”FvF Apartment by Vitra” esittelee vision urbaaniasumisesta

Jokin aika sitten avasi sveitsiläinen designklassikkojen valmistaja Vitra ”Freunde von Freunde” lifestyle-julkaisun kanssa ensimmäisen yhteisen asunnon Berliinissä. Julkaisun nimi tarkoittaa suomeksi ”kavereiden kaverit”. Asunnon virallinen nimi on ”FvF Apartment by Vitra” ja se sijaitsee Saksan pääkaupungissa osoitteessa Mulackstrasse 26. Asunto esittelee pientä osaa Vitran tuotantoa ”Freunde von Freunde” näkemyksen kautta urbaanista asumisesta.

Asunnon suunnittelun lähtökohtana on ilmentää nykyajan digisukupolven arvomaailmaa – luovuus, kestävyys sekä mobiilius ovat statusta tärkeämpiä. Sen lisäksi, että kavereiden kaverit ovat asuntoon aina tervetulleita toimii asunto luovien ideoiden sekä tuotteiden esittelypaikkana. Siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja asuntoa käytetään myös pelkästään asumiseen.

Vitran tuotannosta löytyy noin puolen vuosisadan ikäisiä design-klassikkoja kuten myös nykypäivän huippusuunnittelijoiden tekemiä esineitä. Asunnossa näkee muun muassa Artekin, joka liittyi Vitraan vuonna 2013, tuotantoa. Urbaanin 65 neliöisen asunnon suunnittelivat arkkitehti Etienne Descloux ja sisustusarkkitehti Katrin Greiling. Niille, jotka pitävät kyseisen asunnon ilmeestä, suosittelemme vierailua Freunde von Freunden kotisivuilla. Sieltä löytyy vastaavan ilmeisiä luovia asuntoja ympäri maailmaa.