Vanhaan viljamakasiiniin remontoidussa kodissa moderni design yhdistyy tyylillä vanhaan ja rosoiseen. Aitoon loft-tyyliin kodissa on paljon avointa tilaa, jota ei ole rajattu turhilla väliseinillä ja ovilla. Valkoiseksi maalatut tiiliseinät, tumma puukatto parruineen ja lautalattia luovat puitteet ajattoman kauniille sisustukselle.

 

Viihtyisä ja rauhallinen sisustus on syntynyt luottamalla valkoisen ja ruskean eri sävyihin. Huonekalut on valittu harkiten ja ne antavat rakennuksen muotojen ja pintojen olla huomion keskipisteenä.

Ruokailuryhmän istuimet koostuvat pitkästä penkistä, muutamasta vanhasta puutuolista sekä Eamesin designtuolista. Suurelle pöydälle mahtuu useampi Iittalan Festivo -kynttilänjalka näyttävään asetelmaan. Sohvan viereen pinotut matkalaukut toimivat matalana lehtitasona sekä säilytyslaatikkoina. Artemiden Tolomeo –valaisin toimii kätevänä lukuvalona.

 

Nykyaikainen ja vetimetön valkoinen keittiö kiiltävine ovineen on hyvä vastapari rosoiselle tiiliseinälle ja käytön patinoimalle lautalattialle. Lieden taakse on sijoitettu lasi roiskesuojaksi ja mittatilaustyönä teetetty rosterinen työtaso altaineen tuo teollista fiilistä avokeittiöön.

Keittiön jälkeen avotilassa jatkuu rauhallinen työskentelytila. Jacobsenin Egg-tuoli on klassikko, joka sopii asunnon tyyliin saumattomasti. Matalaan Boknäsin kirjahyllyyn mahtuu tarvittavat kirjat ja paperit, mutta se ei vie liikaa huomiota. Seinälle kiinnitetty  vanha antiikkinen seinäpuhelin on hauska yksityiskohta.

 

Makuutila on erotettu olohuoneeseen ja rappusiin johtavasta tilasta kaapistoilla. Tumma lipasto, penkki ja vaaterekki ovat ainoat kalusteet sängyn ja yöpöytien lisäksi. Vaatekaappien ovet toistavat keittiönkaapiston tyyliä. Verner Pantonen suunnittelema Panthella –pöytävalaisin on ajaton kaunotar.

 

 

Alakerrassa sijaitsevat sisäänkäynti, kodinhoitotilat, sauna ja kylpytilat yhdessä suuren oleskelutilan kanssa. Suuri tumma laatta peittää lattiaa kun taas seinissä toistuu yläkerran maalattu tiilipinta. Adean Camp divaanisohvalle mahtuu enemmänkin ystäviä viettämään iltaa takkatulen ääressä. Vaalea nukkamatto tuo tilaan pehmeyttä ja seinille on pingotettu näyttävä kangas kahdeksi tauluksi antamaan väriä. Koko alakerran sisustuksen värimaailma toistaa taulujen sävyjä.

Rapatun takan edessä pölkkypenkki ja Woodnotesin K-tuolit luovat miellyttävän seurusteluryhmän. Tilan takaosaan jää vieraspeti ja pääsy saunaan ja pesutiloihin.

 

Pesutila avautuu suoraan alakerran oleskelutilaan. Suuret valkoiset seinälaatat luovat tehokkaan vastakohdan lattian pienelle ruskealle mosaiikkilaatoille, jotka jatkavat saunan värimaailmaa. Kaksi lautassuihkua ja itämaistyyliset penkit viimeistelevät tyylin.

Saunan lämpimän värinen ja leveä vaakalaudoitus tekevät siitä intiimin ja rentouttavan löylypaikan. Kiuas on osittain upotettu laudoitukseen ja ei näin ollen vie liikaa huomiota. Selkänojan taakse sijoitetut valot antavat lempeän epäsuoran valon.

 

Katso täältä lisää kuvia.

 

Kaunis ja valoisa kaksio Helsingin Meilahdessa on remontoitu lämminhenkiseksi ja persoonalliseksi kodiksi, jossa on tehokas pohja ja kaikki mukavuudet. 

Vaaleat pinnat korostavat mustaa keittiönkaapistoa sekä ikkunaa ympäröivää tiilipintaa. Harkittu ja tyylikäs sisustus täydentää viihtyisän ja levollisen huoneen tunnelman. Vanha johtokela toimii mainiosti sohvapöytänä.

 

Avohyllyt tiilireunuksineen on yksi monista kauniista yksityiskohdista keittiössä. Mustat raidat yläkaapeissa piristävät yleisilmettä. 

 

Syvennykseen tehty suurempi hyllykkö on saanut taustaseinälle tumman korostepinnan, jota vaaleat puuhyllyt tuovat upeasti esille valojen kanssa.

 

Makuuhuoneessa on keski-eurooppalainen tunnelma tummien kattopalkkien myötä. Suuri industrial-tyylinen kattovalaisin yhdessä epäsymmetrisen tiiliseinän kanssa tuovat tilaan rouheaa fiilistä. Vanha maaleista puhdistettu ovi toimii näyttävänä sängynpäätynä.

 

Koti on myynnissä täällä

 

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia asuntoja Meilahdesta. 

