Helsingin Käpylästä löytyy pieni ja viihtyisä koti, joka on sisustettu ennakkoluulottomasti ja kivoja ideoita toteuttaen tyylistä tinkimättä. Lopputuloksena on vaivattoman oloinen ja viihtyisä sisustus, joka kunnioittaa vanhan talon henkeä, mutta on samalla tiukasti mukana tämän ajan trendeissä.

 

Sisustuksen teemana on mustavalkoisuus ja tätä linjaa toteuttaa myös yhdelle seinälle sijoitettu moderni helminauha-aiheinen valokuvatapetti. Vastapainona valkoinen lautalattia ja vaalean romanttinen kuviotapetti puolestaan henkivät vanhan talon tunnelmaa. Modernit kalusteet ja graafiset tyynynpäälliset päivittävät asuntoa taas nykypäivään. Lamput roikkuvat rennosti huoneen poikki mustassa johdossa, sängyn päädyssä on yksinkertainen taivutettu rautatanko, jossa roikkuu valkoisen himmelin seurana pari valaisinta. Peili nojaa seinää ja rautalankakorissa säilytetään vilttejä ja villalankoja. Mustalla teipillä on merkitty lattiaan kenties kohta, josta avautuu asukkaan lempinäkymä.

 

Eleetön valkoinen laatikosto antaa tarvittavaa lisäsäilytystilaa ja piilottaa ylimääräiset tavarat katseilta. Sen päälle on koottu lasikaappeihin ja avohyllyille rakkaita muistoesineitä ja tauluja. Ruokailupöytä pinnatuoleineen tuo puunsävyä asuntoon ja on asetettu hauskasti hieman vinoittain. Näin se on kutsuvampi ja rikkoo samalla linjoja huonekalujen asettelussa. Seinän maalisävy sekä harmaa sohva ovat sulassa sovussa keskenään. Kiiltävä lautalattia lisää asunnon valoisuutta heijastamalla ikkunoista tulevaa luonnonvaloa. Mustaksi maalattu suuri kirjain ikkunalaudalla kerää katseita ikkunalaudalla.

 

Mustalla liitutaulumaalilla maalattu lyhyt seinäosuus ja mustavalkoraidallinen pieni matto rajaavat ikkunan edessä olevan kompaktin työpisteen. Pieneen tilaan sopii kevyen oloinen lasikantinen pöytä, jonka parina musta Eames DSW -tuoli on mainio. Ikkunalaudasta saa kätevästi lisää säilytystilaa. Valkoiset pallolamput toimivat kauniina yksityiskohtana sekä hyvänä tunnelmavalona. Taulut saavat nojata rennosti seinää vasten ja ritiläkorit kuuluvat ehdottomasti tyyliin. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon vielä mustaksi maalattu patteri. Miksi patterin pitäisikään aina olla valkoinen.

 

Eteisen seinien harmaata sävyä vasten korostuvat kauniisti puiset laatikot sekä mustavalkoiset säilytyspussit. Pieni hukkatila on otettu oivallisesti käyttöön ja laatikoissa sekä raidallisessa korissa säilyvät siististi kengät, huivit, hanskat jne. Yksinkertaisessa naulakossa roikkuvat kangaskassit voi myös hyödyntää säilyttämiseen ja näin käyttötavarat ovat näppärästi käden ulottuvilla. Pikkuruinen räsymatto on kotoisa ja sopii hyvin kodin tunnelmaan.

 

Kaunis ja valoisa kaksio Helsingin Meilahdessa on remontoitu lämminhenkiseksi ja persoonalliseksi kodiksi, jossa on tehokas pohja ja kaikki mukavuudet. 

Vaaleat pinnat korostavat mustaa keittiönkaapistoa sekä ikkunaa ympäröivää tiilipintaa. Harkittu ja tyylikäs sisustus täydentää viihtyisän ja levollisen huoneen tunnelman. Vanha johtokela toimii mainiosti sohvapöytänä.

 

Avohyllyt tiilireunuksineen on yksi monista kauniista yksityiskohdista keittiössä. Mustat raidat yläkaapeissa piristävät yleisilmettä. 

 

Syvennykseen tehty suurempi hyllykkö on saanut taustaseinälle tumman korostepinnan, jota vaaleat puuhyllyt tuovat upeasti esille valojen kanssa.

 

Makuuhuoneessa on keski-eurooppalainen tunnelma tummien kattopalkkien myötä. Suuri industrial-tyylinen kattovalaisin yhdessä epäsymmetrisen tiiliseinän kanssa tuovat tilaan rouheaa fiilistä. Vanha maaleista puhdistettu ovi toimii näyttävänä sängynpäätynä.

 

Koti on myynnissä täällä

 

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia asuntoja Meilahdesta. 

Arabianrannassa sijaitsee loft-asunto, joka tekee vaikutuksen. Tarkoin harkittu värimaailma, laadukkaat materiaalivalinnat sekä tyyliin sopiva sisustus luovat upean tunnelman tähän kotiin. 

