Vuonna 1873 rakennettu tullintalo on mitä parhaimmalla paikalla Porvoon jokirannassa. Muutama vuosi sitten remontoitu koti edustaa modernia skandinaavista sisustustyyliä, jota maustaa vanhan empiretalon alkuperäinen hirsikatto ja leveät maalatut lautalattiat.

Suuri oleskelutila yhdistää keittiön, ruokailutilan sekä olohuoneen. Suuret valkoiset pinnat saavat seurakseen lämpimän puun sävyjä ja kokonaisuutta terästää tarkoin harkitut mustat yksityiskohdat valaisimissa, huonekaluissa ja tekstiileissä.

 

Valkoinen keittiö on pelkistetyn tyylikäs eikä herätä liikaa huomiota. Avohyllyt tekevät kokonaisuudesta kevyemmän oloisen. Smegin näyttävät retrovaikuitteiset kylmälaitteet sopivat mainiosti tilaan ja tarjoavat myös silmänruokaa.

Leveistä lankuista tehdyn suuren ruokailupöydän ympärille mahtuu suurempikin seurue viettämään iltaa. Alar Aallon suunnittelemat Golden Bell A330S -valaisimet  toimivat hyvin useamman valaisimen ryhmänä.

 

Stringin matalaan kirjahyllyyn uppoaa niin sisustuslehdet, kirjat, kynttilät kuin muistoesineetkin. Yläpuolelle on yhdistelty erikokoisia valokuvia ja julisteitä kollaasiksi. Susanna Venton suunnittelema Jalpaikka -matto kokoaa seurusteluryhmän yhteen ja tuo tarvittavaa särmää tilaan. Bertoia-tuoli kevyiden pikkupöytien kanssa ovat tarpeeksi ilmavia ja tyyliin sopivia.

Ulko-oven viereen mahtuu pieni ja kompakti nurkkaus ulkovaatteiden ja kenkien säilytykselle. Katosta roikkuva vaatetanko on oiva ratkaisu ja kapea peili tarjoaa vielä mahdollisuuden pikaiseen vilkaisuun ennen ulos menemistä.

 

Sisustuksen tyyli jatkuu tinkimättömänä myös muissa huoneissa. Mustavalkoiset tekstiilit ja musta Bertoia-tuoli lampaantaljoineen antavat viimeisen silauksen makuuhuoneelle. Yöpöytänä toimiva seinään kiinnitetty puulaatikko on hauska yksityiskohta.

Lastenhuoneessa on maalattu vanha sänky mustaksi ja tiipii-teltta sängyn päädyssä antaa mukavan pesämäisen fiiliksen. Kaikkia tauluja ei lastenhuoneessakaan tarvitse kiinnittää seinälle, vaan ne voi jättää rennosti nojaamaan seinää vasten.

 

Harvian Globe-kiuas ja vaaleat modernit lauteet varastavat huomion tässä saunassa. Lasiseinällä muusta kylpyhuoneesta rajattu tila on valoisa ja kokonaisuuden kruunaa epäsuora valaistus.

String-hylly yllättää kylpyhuoneessa, mutta sopii sinne täydellisesti ja näin ollen purkit ja pullot ovat kauniisti esillä. Vanha puulaatikko pesukoneen päällä säilöö kaiken muun tarpeellisen.

 

Koti on myynnissä täällä.

 

Kaunis ja valoisa kaksio Helsingin Meilahdessa on remontoitu lämminhenkiseksi ja persoonalliseksi kodiksi, jossa on tehokas pohja ja kaikki mukavuudet. 

Vaaleat pinnat korostavat mustaa keittiönkaapistoa sekä ikkunaa ympäröivää tiilipintaa. Harkittu ja tyylikäs sisustus täydentää viihtyisän ja levollisen huoneen tunnelman. Vanha johtokela toimii mainiosti sohvapöytänä.

 

Avohyllyt tiilireunuksineen on yksi monista kauniista yksityiskohdista keittiössä. Mustat raidat yläkaapeissa piristävät yleisilmettä. 

 

Syvennykseen tehty suurempi hyllykkö on saanut taustaseinälle tumman korostepinnan, jota vaaleat puuhyllyt tuovat upeasti esille valojen kanssa.

 

Makuuhuoneessa on keski-eurooppalainen tunnelma tummien kattopalkkien myötä. Suuri industrial-tyylinen kattovalaisin yhdessä epäsymmetrisen tiiliseinän kanssa tuovat tilaan rouheaa fiilistä. Vanha maaleista puhdistettu ovi toimii näyttävänä sängynpäätynä.

 

Koti on myynnissä täällä

 

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia asuntoja Meilahdesta. 

Arabianrannassa sijaitsee loft-asunto, joka tekee vaikutuksen. Tarkoin harkittu värimaailma, laadukkaat materiaalivalinnat sekä tyyliin sopiva sisustus luovat upean tunnelman tähän kotiin. 

