Tänä kesänä Asuntomessut on Vantaan Kivistössä. Esillä on monipuolinen kattaus erilaisia asumisen muotoja ja sisustustyylejä. Kaunis alue ja upeaa 40 kohdetta tarjoavat silmänruokaa ja runsaasti sisustusideoita oman kodin rakentamista suunnitteleville sekä inspiraatiota oman kodin sisustamiseen etsiville. Katso täältä toimituksen suosikit Asuntomessujen kohteista.

1. Spinelli, kohteet 8,9 ja 10 

Julkkisten sisustamat pienet kerrastaloasunnot esittelevät kolme hyvin erityylistä ja sisustajiensa näköistä kotia.

Meikkitaitelija Raili Hulkkosen ideoimassa yksiössä on luotettu laadukkaisiin materiaaleihin ja kalusteisiin. Sohvan, nojatuolin ja tyynyjen värit hehkuvat upeina.

 

Juontaja Ellen Jokikunnas on valinnut rohkeasti näyttäviä elementtejä ja värejä. Persoonallista ja kaunista kotia hallitsevat kukkakuviot, violetti ja turkoosi.

 

Laulaja Olli Hermannin sisustama koti on täynnä energiaa. Asuntoa ei ole täytetty turhilla kalusteilla ja huomio saa kiinnittyä kirkkaisiin väreihin sekä taiteeseen.  Lähes koko seinän kokoinen ja tilaa hallitseva maalaus on Minna Jatkolan ja herkät pronssiveistokset Mi Kuopan.

 

2. Designer 151, kohde 11

Klassisesti sisustettu koti, jossa panostettu on laadukkaisiin materiaaleihin. Värimaailma on harmoninen ja kokonaisvaikutelma kutsuvan pehmeä.

 

3. Designer 167, kohde 13

Koti moderniin makuun. Korkean olohuoneen mustat valaisimet ovat näyttävät. Kylpytilan lattiasta löytyy upeat hunajakennon muotoiset hexagon-laatat. Yläkerrassa kannattaa ihastella lastenhuoneiden värikkäitä kattoja.

 

4. Kontio Harunire, kohde 14 

Japanilais-suomalaiselle perheelle suunniteltu koti huokuu rauhallista tunnelmaa. Sisustuksessa esillä ovat suomalainen design ja luonnomateriaalit. Paljaat hirsipinnat luovat luonnonläheisen fiiliksen.

 

5. Potius Isokivi, kohde 16A 

Ajattoman kaunis asunto, josta löytyy mm. messinkihanat ja -suihkut. Laadukkaat huonekalut ja sisustusmateriaalit sekä selkeä värimaailma muodostavat kauniin kokonaisuuden.

 

6. Vivola, kohde 19 

Designklassikoilla ja tämän päivän uutuuksilla sisustettu valoisa skandinaavinen koti, josta löytyy kerroksellisuutta ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Yläkerta on näkemisen arvoinen.

 

7. Kristallikuutio, kohde 20B

Valoisa koti, jonka harmonisessa ruokailutilassa on kevyet ja ekologiset bambukalusteet. Yläkerran työhuone on yksinkertaisuudessaan kaunis.

 

8. Villa Kapee, kohde 26 

Myös täsäs messukodissa on paljon hirsiseinää esillä. Alakerrassa sekä keittiöstä että kylpytiloista löytyy näyttävät kupariset hanat ja suihkut. Yläkerran viistokatot sekä makuuhuoneiden sisustukset ovat kauniit.

 

9. Villa Chili, kohde 29 

Keltainen keittiö ei jätä kylmäksi. Aurinkoinen alakerta on piristävän erilainen. Rohkea värimaailma jatkuu kautta koko kodin ja yläkerrassa siirrytään mausteisimpiin väreihin.