Musta palkki, kaiteet ja portaikko tuovat tehdasmaisen fiiliksen tilaan. Vaalea laattalattia, pari betonimaista seinäpintaa yhdessä valkoisten seinien kanssa korostavat mustia yksityiskohtia sisustuksessa. Modernissa keittiössä musta työtaso tuo sopivasti kontrastia valkoiselle kaapistolle. Smegin musta jääkaappipakastin sopii tilaan täydellisesti. Kankaalla päällystetyt tuolit tuovat sopivasti pehmeyttä oleskelutilaan.  

 

Viisi metriä korkea huonetila suurine ikkunoineen antaa olohuoneelle huikeat puitteet ja runsaasti valoa. Punainen itämainen matto ja vaalean beige sohva lämmittävät mustavalkoista sisustusta. Artekin seeprakuvioinen nojatuoli on klassikko.

 

Makuuhuone on rakennettu parvelle keittiön yläpuolelle. Rauhallinen kokonaisuus syntyy vaaleista sävyistä ja kauniista vuodevaatteista. Kokolattiamatto ja vaatehyllyt peittävä verho antavat pehmeän ja levollisen vaikutelman.  

 

Eteisen naulakko on toteutettu metallinvärisellä säädettävällä hyllyjärjestelmällä. Tyylikäs valinta. Kattovalaisin on hauskasti

 

Parvekkeen seinältä löytyy veikeä kollaasi linnunpönttöjä. Kodin tyyli jatkuu varmalla maulla myös ulkotilassa.   

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää Arabianrannassa myynnissä olevia asuntoja. 

Vaasassa sijaitsee arkkitehtitoimiston suunnittelema kutsuva omakotitalo, jossa yhdistyy selkeä suomalainen arkkitehtuuri ja lämmin Värimeren tunnelma.

Puiset yksityiskohdat sekä talon pehmeä väri yhdessä puisen lipaston ja ruukkujen kera vievät ajatukset Välimerelle.

 

Tilavassa keittiössä on eurooppalaista maalaiskeittiön fiilistä, jota luovat laattalattia, työskentelytasot ikkunan alla, kupariset kattilat seinällä ja suuri puupöytä. Tammiset keittiönkaapit ja modernit kodinkoneet tekevät huoneesta modernin.

 

Verhot ja tyynyt tuovat alakerran oleskelutilaan väriä ja ilmettä. Tapiovaaran kauniit Madamoiselle-tuolit ovat hyvä pari mustalle kamiinauunille. Puiset huonekalut ja kattoparrut jatkavat Välimeren tunnelmaa.

 

Yläkerrassa lattiamateriaali on vaihtunut puuhun. Valkoisen ja sinisen sävyt huonekaluissa ja tekstiileissä muodostavat rauhallisen ja tyylikkään kokonaisuuden. Valon liikkuminen tilassa eri vuorokaudenaikoihin on maksimoitu mm. yläikkunoilla.

 

Makuuhuoneessa on levollinen tunnelma. Doctor Designin kaunis Vuolle –riippuvalaisin on suuresta koostaan huolimatta kevyen oloinen.

 

Ulkoa löytyy osittain katettu rauhaisa tila, jossa viettää aikaa tai juoda kahvit. 

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia omakotitaloja Vaasasta. 

 

Pelkistetty tyyli, mustavalkoinen värimaailma ja designkalusteita. Niistä on kaunis nykyaikainen perhekoti tehty. 

Pelkistetty sisustus sopii täydellisesti moderniin kivitaloon, jonka mustavalkoista sisustusta on harkitusti pehmennetty harmaan sävyillä.

 

Lähes kuuden metrin huonekorkeus antaa olohuoneelle reilusti tilan ja avaruuden tunnetta, jota suuret ikkunat ja valkoiset pinnat vielä korostavat entisestään. Mustat huonekalut ja mustavalkoiset valokuvat sekä viherkasvit antavat sisustukseen tarvittavaa kontrastia ja väriä.

 

Olohuoneesta avautuu ruokailutila ja avokeittiö. Harmaa laskosverho sekä musta korkea Aarnion Rocket jakkara poikkeavat muuten valkoisesta värimaailmasta. Nummen suunnittelema Lokki-valaisin ja Jacobsenin Seiska-tuolit ovat luotettavia designklassikoita, jotka sopivat modernin ajattomaan sisustukseen.

 

Pitkä musta penkki ja tumma matto korostavat pehmeiden tekstiilien kera vaalean makuuhuoneen levollista tunnelmaa. Höyhenvalaisin on kuin piste i:n päälle.

 

Kodin selkeä ja moderni tyyli jatkuu myös lastenhuoneissa, joiden kauniit seinävärit tuovat mustavalkoisen teeman tyylikkäästi esille.

 

Työ-/vierashuoneessa String-hyllylle asetellut kirjat tuovat väriä tilaan. Kirjoituspöydän ylle on kiinnitetty valkoisia ja harmaita Norman Copenhagenin Pocket-säilyttimiä.

 

Koti on myynnissä täällä

Katso lisää Espoossa myynnissä olevia vastaavankokoisia koteja Oikotie Asunnoista