Paljon valkoista, ripaus mustaa, betonia ja vaneria. Selkeät linjat ja suuret ikkunat, joista tulvii valoa sisään. Sisustus on vuoropuhelua nykydesignin sekä 50-70 –lukujen klassikoiden välillä. Lisämausteena löytyy muutamia väripirskahduksia, jotka antavat kodille lämminhenkisen tunnelman. Näistä aineksista on kaunis ja persoonallinen koti tehty.

Suuri oleskelutila jakautuu keittiöön, ruokailutilaan ja olohuoneeseen. Avokeittiö muodostuu mustasta alakaapistosta sekä erillisestä korkeasta kaapistosta, jonne on integroitu jääkaappipakastin sekä uuni. Työtason betoni sopii mainiosti tyyliin ja liesituuletin on verhoiltu vanerilla kauniisti piiloon. Stringin pieni seinähylly on tärkeä yksityiskohta tyylikkäässä keittiössä. Mum’sin Suomu-matto sopii väreiltään ja kuosiltaan erinomaisesti tänne. Maton on suunnitellut Susanna Vento. Taustalla näkyy myös Muuton Stacked –moduuleista koottu kirjahylly.

 

Eläväpintainen betonitaso, mustat alakaapit vetimineen ja musta hana ovat tyylitaiturin valintoja tähän keittiöön.

 

Pitkän mustan laminaattipintaisen ruokapöydän ympärille on koottu yhteen Domus-tuoleja, Kilta-tuoleja, Kukkapuron 3428-tuoleja sekä suloinen pinkki Stokken lastentuoli. Erilaiset tuolit luovat hyvin rennon ja kodikkaan tunnelman. Pöydän päällä roikkuu kaksi mattamustaa Tom Dixonin Beat Light –valaisinta, joiden johdot saavat huolettomasti roikkua näkyvillä.

 

Talon rakennusvuonna Dorothee Beckerin suunnittelema Uten.Stilo 2 on mainio säilytysratkaisu kodin pientarvikkeille. Käytävän seinällä tämä klassikko säilöö tyylillä mm. sakset, kynät, avaimet, ostoslistat ja postikortit.

 

Vaneriseinät rajaavat olohuoneen omaksi tilakseen. Tumma Adean Band-sohva, musta Jielden jalkavalaisin sekä Tom Dixonin valaisin tuovat vaaleaan tilaan kontrastia. Vanha vaaleanvihreäksi maalattu kaappi, taulut, tekstiilit  ja kasvit tuovat raikkautta ja väriä. Woodnotesin vaaleassa K-tuolissa on miellyttävä istua. Matot voi asetella huolettomasti limittäin. Muuton Around-sohvapöytä on saanut seurakseen suuren Aarikan Keisarinna –kynttilänjalan.

 

Makuutiloissa on musta lattia. Vaikutelma on kuitenkin raikas, kun tummaan lattiapintaan on yhdistetty täysin valkoiset seinät, viininpunaista, pastellivärejä sekä hyvälle tuulelle saattava Boråstapeterin Herbarium-tapetti. Artekin pienet pöydät ja 69-tuolit muodostavat hyvät työskentelypisteet lapsille. Toinen pedeistä pujahtaa aina kätevästi päiväksi toisen sängyn alle jättäen näin lattiatilan vapaaksi leikkejä ja kulkemista varten.

Vaatekaappien ovissa on hauskat suuret eriväriset nupit. Kattovalaisemiseksi riittää simppeli suuren hehkulampun tyylinen valaisin. Valkoiseen String-hyllyyn mahtuu niin leluja kuin kirjojakin.

 

Vanhempien makuuhuoneessa on 70-luvun muotokieleen sopiva vanerinen parisänky ja sama vaneri päällystää myös yhtä seinistä. Yöpöytinä toimivat näppärät Artekin jakkarat ja lukuvaloina on talon henkeen sopivat retrohenkiset seinävalaisimet. Kattovalaisimeksi on valittu Muuton veikeä Myy-valaisin. Kaksi vanhemmille tärkeää valokuvaa on kiinnitetty trendikkäästi tummalla washabi-teipillä seinään. Huoneeseen tuovat lisää ilmettä katosta roikkuva himmeli, tuohikori, 50-luvun liinavaatekaappi sekä pyörillä kulkeva suuri peili. Henri Massonetin suunnittelema Tam Tam jakkara on kaunis ja käytännöllinen.

 

 

 

Kaunis ja valoisa kaksio Helsingin Meilahdessa on remontoitu lämminhenkiseksi ja persoonalliseksi kodiksi, jossa on tehokas pohja ja kaikki mukavuudet. 

Vaaleat pinnat korostavat mustaa keittiönkaapistoa sekä ikkunaa ympäröivää tiilipintaa. Harkittu ja tyylikäs sisustus täydentää viihtyisän ja levollisen huoneen tunnelman. Vanha johtokela toimii mainiosti sohvapöytänä.

 

Avohyllyt tiilireunuksineen on yksi monista kauniista yksityiskohdista keittiössä. Mustat raidat yläkaapeissa piristävät yleisilmettä. 

 

Syvennykseen tehty suurempi hyllykkö on saanut taustaseinälle tumman korostepinnan, jota vaaleat puuhyllyt tuovat upeasti esille valojen kanssa.

 

Makuuhuoneessa on keski-eurooppalainen tunnelma tummien kattopalkkien myötä. Suuri industrial-tyylinen kattovalaisin yhdessä epäsymmetrisen tiiliseinän kanssa tuovat tilaan rouheaa fiilistä. Vanha maaleista puhdistettu ovi toimii näyttävänä sängynpäätynä.

