Seuraa tätä taloa

Tee korvamerkintä ja saat tietoa uusista ilmoituksista ja hintamuutoksista tässä talossa.
Lue lisääTässä talossa on 9 korvamerkintää

Hinta-arvio 3 983 €/m²

Hinta-arvio perustuu Orava Rahastot Oyj:n laatimiin laskentamalleihin, Oikotien ilmoitustietoihin ja Tilastokeskuksen julkaisemiin tilastoihin. Arvio pohjautuu alueen keskimääräisiin neliöhintoihin.

Esimerkkihuoneistojen hinta-arvioita

30 m², 4 563 €/m², 136 899 €

50 m², 4 135 €/m², 206 738 €

70 m², 3 791 €/m², 265 335 €

Pyydä tarkka arvio


Alueen keskihinta

4 710 €/m² (kuuden kuukauden muutos + 196 €)

Katso kaikki hinnat

Talon tärkeimmät tiedot

Saimaankatu 3, 00520 Helsinki Kallio, Alppiharju, Alppila, Etelä-Helsinki

Talotyyppi Kerrostalo Lämmitys Vesikeskuslämmitys
Talotyyppi tarkemmin Muut asuinkerrostalot Tontti Oma
Rakennusvuosi 1942 Lämmönlähde Kauko- tai aluelämpö
Kerroksia 4 Hissi Kyllä
Huoneistojen koot 19 - 39 m² Sauna -

Katso kaikki talon tiedot

Taloon saatavilla olevat palvelut

Sähkövertailu Valitse halvin sähkösopimus!

Tähän taloon sähköt
Vain 87 €/vuosi
Säästä vähintään 63 €


Tee sähkösopimus

Alueen julkiset palvelut

Katso alueen julkiset palvelut ja joukkoliikenne

Kallio - Tietoa lähialueesta

1800-luvun puoliväliin saakka, nykyisen Kallion aluetta käytettiin pääasiallisesti viljely- ja laidunalueena. Vuosisadan jälkimmäisellä puoliskolla asutus kiinteytyi, alue palstoitettiin ja rannoille syntyi teollisuutta. Tällöin myös elämä Kalliossa vilkastui, ja siitä tuli vilkashenkinen työläisten asuinalue. Myös Sörnäisten satama (1863-2008) piti huolen siitä, että alueella oli elämää ympäri vuorokauden.

1900-luvun alussa, Kallion asukasluku kasvoi lähes kaksinkertaiseksi, noin 18 000 asukkaaseen. Tällöin sinne syntyi myös talonomistajien paikallinen yläluokka, työväen asuntoyhtiöissä asuva ammattityöväestö sekä työväen vuokra- ja alivuokralaisasukasluokka.

Vielä 1960-luvulle asti, kaupunginosan pienissä yksiöissä ja kaksioissa asui lähes pelkästään lapsiperheitä. Nämä kuitenkin muuttivat aina pois alueelta heti kun taloudellinen tilanne sen salli, sillä meno oli aikanaan vähän liiankin vilkasta, varsinkin perheellisille.

Nykyään Kallio on profiloitunut erityisesti opiskelijoiden, nuorten aikuisten ja taiteilijoiden kaupunginosaksi. Asunnon Kalliosta hankkivat yleensä ensiasuntoa tarvitsevat opiskelijat tai työn perässä Helsinkiin muuttavat yksineläjät. Suomen tiheimpiin kuuluva asutus ja väestörakenne mahdollistavat Helsingin parhaimpiin kuuluvan lähipalvelutarjonnan. Kivijalkakauppoja ja muita palveluja on lähes jokaisen talon alakerrassa. Entinen huono maine on kadonnut ja nykyisin Kalliota pidetään yhtenä Helsingin parhaista asuinpaikoista.

Valitse alueen ammattilainen avuksesi