Seuraa tätä taloa

Tee korvamerkintä ja saat tietoa uusista ilmoituksista ja hintamuutoksista tässä talossa.
Lue lisääTässä talossa on 0 korvamerkintää

Alueen keskihinta

2 281 €/m² (kuuden kuukauden muutos - 330 €)

Katso kaikki hinnat

Talon tärkeimmät tiedot

Mariankatu 10, 15110 Lahti Keski-Lahti

Talotyyppi Muu Lämmitys Vesikeskuslämmitys
Talotyyppi tarkemmin Muut myymälärakennukset ja kiinteät kioskit Tontti Oma
Rakennusvuosi 1976 Lämmönlähde Kauko- tai aluelämpö
Kerroksia 5 Hissi -
Huoneistojen koot - Sauna -

Katso kaikki talon tiedot

Taloon saatavilla olevat palvelut

Sähkövertailu Valitse halvin sähkösopimus!

Tähän taloon sähköt
Vain 155 €/vuosi
Säästä vähintään 113 €


Tee sähkösopimus

Keski-Lahti - Tietoa lähialueesta

Lahden keskusta on Salpausselän harjujen ja Vesijärven yhtymäkohtaan syntynyt kaupunkikeskusta, jota rajaavat päärata, harjut ja Vesijärvi. Alue on 200 000 asukkaan talousalueen keskus. Keskusta koostuu Kartanon, Keski-Lahden ja Paavolan kaupunginosista. Kaikilla kolmella alueella on hyvä maine asuinpaikkana.

Kartano on todellinen puistokaupunginosa. Pääosa alueen asuinrakennuksista sijaitsee Vesijärven rannassa länteen avautuvalla Ankkurin alueella, jonka asuntokanta on valtaosin valmistunut 1990-2000-luvuilla. Muita Kartanon asuntoalueita ovat Kariniemi ja Hakatornit, jotka edustavat pääosiltaan 1940-50 lukujen asuntotuntoa, edellinen matalia kerros-, pienkerros- ja paritaloja, jälkimmäinen korkeita pistetaloja.

Keski-Lahdessa on runsaasti vanhempaa säilynyttä kerrostalokantaa, mutta keskustan jatkuvan uusiutumisprosessin myötä myös uudempaa asuntokantaa on paljon. Keski-Lahden uusin asuinalue on Ristinkirkon pohjoispuolella sijaitseva Malski, joka on Mallasjuoman entinen panimokortteli.

Paavola on Keski-Lahden itäpuolella sijaitseva pääosin kerrostaloista koostuva alue, joka itäosiltaan kiipeää Mustankallionmäen rinteeseen. Paavola on keskeisen sijaintinsa vuoksi uudistunut puutalokaupunginosasta pääosiltaan 1970-2000-luvuilla rakennetuksi kerrostaloalueeksi. Pienenä muistumana vanhasta on säilytetty osa vanhan asemakaavan mukaista puu-Paavolan pienkerrostaloasutusta. Perinteisen rakentamisen rinnalla Paavolaan on toteutettu myös puukerrostaloja.


Alueen suurin vesialue Vesijärvi (tai Lahden Vesijärvi) on Kymijoen vesistön järvi, joka sijaitsee Päijät-Hämeessä ensimmäisen ja toisen Salpausselän välissä. Sen pituus on 25 kilometriä ja pinta-ala 108 km². Vesijärven keskisyvyys on kuusi metriä ja sen syvin kohta Kajaanselällä on 42 metriä. Vesijärvi tunnetaan ensisijaisesti jätevesipäästöjen aiheuttamasta rehevöitymisestään.

Järven alueella on 1 304 rantakiinteistöä, joista vapaa-ajan asuntoja on 1 222 ja muita asuinrakennuksia 82.

Valitse alueen ammattilainen avuksesi