulkoilmaihmiset – keskuspuisto ja upeat ulkoilumaastot alkavat kotipihalta. Kävely-, juoksu- ja hiihtolenkkien lisäksi upea luonto tarjoaa paljon iloa ja yhdessä tekemistä arkeen.  Sieniapajat, kuntoradat, luontopolut, suunnistajien kiintorastit ja geokätköt varmistavat, että ulkoilmaihmiset löytävät Nöykkiöstä aina hauskaa tekemistä. Niin ikään maastopyöräilijät ja koiranomistajat löytävät omat suosikkipaikkansa. Perheen pienimmille uuden kodin ovelta avautuva puisto tarjoaa loputtomat seikkailumahdollisuudet ja aito liikunnanilo löytyy itsestään.

Alueella on useita päiväkoteja sekä suomen- ja ruotsinkieliset koulut. Suomenojan inspiroiviin sisustusalan kauppakeskuksiin on vain parin kilometrin matka. Kauppakeskus Isoon Omenaankin on matkaa vain 5 kilometriä. Bussi Matinkylän metroasemalle kulkee 10 minuutin välein.

Jylhäkallio on nyt ennakkomarkkinoinnissa ja ei ihme, että kysyntää on riittänyt. Luonnonläheinen ja rauhallinen sijainti hyvien kulkuyhteyksien varrella, valmiit palvelut, avarat asunnot tarjoavat juuri sellaista elämänlaatua, mitä monet tällä hetkellä tavoittelevat. Työ vie kaupunkien keskustoihin. Arjen sujuvuuden kannalta on tärkeää, että sinne pääsee helposti ja vaivattomasti. Vapaa-ajalla halutaan kuitenkin tarjoa mahdollisuus liikkua puhtaassa luonnossa. Urbaaneille luontoihmisille Jylhäkallio on täydellinen paikka. Hiljentyminen, luonnon ihailu, yhdessä ulkoilu ja vuodenajoista nauttiminen tuovat oikeanlaista vastapainoa hetkiselle työelämälle kaupungin sykkeessä.

Toimivat ja hyvin suunnitellut yhteistilat kuuluvat moderniin kerrostaloasumiseen. Jylhäkallion kerho- ja harrastetila, pesula ja kuivaushuone, yhteiset saunaosastot, jokaiseen huoneistoon kuuluvat lämpimät irtaimistovarastokomerot sekä lastenvaunu- ja ulkoiluvälinevarasto lisäävät arjen helppoutta. Omina osakkeina myytävät lämmityspisteellä varustetut autopaikat sijaitsevat pihakannen alapuolelle sijoittuvassa autohallissa. Taloyhtiön takapihalle tulee viihtyisä oleskelualue turvallisine leikkipaikkoineen. Pihan liikenne-, jalankulku-, oleskelualueet lisäävät viihtyisyyttä.

Jokaisesta kodista tulee uuden asukkaan näköinen, kun pintamateriaali- ja kalustevalinnat tehdään ennen varsinaista rakentamista. Kaikki materiaalit tulevat olemaan hyvin korkealaatuisia. Esim. Arensin keittiöt hurmaavat vaativammankin uudesta kodista haaveilevan. MaxBuildin ammattilaiset auttavat räätälöimään kunkin tarpeisiin sopivan ja näköisen unelmien kodin. Jylhäkallion tulevat asukkaat saavat käyttöönsä maksuttoman 3D-suunnitteluohjelman, johon jokainen asunto on mallinnettu. Valittavina on useita, upeita vaihtoehtoja eri huoneisiin ja yksityiskohtiin. Ohjelmalla pääsee kurkistamaan 3D-maailmaan ja miltä uusi koti tulee näyttämään valmiina! On ihanaa kokeilla, miten sauna, parketit ja listat, kylpyhuoneen kalusteet allaskaapeista hanoihin, laatat, keittiön kalusteet kodinkoneista vetimiin ym. yksityiskohdat vaikuttavat kodin ilmeeseen. Uutta kotia suunnitteleva saa varmasti heti mieleisensä ratkaisut omaan kotiinsa.

Tutustu uuteen Jylhäkallion asuinalueeseen täällä.

Materiaalit ovat esillä MaxBuildin Idea Loungessa Tapiolassa, jonne uutta kotia suunnittelevat ovat aina enemmän kuin tervetulleita katsomaan tulevan kotinsa ratkaisuja!

MaxBuild. Vaikuttavaa rakentamista.

Suomessa koulutuksen taso on maailman huippuluokkaa. Useissa Suomen kaupungeissa on erinomainen koulutustarjonta, joten opiskelupaikkaa hakevan onkin mukava etsiä itselleen sopivaa koulutusta monipuolisesta valikoimasta. Mutta mikä kaupunki on nuorten mielestä paras opiskelijakaupunki? Entä kuinka kallista eläminen on eri kaupungeissa?

 

Tampere

 

Tampereella on pitkät opiskelijaperinteet ja se onkin nuorten silmissä Suomen halutuin opiskelijakaupunki. Mielikuvaan vaikuttavat kaupungin positiivisen maineen lisäksi hyvät kulkuyhteydet ja kaupungin sopiva koko. Tampere on viime vuosina satsannut rutkasti opiskelijoiden hyvinvointiin esimerkiksi rakennuttamalla uusia opiskelija-asuntoja. Suosittuja asuinalueita ovat keskustan lisäksi Kaleva, Hervanta, Pyynikki ja Tammela. Tampere on asumiskustannuksissa neljänneksi kallein kaupunki Suomessa. Tampere on myös Manserockin ja mustanmakkaran kotipaikka.