 

10. Villa Falken, kohde 30 

Antiikkiset huonekalut ja upottavat sohvat harmonisen värimaailman kanssa tekevät alakerrasta kutsuvan. Paljon kauniita yksityiskohtia ja ideoita poimittavaksi.

 

11. Lammi Kivitalo Casa del Limon, kohde 31

Värikäs koti on sekoitus skandinaavista ja meksikolaista modernia tyyliä. Portaikossa on seinämaalaus, kodinhoitohuoneessa näyttävät seinälaatat ja kautta kodin yhdistellään runsaasti mutta kauniisti värejä.

 

12. Planiatalo Amanda, kohde 32 

Olohuoneesta löytyy akustiikkapaneeli-taideteokset sekä suuri istumaan houkutteleva sohva. Sisustuksessa on panostettu luonnonmateriaaleihin. Yläkerran makuuhuoneissa on käytetty upeita tapetteja.

 

13. Terca Tiger, kohde 37 

Luonnonläheinen tiilitalo, jossa tiiltä on käytetty näyttävästi myös sisällä. Lastenhuoneessa on fototapetti ja vanhempien makuuhuoneesta avautuu ranskalainen parveke keittiön yläpuolella. Saunaa koristaa valkoinen kiuas.

 

14, Rock-kivitalo Villa Aletta, kohde 38 

Keittiön kaappien ovien pinta näyttää betonilta ja jatkaa luontevasti olohuoneen seinän väritystä. Lastenhuoneessa on jokaisen pienen lapsen unelmamaja leikkejä ja nukkumista varten. Nuoren huoneessa on raikas värimaailma.

 

15. Loft by EKE, oheiskohde

Messujen oheiskohteena on kolme loftasuntoa, joista yksi esitellään raakapintaisena ja kaksi on sisustettu valmiiksi.

Uptown-kohteessa on haettu teollisempaa vanhoihin teollisuuskiinteistöihin tehtyjen loft-asuntojen tunnelmaa. Olohuoneen tiiliseinä on näyttävä elementti yhdessä valaisimien ja huonekalujen kera. Katon OSB-levyt tuovat oman fiiliksensä tilaan. Makuuhuoneessa on vehreä fototapetti.

 

Midtown-kohteen sisustus on skandinaavinen. Keittiö on moderni ja hauskasti sinivalkoinen väritykseltään. Olohuoneen värimaailma on vaalea, jota terästetään sinisellä ja ripauksella mustaa. Suuret korivarjostimet ovat näyttävät ja sopivan kevyet tilaan.

 

 

Syksyn tapettiuutuuksissa on rohkeasti värejä, kuvioita ja pintoja. Luonnon innoittamana tapeteissa näkyy kasveja, kukkia ja luonnon muotoja. Tapetti voi olla joko näyttävä katseenvangitsija tai hillitty ja rauhoittava tausta huoneen kalustukselle. Helmiäispintaiset vaaleat kuosit tuovat tilaan ripauksen ylellisyyttä.

Luonnon värit ja muodot ovat läsnä tapettiuutuuksissa. Syvät värit ja näyttävät struktuuripinnat taikovat tilaan uusia elämyksiä. Syksyn väripaletti tuo sisustukseen sekä voimakkaita värejä että rauhoittavia sävyjä. Hohtavat ja kimmeltävät pinnat ovat arjen ylellisyyttä. Nyt jos koska kannattaa tapetoida rohkeasti väreillä, kuoseilla ja struktuureilla.

 

Nabucco, Verdin kolmas ooppera, on ollut inspiraation lähde tässä uudessa Marburgin uudessa tapettimallistossa. Mallistossa on havaittavissa historian havinaa, mutta silti se on vahvasti tässä ajassa. Nabucco mallistossa on upeat värit, joissa hento kiilto yhdistyy mattaan, kovat värit pehmeisiin. Kuva Decta. 

