PDX & DIAS – kiinteä osa sähköistä asuntokauppaa

Asuntokauppaa käydään yhä enemmän digitaalisesti. Kiinteistönvälitysjärjestelmä PDX tuo ketteryyttä sähköiseen asuntokauppaan. Ensimmäiset pilottiasiakkaat aloittivat DIAS-pilotin tammikuussa 2020 – ja palaute on ollut hyvää.

Kiinteistönvälittäjät voivat tehdä digitaaliset asuntokaupat DIASin kautta. Digitaalinen asunto-osakekauppa nopeuttaa ja helpottaa kiinteistönvälittäjien työtä. Kiinteistönvälittäjältä jää enemmän aikaa asiakaspalveluun, näyttöihin ja toimeksiantojen toteuttamiseen.

Näin se toimii

DIAS-alustaa käyttävä kiinteistönvälittäjä hoitaa myyntitoimeksiantoaan tuttuun tapaan keräämällä toimeksiantoon esitietoja ja käynnistämällä myynnin. Toimeksiannon edetessä välittäjä esittelee asunnon ja ottaa vastaan tarjouksen sekä antaa lisätietoja. Hyväksytyn tarjouksen jälkeen välittäjä luonnostelee kauppakirjan ja käy luonnoksen läpi ostajan ja myyjän kanssa. Kun ehdoista on sovittu, voi välittäjä käynnistää digitaalisen kaupan.

– Alustan käyttö automatisoi asuntokauppaan liittyvät rutiinit ja auttaa tehostamaan ajankäyttöä sekä kasvattamaan liiketoimintaa hyödyntämällä uusimpia alan teknologioita ja markkinointikanavia. Tämä tekee asuntokaupasta sujuvaa, helppoa ja nopeaa, PDX-ohjelmistojen Business Manager Samuli Saarelainen sanoo.

Ohjelmisto uudistuu jatkuvasti

PDX-ohjelmisto ja DIAS elävät jatkuvasti asuntomarkkinoiden mukana. Ohjelmiston tarkoituksena on tehostaa ja sujuvoittaa kiinteistönvälittäjien työtä entisestään. Asuntokaupat onnistuvat nyt myös ostajan näkökulmasta katsottuna kellonajasta ja paikasta riippumatta.

– Uusittu myyntitoimeksiantonäkymä nopeuttaa kiinteistönvälittäjien työtä muun muassa toimeksiantojen syöttämisessä ja vapauttaa aikaa asiakkaiden palveluun. Helmikuussa uusittava työpöytä tarjoaa tuloksia mittaavaa dataa, joka mahdollistaa omien kohteiden tilannekatsauksen sekä oman työn reaaliaikaisen seurannan, Samuli Saarelainen summaa.

Ohjelmisto on aina ajanhermolla. Yhteistyö viranomaisten ja liittojen kanssa on aktiivista, mikä kehittää ohjelmistoa ja koko alaa jatkuvasti. Esimerkiksi varainsiirtoveron ilmoittaminen muuttui marraskuussa 2019, minkä seurauksena kiinteistönvälittäjien on annettava varainsiirtoveroilmoitus sähköisesti.

Välittäjä voi tehdä ilmoituksen verkkolomakkeella tai suoraan kiinteistönvälitysohjelmiston kautta. PDX-ohjelmistoon on rakennettu integraatio Verohallintoon, joka mahdollistaa ilmoituksen lähettämisen suoraan ohjelmistosta.

– Näin ohjelmiston käyttäjät pystyvät lähettämään asunto-osakekaupoissa varainsiirtoveroilmoituksen verottajalle suoraan, sähköisesti. Myös kiinteistökauppojen osalta palvelu on kehitteillä. Kätevää on myös se, että tilisiirtolomakkeet voi tulostaa ostajan henkilökohtaisilla viitenumeroilla, Saarelainen valottaa.

PDX ja DIAS helpottavat asiakkuuksien hallintaa, automatisoiden päivittäiset rutiinit ja kasvattavat liiketoimintaa hyödyntämällä uusimpia alan teknologioita sekä markkinointikanavia.

 

 

Digitaalisen asuntokaupan vaiheet PDX näkymässä.

www.pdx.fi

www.dias.fi