PDX helpottaa välittäjän työtä ja rutiineja

Asuntokauppoja tehdään yhä enemmän digitaalisesti. Kiinteistönvälitysjärjestelmä PDX tuo ketteryyttä sähköiseen asuntokauppaan. Hankolaisen Hima & Huvila LKV:n kiinteistönvälittäjä Nana Hyry kertoo kokemuksistaan.

Kiinteistönvälittäjät voivat tehdä digitaaliset asuntokaupat DIASin kautta. Digitaalinen asunto-osakekauppa nopeuttaa ja helpottaa kiinteistönvälittäjien työtä. Näin välittäjältä jää enemmän aikaa asiakaspalveluun, näyttöihin ja toimeksiantojen toteuttamiseen.

Hankolainen Hima & Huvila LKV toimii Hangon alueen asuntomarkkinoilla. Kiinteistönvälittäjä Nana Hyry kiittelee kiinteistönvälitysjärjestelmä PDX:n ketteryyttä.

– Olen tehnyt PDX:n avulla satoja asuntokauppoja ja en voi kuin kiitellä järjestelmän sujuvuutta. Kiinteistönvälitysjärjestelmä on ollut yrityksessämme käytössä jo muutamia vuosia. Se on helpottanut meidän kaikkien työtä huomattavasti muun muassa kirjanpidon, markkinapaikkojen hallinnan ja koko asuntokauppaprosessin osalta. Myös asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä, Nana Hyry sanoo.

Vähemmän paperitöitä

Nana iloitsee yhdessä kollegoidensa kanssa erityisesti toimistotöiden helpottumisesta. PDX on vähentänyt paperitöitä huomattavasti. Myös tekninen tuki on tarvittaessa saatavilla, mikä on edistänyt digitaaliseen palveluun siirtymistä ja järjestelmän sujuvaa käyttöä.

– Järjestelmä on helppokäyttöinen ja se kehittyy koko ajan. Olemme myös laittaneet parannusehdotuksia sitä mukaa, kun olemme niitä havainneet. Ehkä suurin haaste järjestelmän käytössä on tällä hetkellä se, miten PDX:stä saa asuntoilmoitukset sujuvasti myös omille verkkosivuille, Nana Hyry summaa.

PDX säästää aikaa

Nana Hyryn mukaan digitaaliset asuntokaupat säästävät aikaa ja mahdollistavat monien asuntokauppaan kuuluvien rutiinien automatisoinnin.

– PDX:n myötä työstä on jäänyt paljon ylimääräistä työtä pois – ja aikaa jää olennaiseen eli asiakkaiden tapaamiseen ja kohteiden esittelyyn.

Digitaalinen asuntokauppa toimii näin:

 1. DIAS-alustaa käyttävä kiinteistönvälittäjä hoitaa myyntitoimeksiantoaan tuttuun tapaan keräämällä toimeksiantoon esitietoja ja käynnistämällä myynnin.
 2. Toimeksiannon edetessä välittäjä esittelee asunnon ja ottaa vastaan tarjouksen sekä antaa lisätietoja.
 3. Hyväksytyn tarjouksen jälkeen välittäjä luonnostelee kauppakirjan ja käy luonnoksen läpi ostajan ja myyjän kanssa.
 4. Kun ehdoista on sovittu, voi välittäjä käynnistää digitaalisen kaupan.

Näin PDX helpottaa työtäsi:

 • PDX:n käyttö automatisoi asuntokauppaan liittyvät rutiinit ja auttaa tehostamaan ajankäyttöä.
 • PDX tekee asuntokaupasta sujuvaa, helppoa ja nopeaa!
 • PDX ja DIAS helpottavat asiakkuuksien hallintaa. Kohteita voi julkaista monta kerralla.
 • PDX kasvattaa liiketoimintaa hyödyntämällä uusimpia alan teknologioita sekä markkinointikanavia.
 • Kiinteistönvälitysjärjestelmä automatisoi asuntokauppaan liittyvät päivittäiset rutiinit. Esimerkiksi varainsiirtoveron ilmoittaminen onnistuu sähköisesti. PDX-ohjelmistoon on rakennettu integraatio Verohallintoon, joka mahdollistaa ilmoituksen lähettämisen suoraan ohjelmistosta.
 • PDX-ohjelmisto ja DIAS elävät jatkuvasti asuntomarkkinoiden mukana. Ohjelmisto tehostaa ja sujuvoittaa kiinteistönvälittäjien työtä edelleen.
 • Asuntokaupat onnistuvat myös ostajan näkökulmasta katsottuna kellonajasta ja paikasta riippumatta.
 • Kiinteistönvälitysjärjestelmä tekee tiivistä yhteistyötä viranomaisten ja liittojen kanssa, mikä kehittää ohjelmistoa ja koko alaa jatkuvasti.

Lue lisää PDX:stä.