Helmenharmaat lautalattiat, kristallivalaisimia, koristeellisia sisustusesineitä, valkoiseksi maalattuja puukalusteita sekä pellavan ja harmaan sävyisiä tekstiilejä. Näistä on tyylikäs maalaisromanttinen koti tehty. Liedossa sijaitseva omakotitalo löytyy myynnistä täältä.

Olohuoneessa huomion kiinnittää musta vanha piano, jonka päällä on peili sekä vanhat koristeelliset kynttilänjalat yhdessä kipsiveistoksen kanssa. Vanhat taulut on koottu kauniiseen asetelmaan ja samalla seinälle on vielä sijoitettu taulu ja peili jatkamaan linjaa. Mustaksi maalattu sohva, vanha matka-arkku ja vastapäisellä seinällä valkoisen lipaston päälle oleva musta varjostin, taljat ja virkattu matto rytmittävät huonetta. Valkoiset Tolix-tuolit sopivat vanhan puupöydän pariksi.

Runsas tyyli jatkuu vaivattomasti keittiöön. Kakluunia muistuttavan Uuniseppien takan vieressä seinään nojailee  puutikkaat ja vanha peltiämpäri toimii sille kaverina. Kauniit valkoiset astiat saavat olla avohyllyissä esillä ja vihreä maljakko korostuu upeasti kaapin päällä. Kaapin alimmat hyllyt on peittety pellavaverhoilla. Turkoosi ja ajan patinoima jakkara tuo pienen väripilkahduksen ja musta puuvillamatto toimii parina mustalle teollisuusvalaisimelle.

Ajan ja käytön jättämät kulumat saavat näkyä reilusti kalusteissa ja ne tuovat oman viehätyksensä tyyliin. Aterimet on koottu lasisiin purkkeihin ja miksi piilotella näin upeita käyttöesineitä.

Olohuone jatkuu vielä kirjasto-osioon, jossa on ruhtinaallisesti tilaa perheen kirjoille. Lasiovet suojaavat pölyltä ja helpottavat siivoamista. Hyllyn päälle on koottu vanhoja koriste-esineitä. Kirjoituspöytä yhdessä divaanin ja valaisimen kanssa muodostavat kotoisan luku- ja työnurkkauksen. Pieni vanha perintöjakkara on kuin kotonaan kirjoituslipaston vieressä.

Levollisessa makuuhuoneessa on vanha ladonovi sängynpäätynä. Harmaa pellavainen muhkea sängynpeitto toistaa samaa sävyä ja kokonaisuutta raikastaa vaaleammat tyynyt sekä valkoiset yöpöydät. Pieni kristallivalaisin antaa ylellisen loppusilauksen. Harsomaisen ohut verho on sijoitettu vain toisella puolelle ikkunaa ja se antaa kevyen vaikutelman.

Tyylistä ei tingitä kodinhoitohuoneessakaan. Pellavaverhot korvaavat osan kaapinovista, seinähyllyt ovat jykevät, suuret korit tuovat kotoisuutta, säilytysrasiat ovat kauniita, peili,  pienet kasvit ja kipsiveistos antavat ilmettä tilaan. Pyykinpesuaine on lasipurkissa pitsihattuineen. Täydellistä.

Hurmaava pieni huvimaja on sekin sisustettu uskollisesti kodin tyyliin. Millaisia teekutsuja täällä voi pitääkään? Tai ottaa kesäisin pienet päiväunet...

Kaunis ja valoisa kaksio Helsingin Meilahdessa on remontoitu lämminhenkiseksi ja persoonalliseksi kodiksi, jossa on tehokas pohja ja kaikki mukavuudet. 

Vaaleat pinnat korostavat mustaa keittiönkaapistoa sekä ikkunaa ympäröivää tiilipintaa. Harkittu ja tyylikäs sisustus täydentää viihtyisän ja levollisen huoneen tunnelman. Vanha johtokela toimii mainiosti sohvapöytänä.

 

Avohyllyt tiilireunuksineen on yksi monista kauniista yksityiskohdista keittiössä. Mustat raidat yläkaapeissa piristävät yleisilmettä. 

 

Syvennykseen tehty suurempi hyllykkö on saanut taustaseinälle tumman korostepinnan, jota vaaleat puuhyllyt tuovat upeasti esille valojen kanssa.

 

Makuuhuoneessa on keski-eurooppalainen tunnelma tummien kattopalkkien myötä. Suuri industrial-tyylinen kattovalaisin yhdessä epäsymmetrisen tiiliseinän kanssa tuovat tilaan rouheaa fiilistä. Vanha maaleista puhdistettu ovi toimii näyttävänä sängynpäätynä.

 

Koti on myynnissä täällä

 

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia asuntoja Meilahdesta. 

Arabianrannassa sijaitsee loft-asunto, joka tekee vaikutuksen. Tarkoin harkittu värimaailma, laadukkaat materiaalivalinnat sekä tyyliin sopiva sisustus luovat upean tunnelman tähän kotiin. 

