IKEA:n huhtikuun uutuusmallisto HJÄRTELIG 

Luonnonmateriaalien käyttö sisustuksessa on ollut nouseva trendi jo muutaman vuoden ajan ja hyvä niin. Pellavan, puuvillan, korkin, rottingin, puun ja nahan pinnat suorastaan kutsuvat koskettelemaan ja ne antavat rouheaa kontrastia sisustukseen. Luonnonmateriaalit myös ikääntyvät kauniisti ja patinoituneenakin ne näyttävät tyylikkäiltä.

 

 

IKEA:n huhtikuussa myyntiin tulevan luonnonmateriaaleihin perustuvan HJÄRTELIG-malliston pressikuvat saavatkin minulta hyväksyviä silmäyksiä ja odotan innolla, että pääsen näitä tuotteita livenä koskettelemaan.

 

Andreas Fredrikssonin ja Maja Ganszyniecin suunnittelemaa HJÄRTELIG-mallistoa kuvataan seuraavasti:

”HJÄRTELIG luo rauhoittavaa tunnelmaa lepäämiseen, rentoutumiseen ja lempeisiin joogahetkiin. Malliston huonekaluissa ja sisustusesineissä on kiinnitetty erityistä huomiota kauniisiin luonnonmateriaaleihin, kuten kestävämmällä tavalla tuotettuun puuvillaan, pellavaan, korkkiin ja rottinkiin, jotka hemmottelevat aisteja ja tuntuvat maanläheisiltä.

Mallistoon kuuluvat muun muassa puuvillasta valmistettu joogamatto, massiivipuinen sermi, rottingista punottu sängynpääty sekä kevyen ilmava vuodekatos. HJÄRTELIG-tuoksukynttilät auttavat lempeän tunnelman luomisessa. Trendikkäästä okransävyisestä lasista valmistetut kartiot sopivat esimerkiksi korujen säilyttämiseen. HJÄRTELIG-mallisto tulee myyntiin 13. huhtikuuta ja on myynnissä vain rajoitetun ajan.”

 

Noista puisista HJÄRTELIG-penkkiosista istuin- ja selkätyynyineen voisi saada koottua kivan daybedin tai pienen sohvaryhmän lasitetulle parvekkeelle. Jotenkin kesäinen fiilis tulee aina myös rottinkikalusteista tai -esineistä ja nuo rottinkiset sängynpäädyt näyttävätkin hurmaavilta. Ruskeasta lasista valmistetut pienet rasiat ja tuoksukynttilät taas johdattavat omat mietteeni enemmän syksyyn, mutta mikä estää kynttilöillä tuomasta tunnelmaa kesäiltoihinkin.