Kun mökin laajennusta mietittiin, niin toiveissa oli saada laajennus keittiöön ja oleskelutiloihin sekä tarpeeksi makuutiloja. Mikkelissä sijaitsevaan vapaa-ajanrakennukseen löydettiin sopiva ratkaisu. Saunarakennus sijaitsee rannassa ja muodostaa varsinaisten saunatilojen lisäksi tilavan saunakamarin, joka toimii myös kesällä vierashuoneena.

Vanha mökki oli noin 50 neliötä ja sitä haluttiin laajentaa toimivalla keittiöllä ja asianmukaisilla makuutiloilla. Rakennusinsinööri Aleksi Heiskasen suunnitteli mökin vanhan osan uusiksi toimivalla keittiöllä ja Saimaalle avautuvalla oleskelutilalla, samalla jatkettiin saman katon alle kolme erillistä makuuhuonetta vierasyöpymisiä varten.

 

 

Tontin kapea muoto oli haasteellinen laajennusta ajatellen, mutta samalla tontin muodon rajallisuus inspiroi rivitalomaiseen ratkaisuun – ja näin tuloksena saatiin loistavasti maisemaan istuva 120m²:n vapaa-ajan asunnon kokonaisuus, jonka keskeinen tila on Saimaalle avautuva oleskelutila.

Aleksi Heiskasen suunnitelmissa lautarakenteista mökkiä jatkettiin pitkästä tavarasta samaan tyyliin kuin olemassa oleva alkuperäinen.

Pitkänomainen tontti asetti omat rajoituksensa suunnittelutyöhön, kertoo Aleksi Heiskanen. Lopputulokseen olen kuitenkin erittäin tyytyväinen ja pulpettikaton ansiosta rakennus näyttää järveltä käsin vieläkin isommalta.

 

 

Varsinainen oleskeluosa kätkee sisälleen eteisen ja hyvin varustellun keittiön lisäksi olohuoneen sekä ruokailutilan ja yhden makuuhuoneen. Kävelysiltaa pitkin edetessä tulee vastaan kolme erillistä reilunkokoista makuutilaa omilla sisäänkäynneillä. Myös erilliset makuutilat ovat sähköistetty. Saimaa avautuu upeana rakennuksen kaikista ikkunoista eri vuodenaikojen mukaisessa maisemassa.

 

 

Sisältä rakennuksen tilat noudattavat samaa tyyliä kuin lautarakenteinen ulkoverhous. Katto ja seinät ovat paneloitu ja lattia vahattua mäntylautaa.

Rakennuksen ulkoväritykseksi Aleksi valitsi tumman harmaan, joka istuu maisemaan eikä tuo rakennusta liikaa esille.

 

Selkeää, muttei väritöntä 

 

Vapaa-ajan asunnon sisustussuunnittelusta vastasi sisustussuunnittelija Anne Heiskanen, joka päätyi suunnitelmissaan vaaleisiin, joskaan ei värittömiin ratkaisuihin. Hän leikitteli harmaan eri sävyillä ja käytti rohkeasti tehosteena turkoosia ja petrolia. Makuuhuoneen seinän Sävy Tikkurila Symphony N438.

 

 

Puisia kalusteita hankittiin Ylivieskan Puusepiltä ja Ikeasta, tekstiilejä Pentikin valikoimista ja aasialaista tuulahdusta tuovat Sasu´s Playhousen teak- ja mahonkihuonekalut. Natuzzin muhkeat nahkasohvat saivat seurakseen sohvapöydäksi vanhan puisen talonpoikaispöydän.

Kaikki asunnon mittoihin tehdyt kiintokalusteet toimitti paikallinen kalustetoimittaja. Anne Heiskanen kunnosti myös itse vanhoja kalusteita ja teki saunakamariin hauskat lipastot päällystämällä ne vanhojen kirjojen sivuilla.

