Yrittäjäkaksikko Ulla Harju ja Hanna Väinölä pyörittävät Hämeenlinnassa Rento Design nimistä yritystä, joka valmistaa ja myy muoti- ja sisustustuotteita, joita nuoret naiset itse mielellään käyttäisivät tai joilla sisustaisivat kotinsa. Oli kiva päästä vierailemaan Ulla Harjun hiljattain valmistuneeseen moderniin omakotitaloon jossa saattoi todeta, että kyllä yrittäjänaiset seisovat sanojensa takana - Ullan kotoa löytyy paljon Rento Designin juttuja.

Ulla on miehensä ja kahden poikansa (6- ja 8-vuotiaat) asunut uudessa kodissa nyt lähes vuoden. Talo sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päästä Hämeenlinnasta ja sen on suunnitellut perhetuttu ja arkkitehti Asko Kaipainen. Kompaktissa yksikerroksisessa 152 m2  rakennuksessa on viisi huonetta, johon lisätään vielä 10 m2 rakenteilla olevan parven muodossa. Ullan mukaan talossa on tilaa juuri niin paljon kuin tarvitaan eikä yhtään liikaa. Talon kadun puoleinen sivu on hillitty ja rytmitetty korkeilla ikkunoilla – ne ovat makuuhuoneiden sekä työhuoneen ikkunoita. Talon takapihalle avautuvassa sivussa on runsaasti lasipintaa – nämä ovat avonaisen olohuoneen, keittiön ja ruokailutilan ikkunoita.

 

Kaikki viimeistelymateriaalit taloon valitsi Ulla miehensä kanssa. Seinät ovat pääosin valkoisia, mutta olohuoneen ja vanhempien makuuhuoneen päätyseinä on rapattu ja maalattu harmaaksi. Lattialla on koko talossa valkoinen laminaatti paitsi eteisessä ja märkätiloissa, joissa on tummanharmaat kivilaatat. Todella mielenkiintoinen on sisätilojen Stretch-katto, jota on käytetty olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön kohdalla sekä kylpyhuoneessa. Ullan mukaan Stretch-katto on ikään kuin kangas, joka pingotetaan kattoon listojen väliin lämmön avulla. Perhe on ollut kyseiseen kattoon tyytyväinen.

 

Keittiön edessä olevat isot ikkunat avautuvat takapihan kauniiseen maisemaan ja toimivat liukuovina –  kesäisin ne avattaessa saadaan pidennettyä sisätila terassille.

 

Selkeälinjainen keittiö on peräisin Gigantista. Betoninen työpinta on itse valettu. Saarekkeen takana olevat baarituolit edustavat Rento Design valikoimaa. Saarekkeen kohdalla olevat betoniset riippuvalaisimet ovat Ullan puolison valmistamia – kenties ne löytyvät tulevaisuudessa myös Rento Designin valikoimasta.

 

Mustavalkoista keittiöä on piristetty osittaisella keltaisella. Seinähyllyn päällä oleva juliste ja liitutaulu ovat Rento Designin valikoimasta.

 

Ruokapöytä on valmistettu lattianlankuista ja tuolit sen ympärillä edustavat indonesialaisia käytettyjä tuoleja, jotka löytyvät myös Rento Design valikoimasta.

 

Olohuoneen harmaaksi rapattu päätyseinä on sopivasti ”elävä” muuttumatta liian dominoivaksi. Valkoista lattiaa piristävät Rento Designin kierrätyssilkkiset räsymatot.

 

Levolliseen makuuhuoneeseen luo tunnelmaa virkattu sängyn päiväpeitto ja värikkäät lamppujen johdot.

 

Yöpöytä on Rento Design tuotantoa – vanha kaapinovi, joka on päällystetty käytetyillä sarjakuvilla.

 

Miellyttävän rouhea puinen liukuovi sopii mainiosti yhteen interiöörin viimeistelymateriaalien ja sävyjen kanssa.

 

Siniharmaata vessaa piristävät keltaiset detailit. Seinälle ripustettu kierrätysmateriaa-lista valmistettu wc-paperirullapidike on Rento Design valikoimasta kuten myös ”Make shit happen” juliste.

 

Kotitaloushuoneen työpinnan takainen seinä on päällystetty sarjakuvalevyllä – kotitaloustöiden ikävystyttäessä voi aina lukea sarjakuvia.

 

Perheen poikien iloiset huoneet.

 

Kaunis ja valoisa kaksio Helsingin Meilahdessa on remontoitu lämminhenkiseksi ja persoonalliseksi kodiksi, jossa on tehokas pohja ja kaikki mukavuudet. 

Vaaleat pinnat korostavat mustaa keittiönkaapistoa sekä ikkunaa ympäröivää tiilipintaa. Harkittu ja tyylikäs sisustus täydentää viihtyisän ja levollisen huoneen tunnelman. Vanha johtokela toimii mainiosti sohvapöytänä.

 

Avohyllyt tiilireunuksineen on yksi monista kauniista yksityiskohdista keittiössä. Mustat raidat yläkaapeissa piristävät yleisilmettä. 

 

Syvennykseen tehty suurempi hyllykkö on saanut taustaseinälle tumman korostepinnan, jota vaaleat puuhyllyt tuovat upeasti esille valojen kanssa.

 

Makuuhuoneessa on keski-eurooppalainen tunnelma tummien kattopalkkien myötä. Suuri industrial-tyylinen kattovalaisin yhdessä epäsymmetrisen tiiliseinän kanssa tuovat tilaan rouheaa fiilistä. Vanha maaleista puhdistettu ovi toimii näyttävänä sängynpäätynä.