 

Tarja Orsjoki on suunnitellut Vallilalle Aleksanteri – kuosin, jossa symmetrisyys ja kaleidoskooppimaisuus tekevät kuosista kiehtovan. Valitessa vihreän, pinkin tai valkoisen Aleksanteri – kuosisen tapetin, saa huoneeseen aivan erilaisen tunnelman.

 

Marburgin tyylikäs empire – tyylisessä tapetissa on pieni himmeä kiilto tapetin pinnassa. Klassista tyyliä voi yhdistellä reilusti moderniin tyyliin. Struktuuripintainen tapetti sopii yhdistettäväksi tasaisiin pintoihin, ornamentteihin ja raitoihin. Kuva Decta. 

 

                                     

Marjatta Metsovaaran legendaarinen Valmu on otettu Vallilan uustuotantoon.

 

Venetsian upean loisteliaat palatsit ja niiden kauniit huoneet ovat inspiroineet La Veneziana – tapettimallistoa, jossa on upeita pintoja, kiiltävää ja mattaa, kuvioita ja yksiväristä. Kuoseja voi yhdistellä rohkeasti keskenään. Mallistossa on hehkuvia värejä, mutta myös hillityn vaaleita sävyjä. Kuva Decta. 

 

Levollinen ja klassinen vedenvihreä Linnunrata on Tarja Orsjoen suunnittelema tapetti Vallilan syksyn Hetkessä – mallistoon. Hetkessä – tapettikokoelma on peräisin Vallilan kankaista. Kokoelmassa kuvataan luontoa, hetkessä elämistä, vaistojen varassa kulkemista ja urbaania kaupunkimiljöötä.

 

Elle – tapetti sinisenä antaa ihan erilaisen ilmeen huoneelle kuin sama tapetti vaaleana helmiäisenä.  Marjatta Metsovaaran suunnitteleman kuvion pohjalta sitä valmistaa Vallila.

 

Iloinen lastentapettu pikkuprinsessojen huoneeseen, tapetoida voi joko koko seinän tai esim. puolipaneelin yläosan.  Children´s Paradise – mallistosta löytyy palloja, salmiakkiruutuja, lintuja, kukkia ja koukeroita.

 

 

Vuosittain järjestettävä sisustus- ja designtapahtuma Habitare on jälleen avannut ovensa. Kaunis viimeistely ja taidokkaat esillepanot tarjoilevat silmänruokaa ja inspiraatiota. 

Asun-lehden osastolla nähdään eri huoneita puettuna syviin väreihin. Lopputuloksena on kutsuvat ja rauhoittavat tilat.

 

Marimekon osasto on rakennettu kodinomaiseksi oleskelutilaksi. Kauniit tekstiilit ja astiat pääsevät hyvin esille rennon tyylikkäässä miljöössä.

 

Jos olet liikkeellä lasten kanssa, niin kannattaa suunnata Habi Kidsiin. Siellä perheen pienimmät (ja mikseivät myös isommat) saavat touhuta hauskassa ja leikkiin innostavassa ympäristössä.

 

Trendianalyytikko Susanna Björklundin kanssa yhteistyössä tuotettu Signals-vainunäyttely avaa sisustustukseen ja muotoiluun liittyen tulevaisuuden trendejä ja heikkoja signaaleja. Neljä erilaista teemaa  tarjoilee näkemyksiä ja oivalluksia tunnelmallisissa tiloissa.

 

Tikkurilan osastolla nähdään rohkeita sisustusvärejä. Upeat sävyt kauniin sisustuksen kanssa ovat hyvä inspiraation lähde.

 

Vepsäläinen jatkaa myös kauniiden sävyjen parissa. Itämainen matto makuuhuoneen seinällä on näyttävä yksityiskohta kuten myös tyylikkäät ja tehokkaat värit olohuoneen seinillä.

 

Habitare 7.-11.9.2016 

7.-11.9. Messukeskuksessa on kaikille sisustamisesta kiinnostuneille jotakin - mukana 500 yritystä, kahdeksan erikoisnäyttelyä, lasten oma alue Habi Kids, monipuolinen ohjelmasisältö ja kansainvälisiä huippuvieraita!