Musta palkki, kaiteet ja portaikko tuovat tehdasmaisen fiiliksen tilaan. Vaalea laattalattia, pari betonimaista seinäpintaa yhdessä valkoisten seinien kanssa korostavat mustia yksityiskohtia sisustuksessa. Modernissa keittiössä musta työtaso tuo sopivasti kontrastia valkoiselle kaapistolle. Smegin musta jääkaappipakastin sopii tilaan täydellisesti. Kankaalla päällystetyt tuolit tuovat sopivasti pehmeyttä oleskelutilaan.  

 

Viisi metriä korkea huonetila suurine ikkunoineen antaa olohuoneelle huikeat puitteet ja runsaasti valoa. Punainen itämainen matto ja vaalean beige sohva lämmittävät mustavalkoista sisustusta. Artekin seeprakuvioinen nojatuoli on klassikko.

 

Makuuhuone on rakennettu parvelle keittiön yläpuolelle. Rauhallinen kokonaisuus syntyy vaaleista sävyistä ja kauniista vuodevaatteista. Kokolattiamatto ja vaatehyllyt peittävä verho antavat pehmeän ja levollisen vaikutelman.  

 

Eteisen naulakko on toteutettu metallinvärisellä säädettävällä hyllyjärjestelmällä. Tyylikäs valinta. Kattovalaisin on hauskasti

 

Parvekkeen seinältä löytyy veikeä kollaasi linnunpönttöjä. Kodin tyyli jatkuu varmalla maulla myös ulkotilassa.   

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää Arabianrannassa myynnissä olevia asuntoja. 

Vaasassa sijaitsee arkkitehtitoimiston suunnittelema kutsuva omakotitalo, jossa yhdistyy selkeä suomalainen arkkitehtuuri ja lämmin Värimeren tunnelma.

Puiset yksityiskohdat sekä talon pehmeä väri yhdessä puisen lipaston ja ruukkujen kera vievät ajatukset Välimerelle.

 

Tilavassa keittiössä on eurooppalaista maalaiskeittiön fiilistä, jota luovat laattalattia, työskentelytasot ikkunan alla, kupariset kattilat seinällä ja suuri puupöytä. Tammiset keittiönkaapit ja modernit kodinkoneet tekevät huoneesta modernin.

 

Verhot ja tyynyt tuovat alakerran oleskelutilaan väriä ja ilmettä. Tapiovaaran kauniit Madamoiselle-tuolit ovat hyvä pari mustalle kamiinauunille. Puiset huonekalut ja kattoparrut jatkavat Välimeren tunnelmaa.

 

Yläkerrassa lattiamateriaali on vaihtunut puuhun. Valkoisen ja sinisen sävyt huonekaluissa ja tekstiileissä muodostavat rauhallisen ja tyylikkään kokonaisuuden. Valon liikkuminen tilassa eri vuorokaudenaikoihin on maksimoitu mm. yläikkunoilla.

 

Makuuhuoneessa on levollinen tunnelma. Doctor Designin kaunis Vuolle –riippuvalaisin on suuresta koostaan huolimatta kevyen oloinen.

 

Ulkoa löytyy osittain katettu rauhaisa tila, jossa viettää aikaa tai juoda kahvit. 

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia omakotitaloja Vaasasta. 

 

Pelkistetty tyyli, mustavalkoinen värimaailma ja designkalusteita. Niistä on kaunis nykyaikainen perhekoti tehty. 

Pelkistetty sisustus sopii täydellisesti moderniin kivitaloon, jonka mustavalkoista sisustusta on harkitusti pehmennetty harmaan sävyillä.

 

Lähes kuuden metrin huonekorkeus antaa olohuoneelle reilusti tilan ja avaruuden tunnetta, jota suuret ikkunat ja valkoiset pinnat vielä korostavat entisestään. Mustat huonekalut ja mustavalkoiset valokuvat sekä viherkasvit antavat sisustukseen tarvittavaa kontrastia ja väriä.

 

Olohuoneesta avautuu ruokailutila ja avokeittiö. Harmaa laskosverho sekä musta korkea Aarnion Rocket jakkara poikkeavat muuten valkoisesta värimaailmasta. Nummen suunnittelema Lokki-valaisin ja Jacobsenin Seiska-tuolit ovat luotettavia designklassikoita, jotka sopivat modernin ajattomaan sisustukseen.

 

Pitkä musta penkki ja tumma matto korostavat pehmeiden tekstiilien kera vaalean makuuhuoneen levollista tunnelmaa. Höyhenvalaisin on kuin piste i:n päälle.

 

Kodin selkeä ja moderni tyyli jatkuu myös lastenhuoneissa, joiden kauniit seinävärit tuovat mustavalkoisen teeman tyylikkäästi esille.

 

Työ-/vierashuoneessa String-hyllylle asetellut kirjat tuovat väriä tilaan. Kirjoituspöydän ylle on kiinnitetty valkoisia ja harmaita Norman Copenhagenin Pocket-säilyttimiä.

 

Koti on myynnissä täällä

Katso lisää Espoossa myynnissä olevia vastaavankokoisia koteja Oikotie Asunnoista