Musta palkki, kaiteet ja portaikko tuovat tehdasmaisen fiiliksen tilaan. Vaalea laattalattia, pari betonimaista seinäpintaa yhdessä valkoisten seinien kanssa korostavat mustia yksityiskohtia sisustuksessa. Modernissa keittiössä musta työtaso tuo sopivasti kontrastia valkoiselle kaapistolle. Smegin musta jääkaappipakastin sopii tilaan täydellisesti. Kankaalla päällystetyt tuolit tuovat sopivasti pehmeyttä oleskelutilaan.  

 

Viisi metriä korkea huonetila suurine ikkunoineen antaa olohuoneelle huikeat puitteet ja runsaasti valoa. Punainen itämainen matto ja vaalean beige sohva lämmittävät mustavalkoista sisustusta. Artekin seeprakuvioinen nojatuoli on klassikko.

 

Makuuhuone on rakennettu parvelle keittiön yläpuolelle. Rauhallinen kokonaisuus syntyy vaaleista sävyistä ja kauniista vuodevaatteista. Kokolattiamatto ja vaatehyllyt peittävä verho antavat pehmeän ja levollisen vaikutelman.  

 

Eteisen naulakko on toteutettu metallinvärisellä säädettävällä hyllyjärjestelmällä. Tyylikäs valinta. Kattovalaisin on hauskasti

 

Parvekkeen seinältä löytyy veikeä kollaasi linnunpönttöjä. Kodin tyyli jatkuu varmalla maulla myös ulkotilassa.   

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää Arabianrannassa myynnissä olevia asuntoja. 

Vaasassa sijaitsee arkkitehtitoimiston suunnittelema kutsuva omakotitalo, jossa yhdistyy selkeä suomalainen arkkitehtuuri ja lämmin Värimeren tunnelma.

Puiset yksityiskohdat sekä talon pehmeä väri yhdessä puisen lipaston ja ruukkujen kera vievät ajatukset Välimerelle.

 

Tilavassa keittiössä on eurooppalaista maalaiskeittiön fiilistä, jota luovat laattalattia, työskentelytasot ikkunan alla, kupariset kattilat seinällä ja suuri puupöytä. Tammiset keittiönkaapit ja modernit kodinkoneet tekevät huoneesta modernin.

 

Verhot ja tyynyt tuovat alakerran oleskelutilaan väriä ja ilmettä. Tapiovaaran kauniit Madamoiselle-tuolit ovat hyvä pari mustalle kamiinauunille. Puiset huonekalut ja kattoparrut jatkavat Välimeren tunnelmaa.

 

Yläkerrassa lattiamateriaali on vaihtunut puuhun. Valkoisen ja sinisen sävyt huonekaluissa ja tekstiileissä muodostavat rauhallisen ja tyylikkään kokonaisuuden. Valon liikkuminen tilassa eri vuorokaudenaikoihin on maksimoitu mm. yläikkunoilla.

 

Makuuhuoneessa on levollinen tunnelma. Doctor Designin kaunis Vuolle –riippuvalaisin on suuresta koostaan huolimatta kevyen oloinen.

 

Ulkoa löytyy osittain katettu rauhaisa tila, jossa viettää aikaa tai juoda kahvit. 

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia omakotitaloja Vaasasta. 

 

Pelkistetty tyyli, mustavalkoinen värimaailma ja designkalusteita. Niistä on kaunis nykyaikainen perhekoti tehty. 

Pelkistetty sisustus sopii täydellisesti moderniin kivitaloon, jonka mustavalkoista sisustusta on harkitusti pehmennetty harmaan sävyillä.

 

Lähes kuuden metrin huonekorkeus antaa olohuoneelle reilusti tilan ja avaruuden tunnetta, jota suuret ikkunat ja valkoiset pinnat vielä korostavat entisestään. Mustat huonekalut ja mustavalkoiset valokuvat sekä viherkasvit antavat sisustukseen tarvittavaa kontrastia ja väriä.

 

Olohuoneesta avautuu ruokailutila ja avokeittiö. Harmaa laskosverho sekä musta korkea Aarnion Rocket jakkara poikkeavat muuten valkoisesta värimaailmasta. Nummen suunnittelema Lokki-valaisin ja Jacobsenin Seiska-tuolit ovat luotettavia designklassikoita, jotka sopivat modernin ajattomaan sisustukseen.

 

Pitkä musta penkki ja tumma matto korostavat pehmeiden tekstiilien kera vaalean makuuhuoneen levollista tunnelmaa. Höyhenvalaisin on kuin piste i:n päälle.

 

Kodin selkeä ja moderni tyyli jatkuu myös lastenhuoneissa, joiden kauniit seinävärit tuovat mustavalkoisen teeman tyylikkäästi esille.

 

Työ-/vierashuoneessa String-hyllylle asetellut kirjat tuovat väriä tilaan. Kirjoituspöydän ylle on kiinnitetty valkoisia ja harmaita Norman Copenhagenin Pocket-säilyttimiä.

 

Koti on myynnissä täällä

Katso lisää Espoossa myynnissä olevia vastaavankokoisia koteja Oikotie Asunnoista