Arabianrannassa sijaitsee loft-asunto, joka tekee vaikutuksen. Tarkoin harkittu värimaailma, laadukkaat materiaalivalinnat sekä tyyliin sopiva sisustus luovat upean tunnelman tähän kotiin. 

Musta palkki, kaiteet ja portaikko tuovat tehdasmaisen fiiliksen tilaan. Vaalea laattalattia, pari betonimaista seinäpintaa yhdessä valkoisten seinien kanssa korostavat mustia yksityiskohtia sisustuksessa. Modernissa keittiössä musta työtaso tuo sopivasti kontrastia valkoiselle kaapistolle. Smegin musta jääkaappipakastin sopii tilaan täydellisesti. Kankaalla päällystetyt tuolit tuovat sopivasti pehmeyttä oleskelutilaan.  

 

Viisi metriä korkea huonetila suurine ikkunoineen antaa olohuoneelle huikeat puitteet ja runsaasti valoa. Punainen itämainen matto ja vaalean beige sohva lämmittävät mustavalkoista sisustusta. Artekin seeprakuvioinen nojatuoli on klassikko.

 

Makuuhuone on rakennettu parvelle keittiön yläpuolelle. Rauhallinen kokonaisuus syntyy vaaleista sävyistä ja kauniista vuodevaatteista. Kokolattiamatto ja vaatehyllyt peittävä verho antavat pehmeän ja levollisen vaikutelman.  

 

Eteisen naulakko on toteutettu metallinvärisellä säädettävällä hyllyjärjestelmällä. Tyylikäs valinta. Kattovalaisin on hauskasti

 

Parvekkeen seinältä löytyy veikeä kollaasi linnunpönttöjä. Kodin tyyli jatkuu varmalla maulla myös ulkotilassa.   

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää Arabianrannassa myynnissä olevia asuntoja. 

Vaasassa sijaitsee arkkitehtitoimiston suunnittelema kutsuva omakotitalo, jossa yhdistyy selkeä suomalainen arkkitehtuuri ja lämmin Värimeren tunnelma.

Puiset yksityiskohdat sekä talon pehmeä väri yhdessä puisen lipaston ja ruukkujen kera vievät ajatukset Välimerelle.

 

Tilavassa keittiössä on eurooppalaista maalaiskeittiön fiilistä, jota luovat laattalattia, työskentelytasot ikkunan alla, kupariset kattilat seinällä ja suuri puupöytä. Tammiset keittiönkaapit ja modernit kodinkoneet tekevät huoneesta modernin.

 

Verhot ja tyynyt tuovat alakerran oleskelutilaan väriä ja ilmettä. Tapiovaaran kauniit Madamoiselle-tuolit ovat hyvä pari mustalle kamiinauunille. Puiset huonekalut ja kattoparrut jatkavat Välimeren tunnelmaa.

 

Yläkerrassa lattiamateriaali on vaihtunut puuhun. Valkoisen ja sinisen sävyt huonekaluissa ja tekstiileissä muodostavat rauhallisen ja tyylikkään kokonaisuuden. Valon liikkuminen tilassa eri vuorokaudenaikoihin on maksimoitu mm. yläikkunoilla.

 

Makuuhuoneessa on levollinen tunnelma. Doctor Designin kaunis Vuolle –riippuvalaisin on suuresta koostaan huolimatta kevyen oloinen.

 

Ulkoa löytyy osittain katettu rauhaisa tila, jossa viettää aikaa tai juoda kahvit. 

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia omakotitaloja Vaasasta. 

 

Pelkistetty tyyli, mustavalkoinen värimaailma ja designkalusteita. Niistä on kaunis nykyaikainen perhekoti tehty. 

Pelkistetty sisustus sopii täydellisesti moderniin kivitaloon, jonka mustavalkoista sisustusta on harkitusti pehmennetty harmaan sävyillä.

 

Lähes kuuden metrin huonekorkeus antaa olohuoneelle reilusti tilan ja avaruuden tunnetta, jota suuret ikkunat ja valkoiset pinnat vielä korostavat entisestään. Mustat huonekalut ja mustavalkoiset valokuvat sekä viherkasvit antavat sisustukseen tarvittavaa kontrastia ja väriä.

 

Olohuoneesta avautuu ruokailutila ja avokeittiö. Harmaa laskosverho sekä musta korkea Aarnion Rocket jakkara poikkeavat muuten valkoisesta värimaailmasta. Nummen suunnittelema Lokki-valaisin ja Jacobsenin Seiska-tuolit ovat luotettavia designklassikoita, jotka sopivat modernin ajattomaan sisustukseen.

 

Pitkä musta penkki ja tumma matto korostavat pehmeiden tekstiilien kera vaalean makuuhuoneen levollista tunnelmaa. Höyhenvalaisin on kuin piste i:n päälle.

 

Kodin selkeä ja moderni tyyli jatkuu myös lastenhuoneissa, joiden kauniit seinävärit tuovat mustavalkoisen teeman tyylikkäästi esille.

 

Työ-/vierashuoneessa String-hyllylle asetellut kirjat tuovat väriä tilaan. Kirjoituspöydän ylle on kiinnitetty valkoisia ja harmaita Norman Copenhagenin Pocket-säilyttimiä.

 

Koti on myynnissä täällä

Katso lisää Espoossa myynnissä olevia vastaavankokoisia koteja Oikotie Asunnoista