Kaupallinen yhteistyö

Artek ja 66 tuoli täyttävät tänä vuonna 80 vuotta. Näin juhlavuotena korostuvat entisestään kotimaisuus ja kädentaidot tuotteen valmistuksessa. Klassikon muotokieli ja laatu kestävät aikaa.

Luonnonmateriaalit ja humaani lähestymistapa ovat yhtä relevantteja tänään kuin modernismin aikakautena. Alvar ja Aino Aalto loivat moderniin sisustukseen oman lämpimän ja ihmisläheisen tyylin, jossa luonto oli suuri inspiroija. Vuosien saatossa Aallon kaartuvat koivuhuonekalut ovat juurtuneet koteihimme ja tuoneet pelkistetyn kauneuden osaksi arkeamme. Puu on materiaali, joka hivelee kaikkia aisteja. Puupinnat tuntuvat lämpimiltä ja puun kolahdus puuta vasten on vaimea. Puuhuonekaluilla sisustetut tilat ovat rauhallisia, sellaisia, joissa ihmisen on hyvä olla.

Puupinnat ikääntyvät kauniisti ja vuodet saavat jättää niihin jälkensä kodissa eletystä ajasta. Tänä päivänä aikaamme leimaa nopea kehitys, kiire ja sirpaleisuus. Kodin rooli rentoutumisen ja hyvän arjen tilana korostuu alati.

 

Alvar Aalto suunnitteli 66 tuolin vuonna 1935 Viipurin kirjastoon. Sittemmin tuolista on tullut yksi Artekin suosituimmista pikkutuoleista. Siro ja puhdaslinjainen 66 tuoli soveltuu niin pieniin kuin suurempiinkin tiloihin. Tuoli onkin omiaan perheen päivällisillä, mutta se soveltuu myös mainiosti kodin työpisteen tuoliksi. Lisätietoa 66 tuolista löydät osoitteesta www.artek.fi.

 

Artekin perustamisvuonna 1935 suunniteltu tuoli 66 avaa Artekin 80. juhlavuoden ja sen kunniaksi tuolin saa etuhintaan Artek-myymälöistä ja jälleenmyyjiltä. Juhla-vuoden hinta alk. 275,00 (etuhinnat ovat voimassa 31.10.2015 asti).

Lähimmän Artekin myymälän tai jälleenmyyjän löydät täältä.

 

Kilpailu: Mihin käyttöön 66 tuoli sopisi sinun kodissasi?

Jätä kommentti ja osallistu neljän 66 tuolin arvontaan. Voit myös osallistua kilpailuun Instagramissa. Osallistu täällä.

 

Tutustu Artek-tuotteiden valmistukseen – jakkara 60

 

Artekissa ensiluokkainen suomalainen koivu on työstetty korkealaatuisiksi huonekaluiksi. Katso täältä video toisen Artekin klassikkotuotteen eri valmistusvaiheista. Jakkara 60 rakentuu huolella valitusta suomalaisesta koivusta ja valmiissa tuotteessa näkyy arvokas käsityön taito ja rakkaus puuhun.

 

Keittiö on kodin sydän ja omannäköiseen, yksilölliseen sisustukseen kannattaa panostaa. Keittiön ilmeen uudistamisen ei tarvitse olla kallista lystiä vaan hyvällä suunnittelulla ja Trash Designin keittiöfilosofiaa ja ideoita hyväksi käyttäen pääset jo pitkälle oman unelmiesi keittiön työstämisessä.

Vanhasta oliiviöljypurkista tehty valaisin

 

Habitaren uusi erikoisnäyttely Trash Cuisine näyttää miten mielikuvitus, teknologia ja kierrätetyt materiaalit tuovat ideoita keittiön sisustukseen. Näyttelyn takaa löytyy Trash Design sekä sen perustajat romumuotoilija, valokuvaaja ja puuseppä Henrik Enbom sekä muotisuunnittelija, journalisti ja tuottaja Isa Kukkapuro-Enbom.

 

Alkulaukaus: Trash Design sai alkunsa, kun rakensimme itsellemme asuntoa satavuotiaassa kerrostalossa Helsingissä reilu 10 vuotta sitten. Halusimme yhdistää koko sisustuksessamme uutta ja vanhaa, myös keittiössä, kertoo Isa.

