Seuraa tätä taloa

Tee korvamerkintä ja saat tietoa uusista ilmoituksista ja hintamuutoksista tässä talossa.
Lue lisääTässä talossa on 11 korvamerkintää

Hinta-arvio 5 843 €/m²

Hinta-arvio perustuu Orava Rahastot Oyj:n laatimiin laskentamalleihin, Oikotien ilmoitustietoihin ja Tilastokeskuksen julkaisemiin tilastoihin. Arvio pohjautuu alueen keskimääräisiin neliöhintoihin.

Esimerkkihuoneistojen hinta-arvioita

30 m², 7 114 €/m², 213 407 €

50 m², 6 443 €/m², 322 139 €

70 m², 5 905 €/m², 413 343 €

Pyydä tarkka arvio


Alueen keskihinta

6 387 €/m² (kuuden kuukauden muutos + 157 €)

Katso kaikki hinnat

Talon tärkeimmät tiedot

Iso Roobertinkatu 26, 00120 Helsinki Punavuori, Etelä-Helsinki

Talotyyppi Kerrostalo Lämmitys Vesikeskuslämmitys
Talotyyppi tarkemmin Muut asuinkerrostalot Tontti Oma
Rakennusvuosi 1914 Lämmönlähde Kauko- tai aluelämpö
Kerroksia 3 Hissi Ei
Huoneistojen koot 19 - 61 m² Sauna -

Katso kaikki talon tiedot

Taloon saatavilla olevat palvelut

Sähkövertailu Valitse halvin sähkösopimus!

Tähän taloon sähköt
Vain 101 €/vuosi
Säästä vähintään 73 €


Tee sähkösopimus

Alueen julkiset palvelut

Katso alueen julkiset palvelut ja joukkoliikenne

Punavuori - Tietoa lähialueesta

Lähimpiin nähtävyyksiin kuuluu Mikael Agricolan kirkon ympärillä oleva Tehtaanpuisto. Sitä rajoittavat etelässä Tehtaan­katu, idässä Laivurinkatu ja luoteessa Sepänkatu. Kirkon tontti lähes jakaa puiston kahtia, mutta sen kohdalla Sepänkadun varressa oleva kapea puisto­vyöhyke yhdistää sen osat toisiinsa.

Puiston itäosassa on jalkapallokenttä, jota talvisin käytetään myös luisteluratana. Sen länsi­puolella kirkon vieressä lasten leikkipuisto. Näiden välitse johtaa puu­rivien reunustama jalankulkutie Laivurin- ja Tehtaan­katujen risteyksestä Sepän­kadulle lähelle Albertin­kadun etelä­päätä.
Historia

Nykyisen Tehtaan­puiston alueella oli 1800-luvun alkupuolella senaattori ja vapaaherra Otto Wilhelm Klinkowströmin puutarha kasvihuoneineen. Se oli myös yleisölle avoinna ja kesä­iltoina suosittu kävelypaikka.

Vuonna 1834 puu­tarhan alue luovutettiin Suomen kaartin käyttöön pää­asiassa ampumarata-alueeksi vuoteen 1883 saakka. Koska laajalla alueella ampumaradan lähistölläkin oli vaarallista liikkua ja luodit lensivät tosinaan merelle saakka, sen lakkauttamisesta syntyi kaupungin ja kaartin välille pitkäaikainen kiista. Joulukuussa 1866 alueella sijainnut ruutivarasto räjähti, minkä seurauksena monet lähistöllä sijainneet talot vaurioituivat asuin­kelvottomiksi ja muuallakin kaupungissa monet ikkunat särkyivät. Tapaus vauhditti ampuma­radan siirtoa, ja vuonna 1869 se poistettiinkin alueelta.

Vuonna 1875 vahvistetun asemakaavan mukaan alueelle olisi tullut huomattavasti nykyistä laajempi puisto, joka olisi ulottunut pohjoisessa Pursi­miehen­kadulle saakka. Vuonna 1887 asema­kaavaa kuitenkin muutettiin, ja puistoalue pieneni nykyiselleen. Samana vuonna puisto sai ruotsin­kielisen nimen Fabriksparken, jonka suomenkielinen käännös vahvistettiin viralliseksi vuonna 1928. Puiston samoin kuin sen ohi kulkevan Tehtaankadun nimi johtuvat sen eteläpuolelle 1800-luvun lopulla suunnitellusta tehdasalueesta.


Iso Roobertinkatu 26 sijaitsee Punavuoressa. Kaupunginosan nimi juontaa juurensa nykyisten Sepän- ja Punavuorenkatujen välissä olleisiin rantakallioihin. 1600-luvun asiakirjoissa niitä nimitettiin nimellä Rödberget, niiden punertavan värin vuoksi.

Alueen itäosa on vanhaa kerrostaloaluetta, länsiosa eli "Rööperi" oli 1800-luvun lopulla työväen asuttamaa omaleimaista puutaloaluetta, mutta vuosien saatossa puutalojen tilalle on rakennettu kerrostaloja.

Nykyisin Punavuorta pidetään yhtenä helsingin parhaista asuinpaikoista.

Valitse alueen ammattilainen avuksesi

Näytä lisää välittäjiä