Kaupanteko nopeutuu PDX:n ja DIAS:n avulla

Digitaalinen asunto-osakekauppa on nyt mahdollinen kaikille PDX-asiakkaille DIAS:n avulla. Kaupat kannattaa tehdä digitaalisesti aina kun mahdollista – PDX mahdollistaa kaupanteon alusta loppuun asti etänä. 

Ajanvaraukset pankkiin ovat nyt historiaa – digitaalista asuntokauppaa on pilotoitu alkuvuodesta asti ja kokemukset ovat olleet positiivisia. Nyt kaikki PDX:ää käyttävät välittäjät voivat tarjota asiakkailleen mahdollisuuden digitaaliseen asuntokauppaan. DIAS-järjestelmä etenee vaiheittain ja DIAS-kaupat ovat alkuun mahdollisia paperisilla osakekirjoilla, koska suurin osa niistä on vielä paperisia. Itse osakekirjojen digitaalisuus etenee hitaammin.

Tätä tarkoittaa DIAS

Kun kaupat ja sen ehdot on saatu sovittua, lähtee kauppakirja (luonnos) DIAS-järjestelmän kautta digitaalisesti pankkeihin. DIAS kaupoissa paperinen osakekirja liikkuu myyjän pankin holvista ostajan pankin holviin. Kaupantekotilaisuutta ei siis enää tarvitse sopia pankkeihin, joten välittäjä voi järjestää kaupan joustavasti asiakkaan tarpeen mukaan, omalla toimistollaan tai etänä siellä missä asiakas haluaa sähköisesti allekirjoittaa kauppakirjat. DIAS-prosessissa hoituu automaattisesti myös välityspalkkiolasku.

Etua asiakkaillesi

Tervetuloa tekemään suoraviivaisia kauppoja, jotka eivät ole pankkien aikatauluista kiinni. DIAS veloittaa tästä transaktiosta palvelumaksuna 65 € (alv 0 %) per allekirjoitettu kauppa. Hinta on pieni suhteessa etuun.

Aikataulujen sovittamisen tilalle on tullut paikasta riippumaton mahdollisuus hoitaa päätökseen kaupat. Kokeilujakson aikana on huomattu hyväksi tavaksi, että nämä digitaalisen asuntokaupan kustannukset sovitaan jo toimeksiantovaiheessa ja käsitellään kuin muut asiakirjakulut. Asiakkaat ovat nähneet tässä niin ison edun itselleen vaivattomuudella, että kokeilujakson aikana tästä ei ole noussut kynnyskysymystä. Veloitamme DIAS-kaupat kuukausilaskutuksen yhteydessä.

Alle on koostettu tietopaketti digitaalisen kaupankäynnin vaiheista. Varmistathan, että yrityksesi välittäjät saavat tarvittavat tiedot mahdollistaakseen uuden tavan tuomat edut omille asiakkailleen.

Näin pääset alkuun digitaalisessa kaupankäynnissä:

  1. Tutustu digitaalisen asuntokaupan vaiheisiin PDX:ssä: PDX- digitaalisen asuntokaupan ohje
  2. DIASin yleisiä ohjeita: DIAS-esittely välittäjille, DIAS-opas

Tärkeää tietää! Digitaalinen asuntokauppa vaatii kaksi valtuutusta.

  1. Ensimmäinen valtuutus tapahtuu PDX:n käyttöliittymässä ja valtuutuksella välittäjä valtuuttaa PDX:n siirtämään kaupan DIASin palveluun.
  2. Tämän lisäksi yrityksen päättäjän tulee antaa valtuutus verottajaa varten. Valtuutus on y-tunnus -kohtainen, joten se tulee tehdä jokaiselle y-tunnukselle erikseen. Valtuutus tulee olla tehtynä ennen kuin DIAS-kauppoja voidaan tehdä. Yrityksen päättäjä on saanut ohjeet valtuutuksen tekoon. Lisätietoja valtuutuksesta dias.fi.

 

Jäikö jokin askarruttamaan tai tarvitsetko apua? Autamme mielellämme.

PDX: tuki@pdx.fi, puh. 010 800820, palvelemme arkisin klo 9-16

DIAS: support@dias.fi, puh.  010 201 1190