 

 

Haluan tuoda uusiinkin kohteisiin kerroksellisuutta vanhojen esineiden ja tavaroiden myöstä, kertoo Anne Heiskanen sisustusfilosofiaansa.

 

 

Asukkaiden vanhoja tavaroita ja esineitä sijoiteltiin huolella ja maltilla, jotta vältyttäisiin museomaisuudelta. Näin pienet puiset talonpoikaistuolit, aidot retroradiot ja – kellot istuvat sulassa sovussa talossa kertomassa asukkaiden historiaa, tuoden muistoja lapsuudesta ja menneiltä ajoilta.

Oleskelutilan toisessa päässä on reilun kokoinen Ikeasta hankittu ruokapöytä ja tuolit, joilla on pehmusteena kanipäälliset. Tarjoiluastioita säilytetään Ylivieskan Puuseppien valmistamassa vitriinissä.

 

 

Työpiste sijoitettiin ikkunaseinän eteen, jotta vapaa-aikana tehtävät työasiat hoituvat sujuvasti.

www.aadesign.fi

Kaunis ja valoisa kaksio Helsingin Meilahdessa on remontoitu lämminhenkiseksi ja persoonalliseksi kodiksi, jossa on tehokas pohja ja kaikki mukavuudet. 

Vaaleat pinnat korostavat mustaa keittiönkaapistoa sekä ikkunaa ympäröivää tiilipintaa. Harkittu ja tyylikäs sisustus täydentää viihtyisän ja levollisen huoneen tunnelman. Vanha johtokela toimii mainiosti sohvapöytänä.

 

Avohyllyt tiilireunuksineen on yksi monista kauniista yksityiskohdista keittiössä. Mustat raidat yläkaapeissa piristävät yleisilmettä. 

 

Syvennykseen tehty suurempi hyllykkö on saanut taustaseinälle tumman korostepinnan, jota vaaleat puuhyllyt tuovat upeasti esille valojen kanssa.

 

Makuuhuoneessa on keski-eurooppalainen tunnelma tummien kattopalkkien myötä. Suuri industrial-tyylinen kattovalaisin yhdessä epäsymmetrisen tiiliseinän kanssa tuovat tilaan rouheaa fiilistä. Vanha maaleista puhdistettu ovi toimii näyttävänä sängynpäätynä.

 

Koti on myynnissä täällä

 

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia asuntoja Meilahdesta. 

Arabianrannassa sijaitsee loft-asunto, joka tekee vaikutuksen. Tarkoin harkittu värimaailma, laadukkaat materiaalivalinnat sekä tyyliin sopiva sisustus luovat upean tunnelman tähän kotiin. 

Musta palkki, kaiteet ja portaikko tuovat tehdasmaisen fiiliksen tilaan. Vaalea laattalattia, pari betonimaista seinäpintaa yhdessä valkoisten seinien kanssa korostavat mustia yksityiskohtia sisustuksessa. Modernissa keittiössä musta työtaso tuo sopivasti kontrastia valkoiselle kaapistolle. Smegin musta jääkaappipakastin sopii tilaan täydellisesti. Kankaalla päällystetyt tuolit tuovat sopivasti pehmeyttä oleskelutilaan.  

 

Viisi metriä korkea huonetila suurine ikkunoineen antaa olohuoneelle huikeat puitteet ja runsaasti valoa. Punainen itämainen matto ja vaalean beige sohva lämmittävät mustavalkoista sisustusta. Artekin seeprakuvioinen nojatuoli on klassikko.

 

Makuuhuone on rakennettu parvelle keittiön yläpuolelle. Rauhallinen kokonaisuus syntyy vaaleista sävyistä ja kauniista vuodevaatteista. Kokolattiamatto ja vaatehyllyt peittävä verho antavat pehmeän ja levollisen vaikutelman.  