 

Helsinki

 

Maailman parhaita korkeakoulukaupunkeja kartoittava listaus (QS Best Student Cities) sijoitti Helsingin paikalle 34 vuonna 2015. Helsingin yliopisto on maailman parhaiden yliopistojen listauksessa sijalla 56, ja sieltä löytyy myös Suomen paras ammattikorkeakoulu. Helsinki on opiskelijoiden parissa Suomen toiseksi suosituin opiskelijakaupunki. Helsinki pyrkii rakentamaan satoja uusia opiskelija-asuntoja sekä kehittämään pyöräilymahdollisuuksia opiskelijoiden toiveiden mukaisesti. Kaupungin suosituimmat asuinalueet ovat Lauttasaari, Töölö, Munkkiniemi ja Kallio. Asumiskustannukset ovat Helsingissä Suomen korkeimmat. Helsingissä pääsee opettelemaan stadin slangia.


Turku

 

Turku on Suomen vanhin yliopistokaupunki ja se on tänäkin päivänä opiskelijoiden mieleen, sillä se on Suomen kolmanneksi suosituin opiskelijakaupunki; joka neljäs turkulainen on opiskelija. Turulla on maine kaupunkina, jossa palvelut ja kulkuyhteydet pelaavat ja tapahtumia on tarjolla. Suosituimpia asuinalueita Turussa ovat kaupungin keskusta, Itäinen-Keskusta ja kaunismaisemainen Hirvensalo. Turussa on viidenneksi suurimmat asumisen kokonaiskustannukset Suomessa. Voit löytää uuden lempiravintolasi Aurajoen varren kattavasta ravintolavalikoimasta.

 

Jyväskylä

 

Väkilukuun suhteutettuna Jyväskylä on Suomen suurin opiskelijakaupunki; joka kolmas asukas on opiskelija tai koululainen. Jyväskylä onkin neljänneksi suosituin opiskelijakaupunki. Jyväskylällä on merkittävä asema maamme koulutushistoriassa, sillä ensimmäinen suomenkieliset koulut perustettiin sinne. Kaupungista löytyy myös maamme koulutetuimmat kolmekymppiset. Jyväskylästä löytyy monipuolisia opiskelijapalveluita sekä laaja harrastus- ja tapahtumatarjonta. Suosittuja asuinalueita ovat Palokka, Ainolanranta ja Lutakko. Asumisen kustannukset Jyväskylässä ovat maan keskiluokkaa. Jyväskylä tunnetaan Suomen virallisena rallikaupunkina, mutta sieltä löytyy myös Lutakko, joka on valittu yhdeksi Suomen parhaista tapahtumapaikoista.

 

 


Oulu

 

Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki sekä Pohjois-Suomen suurin opiskelijakaupunki. Siellä sijaitsee sekä yliopisto että ammattikorkeakoulu. Oulun korkeakoulujen erityispiirteenä on niiden arktisiin alueisiin ja aiheisiin perustuvat koulutukset. Oulu tarjoaa monipuolisia liikunta- ja kulttuurimahdollisuuksia sekä omaa toimivat liikenneyhteydet. Suosituimpia asuinalueita Oulussa ovat Tuira, Heinäpää ja Karjasilta. Asumisen kustannuksiltaan Oulu kuuluu keskiluokkaan verrattuna muihin Suomen kaupunkeihin. Tiesitkö, että Oulussa ei istuta kesäisin terasseilla vaan patiolla?


Kuopio

 

Kuopiossa on yksi Suomen suurimmista yliopistoista, joka tarjoaa eniten koulutusaloja Suomessa sekä erikoisuutena Suomen Olympiakomitean hyväksymä huippu-urheiluakatemia. Joukkoliikenne tavoittaa hyvin kaikki kaupunginosat ja siksi kaupungin autoistumisaste on alhainen. Suosittuihin asuinalueisiin kuuluvat Itkonniemi, Pihlajalaakso, Julkula ja Jynkkä. Kuopio kuuluu Suomen keskikastiin asumisen kustannuksissa. Kuopiossa pääsee maistelemaan erilaisia kalakukkoja.


Lappeenranta

 

Joka kymmenes Lappeenrannan asukas on opiskelija. Lappeenrannassa opiskelijat viettävät Suomen pisintä vappua, joka kestää kolme viikkoa. Lappeenrannan Skinnarilassa sijaitsee Suomen kansainvälisin kampus – joka neljäs kampuksella asuva opiskelija tulee Suomen ulkopuolelta. Lappeenrannalla on hallussaan Suomen ilmastopääkaupungin titteli, koska kaupunki pyrkii jatkuvasti kehittämään ja käyttämään uusiutuvan energian ja vihreän teknologian ratkaisuja. Alakylä, keskusta ja Kesämäki kuuluvat Lappeenrannan suosituimpiin asuinalueisiin. Lappeenrannasta löytyy perinneruokia, joita on alunperin kutsuttu atomi- ja vetypommeiksi.