 

Habi Kids on Habitaren uusi alue lapsiperheille

Kuinka asuvat herra ja rouva Do lastensa Ren, Min, Fan, Son, Lan ja Tin kanssa? Miltä näyttää viisikymppisten kaksosten Aamun ja Illan koti ja mitä ihmettä mittaillaan pikkutarkan Metrin perheen kotona, jossa asuvat Milli, Sentti ja Kilo? Habitaren uuden lastenalueen Habi Kidsin installaatiot avaavat ovet Etana Editionsin Jenni Erkintalon ja Réka Királyn Talo kulman takana -kirjan koteihin. Habi Kids antaa pienimmille messuvieraille mahdollisuuden kurkistaa muotoilun mielenkiintoiseen maailmaan. Muotoilu- ja arkkitehtuurikasvatustoimijoiden kanssa toteutettavien työpajojen lisäksi aluetta reunustavat yritysten osastot, joissa esitellään erityisesti lapsille ja lastenhuoneisiin suunnattuja sisustustuotteita ja huonekaluja.

Kuva Pekka Hannila / sorbass oy
Kuva Pekka Hannila / sorbass oy

 

Folk – helppo lähestyä

Folk-halli on yksi Habitaren uusista tulokkaista. Sinne on kerätty laaja kattaus jokaiseen kotiin sopivia huonekaluja, tarvikkeita ja esineitä. Folk keskittyy arjen perustarpeisiin ja alueelta löydät mm. saunoja, takkoja, kylpyhuoneita, kodinkoneita, huonekaluja, valaisimia sekä kodin elektroniikkaa. Uutta on lisäksi huonekaluvalmistajien sisustuspalvelupisteet, joista kuka tahansa saa vastauksen sisustukseen liittyviin pieniin ja suuriin kysymyksiin. Valaistukseen liittyviin pulmiin saa apua Folk-hallin Valo-klinikalla. Folk-hallin osastot puhuttelevat varmasti kaikkia ja tarjolla on paljon uutuuksia ja näyttelytarjouksia. Folkiin on helppo tulla kodin ikään, kokoon tai tyyliin katsomatta. Jos jano tai nälkä yllättävät, apu löytyy kalustetalo Iskun pop up -ravintolasta.

Kuva Isku
Kuva Isku

 

Ahead – huominen on täällä

Ahead-halli on ovi suomalaisen nykymuotoilun maailmaan. Halliin on koottu mielenkiintoisimmat valmistajat eri tuoteryhmistä, joiden tekemistä yhdistää muotoilu. Aheadissa tapaat uudet suomalaiset kyvyt ja start upit sekä alan oppilaitokset ja taidekäsityön taitajat, mm. Kaj Franck -muotoilupalkinnolla vuonna 2015 palkitun, muotoilija ja lasitaiteilija Markku Salon upeaa tuotantoa. Ahead-hallissa pääset aistimaan trendejä meiltä ja maailmalta, näet uusimmat materiaalit ja tulevaisuuden teknologiat.

Ahead-hallin tunnelman ovat luoneet Jopsu ja Timo Ramu design- ja suunnittelutoimisto Musutasta. Kiintopisteenä ja vetonaulana toimii jättimäinen Ajatuskupla, jonka alla on hyvä hengähtää ja sulatella näkemäänsä. Arena-päälava Ahead-hallissa tarjoaa monipuolista ohjelmaa koko tapahtuman ajan. Far Ahead -erikoisnäyttely tuo lähitulevaisuuden käsin kosketeltavaksi teemanaan automaatio ja robotiikka. Muita erikoisnäyttelyitä ovat nuoren ja rohkean muotoilun koti The Block, trendianalyytikko Susanna Björklundin kanssa rakennettu Signals ja muovin uudelleen käytön mahdollisuuksia tutkiva Trash Materials.

