Sähkön kilpailuttamisella säästöä kodin menoihin

Kaupallinen yhteistyö:

Kodin jatkuviin perusmenoihin liittyvien sopimuksien kilpailuttaminen voi säästää vuositasolla selvää rahaa. Kannattaa siis kilpailuttaa sopimukset säännöllisesti.

Toistuvasti maksuun meneviä sopimuksia kertyy helposti useita ja maksut voivat vuositasolla nousta suuriksi. Sähkösopimukset, vakuutukset ja esimerkiksi teleoperaattoreiden nettiyhteydet ja puhelinsopimukset menevät usein huomaamatta maksuun. Voit kuitenkin säästää vuositasolla suuriakin summia, kun kilpailutat sopimukset riittävän usein.

Sähkösopimuksen hintaan voi vaikuttaa

Sähkösopimuksen hintaan vaikuttaa moni asia. Yksi merkittävin sähkönkulutusta lisäävä tekijä on kodin sähkölämmitys. Mikäli asunto lämpiää sähköllä, talviajan sähkölasku muodostaa suuren kuluerän kodin menoihin. Sähkölaskuissa voi säästää myös vaikka asuu kaukolämmöllä lämmitettävässä kerrostalossa.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on helppoa eikä vaadi yhteydenottoa sähköyhtiöön. Merkittävä osa sähköyhtiöistä on mukana sähkönkilpailutuspalveluissa, joista kuluttaja voi suoraan hakea itselleen edullisimman sopimuksen.  Voit etsiä itsellesi uuden edullisemman sähkösopimuksen esimerkiksi Sähkövertailu.fi:n kautta.

Neljä vinkkiä sähkösopimuksen kilpailuttamiseen:

  1. Tunne sähkösopimuksesi. Mitä tarkemmat tiedot sinulla on nykyisestä sähkösopimuksestasi, sitä tarkemman arvion saat säästöstä. Helpointa on jos sinulla on käytettävissä nykyisen sähköyhtiön sähkölasku, josta näet minkä verran maksat sähkösopimuksestasi nyt ja paljonko sähköä kulutat.
  2. Juuri sinulle sopiva sopimustyyppi.  Koska sopimustyyppejä on erilaisia, kannattaa miettiä mikä sopii parhaiten juuri sinulle. Toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa voi olla erittäin edullisia hintoja uusille asiakkaille. Mahdollisia hinnan muutoksia kannattaa tällöin kuitenkin seurata aktiivisesti. Mikäli arvostat vakaata hintaa, voit etsiä erityisesti määräaikaisia sopimuksia. Määräaikaisessa sopimuksessa hinta säilyy samana sopimuskauden ajan.
  3. Pienennä hiilijalanjälkeä. Sähkösopimus on yksi tehokkaimmista tavoista vaikuttaa oman kotitalouden hiilijalanjälkeen. Kilpailuttamalla sähkösopimuksen varmistat myös että kotisi sähkö tuotetaan tavalla, joka kuormittaa mahdollisimman vähän ympäristöä. Uusiutuvia energialähteitä ovat esimerkiksi vesivoima, tuulivoima ja aurinkoenergia. Valitsemalla sähkösopimuksen, jolle on myönnetty EKOenergia-merkki, varmistat että sähkösi on tuotettu eettisesti kestävillä menetelmillä.
  4. Kun muutat, tee sähkösopimuksen siirto ajoissa. Tee sähkösopimuksen kilpailutus tai siirtopyyntö hyvissä ajoin ennen muuttoa. Sähköyhtiö voi veloittaa ylimääräisen maksun mikäli sopimus joudutaan siirtämään kiireellisenä.

Tutustu sähkösopimuksen kilpailuttamiseen Sähkövertailu.fi:ssä ja aloita säästäminen jo tänään.