 

Eteisen naulakko on toteutettu metallinvärisellä säädettävällä hyllyjärjestelmällä. Tyylikäs valinta. Kattovalaisin on hauskasti

 

Parvekkeen seinältä löytyy veikeä kollaasi linnunpönttöjä. Kodin tyyli jatkuu varmalla maulla myös ulkotilassa.   

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää Arabianrannassa myynnissä olevia asuntoja. 

Vaasassa sijaitsee arkkitehtitoimiston suunnittelema kutsuva omakotitalo, jossa yhdistyy selkeä suomalainen arkkitehtuuri ja lämmin Värimeren tunnelma.

Puiset yksityiskohdat sekä talon pehmeä väri yhdessä puisen lipaston ja ruukkujen kera vievät ajatukset Välimerelle.

 

Tilavassa keittiössä on eurooppalaista maalaiskeittiön fiilistä, jota luovat laattalattia, työskentelytasot ikkunan alla, kupariset kattilat seinällä ja suuri puupöytä. Tammiset keittiönkaapit ja modernit kodinkoneet tekevät huoneesta modernin.

 

Verhot ja tyynyt tuovat alakerran oleskelutilaan väriä ja ilmettä. Tapiovaaran kauniit Madamoiselle-tuolit ovat hyvä pari mustalle kamiinauunille. Puiset huonekalut ja kattoparrut jatkavat Välimeren tunnelmaa.

 

Yläkerrassa lattiamateriaali on vaihtunut puuhun. Valkoisen ja sinisen sävyt huonekaluissa ja tekstiileissä muodostavat rauhallisen ja tyylikkään kokonaisuuden. Valon liikkuminen tilassa eri vuorokaudenaikoihin on maksimoitu mm. yläikkunoilla.

 

Makuuhuoneessa on levollinen tunnelma. Doctor Designin kaunis Vuolle –riippuvalaisin on suuresta koostaan huolimatta kevyen oloinen.

 

Ulkoa löytyy osittain katettu rauhaisa tila, jossa viettää aikaa tai juoda kahvit. 

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia omakotitaloja Vaasasta. 

 

Pelkistetty tyyli, mustavalkoinen värimaailma ja designkalusteita. Niistä on kaunis nykyaikainen perhekoti tehty. 

Pelkistetty sisustus sopii täydellisesti moderniin kivitaloon, jonka mustavalkoista sisustusta on harkitusti pehmennetty harmaan sävyillä.

 

Lähes kuuden metrin huonekorkeus antaa olohuoneelle reilusti tilan ja avaruuden tunnetta, jota suuret ikkunat ja valkoiset pinnat vielä korostavat entisestään. Mustat huonekalut ja mustavalkoiset valokuvat sekä viherkasvit antavat sisustukseen tarvittavaa kontrastia ja väriä.

 

Olohuoneesta avautuu ruokailutila ja avokeittiö. Harmaa laskosverho sekä musta korkea Aarnion Rocket jakkara poikkeavat muuten valkoisesta värimaailmasta. Nummen suunnittelema Lokki-valaisin ja Jacobsenin Seiska-tuolit ovat luotettavia designklassikoita, jotka sopivat modernin ajattomaan sisustukseen.

 

Pitkä musta penkki ja tumma matto korostavat pehmeiden tekstiilien kera vaalean makuuhuoneen levollista tunnelmaa. Höyhenvalaisin on kuin piste i:n päälle.

 

Kodin selkeä ja moderni tyyli jatkuu myös lastenhuoneissa, joiden kauniit seinävärit tuovat mustavalkoisen teeman tyylikkäästi esille.

 

Työ-/vierashuoneessa String-hyllylle asetellut kirjat tuovat väriä tilaan. Kirjoituspöydän ylle on kiinnitetty valkoisia ja harmaita Norman Copenhagenin Pocket-säilyttimiä.

 

Koti on myynnissä täällä

Katso lisää Espoossa myynnissä olevia vastaavankokoisia koteja Oikotie Asunnoista