Kotivakuutus turvaa kaiken mikä on kodissasi tärkeää

Elämästä tulee nauttia ilman turhia murheita ja pelkoa siitä mitä kaikkea voi sattua. Koti on monille meistä hyvin tärkeä paikka, joten se ja kodin irtaimisto kannattaa turvata mahdollisen vahingon varalta.

Kotivakuutus on yksi elämäsi tärkeimmistä vakuutuksista, jotta et jää tyhjän päälle mahdollisen vahingon tai onnettomuuden kohdatessa. Kotivakuutus on laaja kokonaisuus, jonka perehtymiseen kannattaa käyttää hetki aikaa ja pohtia millainen vakuutus antaa parhaan turvan sinulle odottamattoman varalle. Vakuutuksen voit useimmiten räätälöidä vastaamaan omia tarpeitasi ja näin ollen pystyt itse elämäntilanteesi mukaan valitsemaan mitä vakuutuksen haluat kattavan.

 

Kun muutat uuteen asuntoon, niin on hyvä tehdä osoitteenmuutos myös vakuutusyhtiöön sekä tarkistaa yhdessä vakuutuksen laajuus.

 

Kun turvanasi on kotivakuutus, niin et jää tyhjän päälle, jos kotiasi kohtaa esimerkiksi tulipalo, varkaus tai vesivahinko. Asuessasi omistusasunnossa taloyhtiössä eli kerrostalossa tai rivitalossa riittää useimmiten kodin irtaimiston eli tavaroiden vakuutus. Jos puolestaan asut omakotitalossa, niin myös itse rakennus eli talo ja muut mahdolliset tontilla sijaitsevat rakennukset kuten autotalli ja vaja tulee vakuuttaa. Kesämökki tai vapaa-ajanasunto voidaan myös vakuuttaa samalla kotivakuutuksella kuin kotisi.

 

Vuokralla asuvan on hyvä tietää, että vuokralainen tarvitsee aina kotivakuutuksen. Taloyhtiön tai vuokranantajan ottama vakuutus ei korvaa sinun omaisuuttasi eli kodissa olevia tavaroita vahingon sattuessa. Usein velvoite vuokralaisen omaan kotivakuutukseen on mainittu vuokrasopimuksessakin.

 

Folksamin kotivakuutukseen sisältyy aina vastuu- ja oikeusturvavakuutus. Jos omalla varomattomuudella aiheutat muille henkilö- ja esinevahinkoa, josta olet voimassa olevan lain mukaan korvausvelvollinen, niin vastuuvakuutus korvaa kyseiset vahingot. Vastuuvahinko voi esimerkiksi syntyä siten, että pyöräilet liikesääntöjen vastaisesti ja törmätessäsi jalankulkijaan hän loukkaantuu.

 

Oikeusturvavakuutus puolestaan korvaa välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, jotka aiheutuvat suomalaisessa käräjäoikeudessa käsiteltävistä riita- rikos- tai hakemusasioista. Kyse voi olla esimerkiksi testamentin moitteesta tai asuntokauppaan liittyvästä riidasta.

 


Folksamin kotivakuutukseen voi kätevästi lisätä omat ja perheen henkilövakuutukset kuten tapaturma-, sairaskulu- ja matkavakuutuksen. Lisäturvana on mahdollista myös liittää kotivakuutukseen henkilöllisyysvarkausvakuutuksen.

 

Folksamin kotivakuutuslaskurilla pääset helposti itse laskemaan kotivakuutukseksi hintaa. Kokeile laskuria täällä.

Lisätietoa Folksamin kotivakuutuksesta täältä.