 

Koti on myynnissä täällä

 

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia asuntoja Meilahdesta. 

Arabianrannassa sijaitsee loft-asunto, joka tekee vaikutuksen. Tarkoin harkittu värimaailma, laadukkaat materiaalivalinnat sekä tyyliin sopiva sisustus luovat upean tunnelman tähän kotiin. 

Musta palkki, kaiteet ja portaikko tuovat tehdasmaisen fiiliksen tilaan. Vaalea laattalattia, pari betonimaista seinäpintaa yhdessä valkoisten seinien kanssa korostavat mustia yksityiskohtia sisustuksessa. Modernissa keittiössä musta työtaso tuo sopivasti kontrastia valkoiselle kaapistolle. Smegin musta jääkaappipakastin sopii tilaan täydellisesti. Kankaalla päällystetyt tuolit tuovat sopivasti pehmeyttä oleskelutilaan.  

 

Viisi metriä korkea huonetila suurine ikkunoineen antaa olohuoneelle huikeat puitteet ja runsaasti valoa. Punainen itämainen matto ja vaalean beige sohva lämmittävät mustavalkoista sisustusta. Artekin seeprakuvioinen nojatuoli on klassikko.

 

Makuuhuone on rakennettu parvelle keittiön yläpuolelle. Rauhallinen kokonaisuus syntyy vaaleista sävyistä ja kauniista vuodevaatteista. Kokolattiamatto ja vaatehyllyt peittävä verho antavat pehmeän ja levollisen vaikutelman.  

 

Eteisen naulakko on toteutettu metallinvärisellä säädettävällä hyllyjärjestelmällä. Tyylikäs valinta. Kattovalaisin on hauskasti

 

Parvekkeen seinältä löytyy veikeä kollaasi linnunpönttöjä. Kodin tyyli jatkuu varmalla maulla myös ulkotilassa.   

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää Arabianrannassa myynnissä olevia asuntoja. 

Vaasassa sijaitsee arkkitehtitoimiston suunnittelema kutsuva omakotitalo, jossa yhdistyy selkeä suomalainen arkkitehtuuri ja lämmin Värimeren tunnelma.

Puiset yksityiskohdat sekä talon pehmeä väri yhdessä puisen lipaston ja ruukkujen kera vievät ajatukset Välimerelle.

 

Tilavassa keittiössä on eurooppalaista maalaiskeittiön fiilistä, jota luovat laattalattia, työskentelytasot ikkunan alla, kupariset kattilat seinällä ja suuri puupöytä. Tammiset keittiönkaapit ja modernit kodinkoneet tekevät huoneesta modernin.

 

Verhot ja tyynyt tuovat alakerran oleskelutilaan väriä ja ilmettä. Tapiovaaran kauniit Madamoiselle-tuolit ovat hyvä pari mustalle kamiinauunille. Puiset huonekalut ja kattoparrut jatkavat Välimeren tunnelmaa.

 

Yläkerrassa lattiamateriaali on vaihtunut puuhun. Valkoisen ja sinisen sävyt huonekaluissa ja tekstiileissä muodostavat rauhallisen ja tyylikkään kokonaisuuden. Valon liikkuminen tilassa eri vuorokaudenaikoihin on maksimoitu mm. yläikkunoilla.

 

Makuuhuoneessa on levollinen tunnelma. Doctor Designin kaunis Vuolle –riippuvalaisin on suuresta koostaan huolimatta kevyen oloinen.

 

Ulkoa löytyy osittain katettu rauhaisa tila, jossa viettää aikaa tai juoda kahvit. 

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia omakotitaloja Vaasasta. 

 

Pelkistetty tyyli, mustavalkoinen värimaailma ja designkalusteita. Niistä on kaunis nykyaikainen perhekoti tehty. 

Pelkistetty sisustus sopii täydellisesti moderniin kivitaloon, jonka mustavalkoista sisustusta on harkitusti pehmennetty harmaan sävyillä.

 

Lähes kuuden metrin huonekorkeus antaa olohuoneelle reilusti tilan ja avaruuden tunnetta, jota suuret ikkunat ja valkoiset pinnat vielä korostavat entisestään. Mustat huonekalut ja mustavalkoiset valokuvat sekä viherkasvit antavat sisustukseen tarvittavaa kontrastia ja väriä.

 

Olohuoneesta avautuu ruokailutila ja avokeittiö. Harmaa laskosverho sekä musta korkea Aarnion Rocket jakkara poikkeavat muuten valkoisesta värimaailmasta. Nummen suunnittelema Lokki-valaisin ja Jacobsenin Seiska-tuolit ovat luotettavia designklassikoita, jotka sopivat modernin ajattomaan sisustukseen.

 

Pitkä musta penkki ja tumma matto korostavat pehmeiden tekstiilien kera vaalean makuuhuoneen levollista tunnelmaa. Höyhenvalaisin on kuin piste i:n päälle.

 

Kodin selkeä ja moderni tyyli jatkuu myös lastenhuoneissa, joiden kauniit seinävärit tuovat mustavalkoisen teeman tyylikkäästi esille.

 

Työ-/vierashuoneessa String-hyllylle asetellut kirjat tuovat väriä tilaan. Kirjoituspöydän ylle on kiinnitetty valkoisia ja harmaita Norman Copenhagenin Pocket-säilyttimiä.

 

Koti on myynnissä täällä

Katso lisää Espoossa myynnissä olevia vastaavankokoisia koteja Oikotie Asunnoista