 

Koti on myynnissä täällä

 

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia asuntoja Meilahdesta. 

Arabianrannassa sijaitsee loft-asunto, joka tekee vaikutuksen. Tarkoin harkittu värimaailma, laadukkaat materiaalivalinnat sekä tyyliin sopiva sisustus luovat upean tunnelman tähän kotiin. 

Musta palkki, kaiteet ja portaikko tuovat tehdasmaisen fiiliksen tilaan. Vaalea laattalattia, pari betonimaista seinäpintaa yhdessä valkoisten seinien kanssa korostavat mustia yksityiskohtia sisustuksessa. Modernissa keittiössä musta työtaso tuo sopivasti kontrastia valkoiselle kaapistolle. Smegin musta jääkaappipakastin sopii tilaan täydellisesti. Kankaalla päällystetyt tuolit tuovat sopivasti pehmeyttä oleskelutilaan.  

 

Viisi metriä korkea huonetila suurine ikkunoineen antaa olohuoneelle huikeat puitteet ja runsaasti valoa. Punainen itämainen matto ja vaalean beige sohva lämmittävät mustavalkoista sisustusta. Artekin seeprakuvioinen nojatuoli on klassikko.

 

Makuuhuone on rakennettu parvelle keittiön yläpuolelle. Rauhallinen kokonaisuus syntyy vaaleista sävyistä ja kauniista vuodevaatteista. Kokolattiamatto ja vaatehyllyt peittävä verho antavat pehmeän ja levollisen vaikutelman.  

 

Eteisen naulakko on toteutettu metallinvärisellä säädettävällä hyllyjärjestelmällä. Tyylikäs valinta. Kattovalaisin on hauskasti

 

Parvekkeen seinältä löytyy veikeä kollaasi linnunpönttöjä. Kodin tyyli jatkuu varmalla maulla myös ulkotilassa.   

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää Arabianrannassa myynnissä olevia asuntoja. 

Vaasassa sijaitsee arkkitehtitoimiston suunnittelema kutsuva omakotitalo, jossa yhdistyy selkeä suomalainen arkkitehtuuri ja lämmin Värimeren tunnelma.

Puiset yksityiskohdat sekä talon pehmeä väri yhdessä puisen lipaston ja ruukkujen kera vievät ajatukset Välimerelle.

 

Tilavassa keittiössä on eurooppalaista maalaiskeittiön fiilistä, jota luovat laattalattia, työskentelytasot ikkunan alla, kupariset kattilat seinällä ja suuri puupöytä. Tammiset keittiönkaapit ja modernit kodinkoneet tekevät huoneesta modernin.

 

Verhot ja tyynyt tuovat alakerran oleskelutilaan väriä ja ilmettä. Tapiovaaran kauniit Madamoiselle-tuolit ovat hyvä pari mustalle kamiinauunille. Puiset huonekalut ja kattoparrut jatkavat Välimeren tunnelmaa.

 

Yläkerrassa lattiamateriaali on vaihtunut puuhun. Valkoisen ja sinisen sävyt huonekaluissa ja tekstiileissä muodostavat rauhallisen ja tyylikkään kokonaisuuden. Valon liikkuminen tilassa eri vuorokaudenaikoihin on maksimoitu mm. yläikkunoilla.

 

Makuuhuoneessa on levollinen tunnelma. Doctor Designin kaunis Vuolle –riippuvalaisin on suuresta koostaan huolimatta kevyen oloinen.

 

Ulkoa löytyy osittain katettu rauhaisa tila, jossa viettää aikaa tai juoda kahvit. 

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia omakotitaloja Vaasasta. 

 

Pelkistetty tyyli, mustavalkoinen värimaailma ja designkalusteita. Niistä on kaunis nykyaikainen perhekoti tehty. 

Pelkistetty sisustus sopii täydellisesti moderniin kivitaloon, jonka mustavalkoista sisustusta on harkitusti pehmennetty harmaan sävyillä.

 

Lähes kuuden metrin huonekorkeus antaa olohuoneelle reilusti tilan ja avaruuden tunnetta, jota suuret ikkunat ja valkoiset pinnat vielä korostavat entisestään. Mustat huonekalut ja mustavalkoiset valokuvat sekä viherkasvit antavat sisustukseen tarvittavaa kontrastia ja väriä.

 

Olohuoneesta avautuu ruokailutila ja avokeittiö. Harmaa laskosverho sekä musta korkea Aarnion Rocket jakkara poikkeavat muuten valkoisesta värimaailmasta. Nummen suunnittelema Lokki-valaisin ja Jacobsenin Seiska-tuolit ovat luotettavia designklassikoita, jotka sopivat modernin ajattomaan sisustukseen.

 

Pitkä musta penkki ja tumma matto korostavat pehmeiden tekstiilien kera vaalean makuuhuoneen levollista tunnelmaa. Höyhenvalaisin on kuin piste i:n päälle.

 

Kodin selkeä ja moderni tyyli jatkuu myös lastenhuoneissa, joiden kauniit seinävärit tuovat mustavalkoisen teeman tyylikkäästi esille.

 

Työ-/vierashuoneessa String-hyllylle asetellut kirjat tuovat väriä tilaan. Kirjoituspöydän ylle on kiinnitetty valkoisia ja harmaita Norman Copenhagenin Pocket-säilyttimiä.

 

Koti on myynnissä täällä

Katso lisää Espoossa myynnissä olevia vastaavankokoisia koteja Oikotie Asunnoista