Kuva Jopsu Ramu
Kuva Jopsu Ramu

 

Viisi tapahtumaa ja useita ravintoloita

Tarjolla on myös valaistukseen keskittyvä ValoLight-tapahtuma, Antiikki-tapahtuman aarrearkut sekä täysin uudistunut nykytaiteen tapahtuma ArtHelsinki. Messukeskuksen ravintolatarjonnan lisäksi Habitaresta löytyy monia erikoisravintoloita: Yhes-ravintola, TREn kuohuviini-baari, The Blockin kahvimopo, GARAGE GARAGEn smoothie-baari ja Cafe Kids lapsille.

 

 

Habitare 7.-11.9.2016 

Messukeskus, Messuaukio 1, 00520 Helsinki

Ke ammattilaisaika klo 9-12, kuluttajille auki klo 12–20, to ja pe klo 9–18, la ja su klo 10–18. 

 

Seinäjoen Asuntomessut järjestetään ensi kesänä Kyrösjärven Pruukinrannassa. Messualueella viimeistellään talojen ulkopintoja ja piha-alueita, heinäkuussa avattavia messuja varten. Vaikka ikkunat saattavat olla vielä muovien peitossa ja raput pinnoittamatta, sisätiloista löytyy pedattu peti ja katettu pöytä. Kurkistetaanpa sisään.

Pruukinrannan alueelle nousee 35 pientaloa, yksi puukerrostalo ja yksi rivi-/luhtitalo.

 

Mustaa väriä on nähty jo jonkin aikaa keittiöissä, mutta nyt mustaa nähdään myös talojen ulkopinnoissa, makuuhuoneissa ja tehosteena lähes kaikissa kodin tiloissa. Musta on vahvistanut asemaansa vahvasti sisustuksen trendivärinä.

 

Kannustalon asuntomessutalo Pohjanmaa on perinteinen pohjalaistalo päivitettynä tähän päivään. Talossa näkyy musta väri rohkeasti rakenteiden lisäksi useissa yksityiskohdissa.

 

Sisustussuunnittelija Helena Karihtala viimeistelee makuuhuoneen valaisimien paikkoja. Helena on valinnut tummat sävyt myös makuuhuoneeseen. Upea Pihlgren ja Ritolan tapetti on saanut parikseen tumman pystypaneelin.

 

Pohjanmaa-talon mustat yksityiskohdat, kuten ikkunanpielet, ovet, portaat ja kattoparrut, luovat kontrastia muuten harmoniseen vaaleanharmaaseen värimaailmaan.

 

Honkatalojen Lumimustikka-talossa on virolaisen Wessen kiintokalusteet ja tilaan tehty hauska ”juustoseinä”, johon valaisimet on upotettu.

 

Hartman Koti on saanut nimekseen Salmiakki. Korkeat, avoimet tilat luovat haasteita tilan akustiikalle. Tässä talossa asia on ratkaistu turpeesta valmistetuilla katto- ja seinäpaneeleille.  Makuuhuoneiden graafiset kuviot on maalattu suoraan seinään.

 

Jämerän Kutsun pihapiirissä oleva vierastalo on puettu myös trendikkääseen tummaan väriin. Lastenhuoneissa suosituinta on edelleen yhden seinän tapetointi tai maalaus tehosteväreillä.

 

Valkoisten kotien sävyt ovat muuttuneet tummemmiksi, jopa mustaksi. Valkoinen ja musta ovat hyvin toimiva väripari, jota voi maustaa muilla värisävyillä. Dramaattisia tummia makuuhuoneita nähdään useita ensi kesän Seinäjoen Asuntomessuilla.

 

Jääkö tämän työhuoneen hauska ”riippukansiolaatikosto” käyttöön vai onko vain kuvausrekvisiittaa, jää nähtäväksi.

 

Asuntomessut Seinäjoella 8.7.–7.8.2016