 

Vintage-kauppojen koluaminen, roskalavoille kurkkiminen ja esineiden kunnostaminen muuttui harrastuksesta vähitellen työksi. Trash Designin idea on hyödyntää tuotteissamme sekä sisustuskonsepteissamme vanhaa esineistöä tai ylijäänyttä materiaalia. Kanssamme on työskennellyt suuri joukko designereita, käsityöläisiä ja muita luovan alan ihmisiä, jotka kokevat tämän toimintatavan mielekkääksi. Verstaamme sijaitsee Nummisten kylässä Uudellamaalla, ja toimistomme on Helsingissä Punavuoressa.

 

Mistä on kyse: Trash Design kertoo tarinaa hyvästä elämästä, huolenpidosta ja asioiden merkityksellisyydestä. Yhteisömme on enemmän kuin pelkkä muotoilukonsepti, se on tapa ajatella ja toimia. Meillä on suuri määrä aputoiminimiä, jotka liittyvät kokonaisvaltaiseen toimintaamme. Trash Design, Trash Gardens ja Trash Cuisine ovat mm. näitä alueita. Haluamme omalta pieneltä osaltamme vaikuttaa ilmakehän lämpenemisen muodostaman globaalin uhkan torjumiseen.

 

Vanhasta kauhasta tehty seinäkoukku

 

Trash Cuisine:

Olemme järjestäneet Habitare-messuille jo neljän vuoden ajan Trash Design-erityisnäyttelyn. Habitaren uudistuminen edellytti myös Trash-konseptin uudistumista. Löytyi yhteinen idea, keittiöt. Trash Design tuo messuille sykkivät sydämen, hauskan kokoelman ideoita hyödynnettäväksi keittiösisustamisessa. Trash Design siirtyy lähemmäksi messujen kuluttajakävijöitä, ihmisiä, jotka etsivät konkreettisia ratkaisuja kotiinsa.

 

Osastolla nähdään esimerkiksi Hyönteiskeittiö, kerrostaloyksiön pienkeittiö, talonpoikaiskalusteisiin liitetty liesi, liikuteltava keittiö, kompostijätteestä tehtyjä astioita jne.

Lisäksi osastollamme toimii messukahvila, jonka kalusteet on toteuttanut Trash Design. Kahvilan sisällösta vastaa Fazer, muiden messuravintoloiden ja –kahviloiden tapaan.

 

Maidosta syntynyt astiasto

 

Trash-keittiöfilosofiaa:

 

  1. Hanki hyvät kodin koneet, jotka ovat energiatehokkaita. Teknologia on ystävä, ei vihollinen. Kestävät, hyvät laitteet ovat olennainen osa hyvää keittiösisustusta. Yhteistyökumppanina Trash Cuisinella on Savo Oy, joka myy huippulaatuisia keittiökomponentteja sekä liesituulettimia. Näitä osia on yhdistetty esimerkiksi talonpoikaiskalusteisiin, jotka on kunnostettu ja korjattu.

 

  1. Katso keittiötä uudesta näkökulmasta. Mitä kaikkea siellä tehdään, oikeasti. Esimerkki, käyttääkö koko perhe läppäreitään keittiönpöydällä? Tunnusta tosiasiat, tehkää latauspiste keskelle ruokapöytää. Tehdäänkö läksyt keittiössä? Laita säilytyspiste kynille ja kumeille lähelle. Vaihteleeko ruokailijoiden määrä esimerkiksi uusperhe- tai kaverivierailujen tuodessa lisäsuita pöytään? Hanki kevyt klaffituolivarasto, josta voit täydentää istuimia tarvittaessa.

 

  1. Onko keittiö tapahtumien näyttämö vai eleetön ruuanvalmistuspiste? Panosta itsellesi oikeisiin asioihin.

 

  1. Tuo keittiöön tunnelmaa, taidetta ja valaisimia. Kodin keittiö ei ole steriili laitos, vaan rakkauden ja välittämisen reaktori.

 

Kilpailu:

Lue täältä 10 vinkkia persoonallisen ja edullisen keittiöremontin suunnitteluun ja osallistu messulippujen arvontaan.

 

Trash Cuisine (osasto 6a71)

Habitare-messut avoinna 9.-13.9.2015, Messukeskus

(huom! ke 9.9. on ammattilaispäivä)

www.habitare.fi