Digitaalinen asuntokauppa on nyt mahdollinen

Digitaalinen asuntokauppa on nyt mahdollinen kaikille PDX-asiakkaille DIAS:n avulla – ole ensimmäisten joukossa!

Ajanvaraukset pankkiin ovat nyt historiaa – digitaalista asuntokauppaa on pilotoitu alkuvuodesta asti ja kokemukset ovat olleet positiivisia. Nyt kaikki PDX:ää käyttävät välittäjät voivat tarjota asiakkailleen mahdollisuuden digitaaliseen asuntokauppaan. DIAS-järjestelmä etenee vaiheittain ja DIAS-kaupat ovat alkuun mahdollisia paperisilla osakekirjoilla, koska suurin osa niistä on vielä paperisia. Itse osakekirjojen digitaalisuus etenee hitaammin.

Tätä tarkoittaa DIAS

Kun kaupat ja sen ehdot on saatu sovittua, lähtee kauppakirja (luonnos) DIAS-järjestelmän kautta digitaalisesti pankkeihin. DIAS kaupoissa paperinen osakekirja liikkuu myyjän pankin holvista ostajan pankin holviin. Kaupantekotilaisuutta ei siis enää tarvitse sopia pankkeihin, joten välittäjä voi järjestää kaupan joustavasti asiakkaan tarpeen mukaan, omalla toimistollaan tai etänä siellä missä asiakas haluaa sähköisesti allekirjoittaa kauppakirjat. DIAS-prosessissa hoituu automaattisesti myös välityspalkkiolasku.

DIAS:n yleisiä ohjeita: DIAS-esittely välittäjille, DIAS-opas

Kaikille PDX:ää käyttäville välittäjille

DIAS-valmiudet ovat nyt käytettävissäsi PDX:ssä. Käyttöönotosssa täytyy vain huolehtia valtuutuksien antamisesta. Näistä saat lisätietoa yrityksesi PDX:n pääkäyttäjältä tai PDX:n tai DIAS:n asiakastuesta. Olet myös saanut tällä viikolla infokirjeen ja ohjeet, jos olet jo PDX-pääkäyttäjä.

Palvelemme arkisin klo 9-16

PDX: tuki@pdx.fi, puh. 010 800820

DIAS: support@dias.fi, puh. 010 201 1190