Tapio Anttila on Suomen design-piireissä tunnettu nimi. Jokin aika sitten tarjosi Herrala-talot hänelle mahdollisuutta suunnitella valmistalo. Tapio otti mielenkiintoisen tarjouksen vastaan mutta huomasi jossakin vaiheessa, että yksin tehtäessä osoittautui tehtävä liian haasteelliseksi. Hän pyysi projektiin mukaan arkkitehti Hannu Tikan, joka on suunnitellut myös Lahden kuuluisan Sibelius-talon. Kahden miehen yhteistyöstä syntyi valmistalo Koko.

Koko-talo koostuu kolmesta erikokoisesta mallista - S, M ja L. Niitä keskenään yhdisteltäessä voi muodostaa uusia persoonallisia talokokonaisuuksia, joiden pohjaratkaisut ovat helposti muunneltavissa. Koko-talon kaikki osat on suunniteltu yhteensopiviksi ja muodostamaan harmonisen kokonaisuuden. Esimerkiksi asiakas voi valita Koko-taloon keittiön, kylpyhuoneen, portaat sekä takan kolmesta eri hintaryhmästä.

Anttiloiden kotitalo edustaa Kokon suurinta L-koon talomallia. Kokonaispintaa on rakennuksessa 280 m2 ja asuinpintaa 236m2. Tapio Anttilan mukaan oli Koko-talon suunnittelun lähtökohtana loft-tyylinen avara talo. Hänen mukaansa Suomen omakotitalojen tilaratkaisut ovat yleensä suljettuja – monta pientä huonetta yhden katon alla. Koko-talon yksi idea oli tarjota vaihtoehto tavanomaiselle omakotitaloasumiselle. Talon kaikki rakenteet ovat sisätiloissa näkyvillä ja tilaratkaisussa on vältetty käytäviä sekä muuta ”tyhjää tilaa”.

Talo ei valmistunut aluksi Anttiloiden perheelle, mutta mahdollisuus päästä omakotitalon asukkaaksi avautui Koko-talomallin rakennuksen loppuvaiheessa, kun Herrala talot etsi perhettä, joka asuisi talossa ja antaisi palautetta talon toimivuudesta. Näin Anttilat muuttivatkin keskustan asunnostaan Koko-taloon. Sitä voidaan pitää talon laadun merkkinä, kun yksi sen suunnittelijoista itse asuu siinä.

Perheen mukaan on talossa kaikki toiminut ja he eivät muuttaisi mitään. Rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat keittiö, olohuone, vanhempien makuuhuone, sauna ja pesutilat. Toisessa kerroksessa on avara työhuone sekä tyttären huone. Ensimmäisessä kerroksessa saunan ja keittiön välistä vie ovi terassille.

 

Talon valaistus on ratkaistu LED-valoilla. Koska LED-lampun valoteho verrattuna muihin lamppuihin on heikko tulee niitä sijoittaa tiloihin runsaasti. Tapion mukaan heidän kodissaan on 130 kiinteää LED-valaisinta. Runsaasta määrästä huolimatta se kannattaa sillä tavalliseen energiansäästölamppuun verrattuna käyttää LED-lamppu vain kymmenesosan energiaa ja sen käyttöikä on 10 kertaa pidempi.

 

Taloa voi pitää ekologisena myös siitä syystä, että se on täysin puusta rakennettu ja tilaratkaisussa ei esiinny epäkäytännöllistä tyhjää tilaa. Rakennusta lämmittää ilmalämpöpumppu ja sen lisäksi lämpöä varaava takka olohuoneessa. Pesu sekä saunatilat, jotka yleensä ovat taloissa ikkunattomia, ovat Koko-talossa valoisia, terassille aukenevia tiloja. Kesäisin riittää kyseisissä tiloissa pelkkä luonnonvalo.

 

Lähes koko sisustus, lukuunottamatta joitakin yksittäisiä esineitä, edustaa Tapion suunnittelua. Sisustus vaihtuu tiheään perheen isän ollessa tuottelias suunnittelija, jonka kynästä syntyy jatkuvasti uusia tuotteita. Viimeistelymateriaalit, joista löytyy innovatiivisia kokeita, ovat peräisin yhteistyökumppaneilta ja tukevat Koko-talon konseptia. Eteisen sekä saunan pukeutumishuoneessa on esimerkiksi käytetty uudenlaista Koskisen seinäpaneelia.

Samoin kehitettiin läpinäkyvä tukipilariton porraskaide Anttiloiden taloa varten, kuten myös Saas Led-valaisinmalli. Sisustustekstiilit valitsi perheenäiti Arja Anttila ja ne ovat peräisin Vallila Interiöristä, jossa hän silloin työskenteli.

 

Kaunis ja valoisa kaksio Helsingin Meilahdessa on remontoitu lämminhenkiseksi ja persoonalliseksi kodiksi, jossa on tehokas pohja ja kaikki mukavuudet. 

Vaaleat pinnat korostavat mustaa keittiönkaapistoa sekä ikkunaa ympäröivää tiilipintaa. Harkittu ja tyylikäs sisustus täydentää viihtyisän ja levollisen huoneen tunnelman. Vanha johtokela toimii mainiosti sohvapöytänä.

 

Avohyllyt tiilireunuksineen on yksi monista kauniista yksityiskohdista keittiössä. Mustat raidat yläkaapeissa piristävät yleisilmettä. 

 

Syvennykseen tehty suurempi hyllykkö on saanut taustaseinälle tumman korostepinnan, jota vaaleat puuhyllyt tuovat upeasti esille valojen kanssa.

 

Makuuhuoneessa on keski-eurooppalainen tunnelma tummien kattopalkkien myötä. Suuri industrial-tyylinen kattovalaisin yhdessä epäsymmetrisen tiiliseinän kanssa tuovat tilaan rouheaa fiilistä. Vanha maaleista puhdistettu ovi toimii näyttävänä sängynpäätynä.

 

Koti on myynnissä täällä

 

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia asuntoja Meilahdesta. 

Arabianrannassa sijaitsee loft-asunto, joka tekee vaikutuksen. Tarkoin harkittu värimaailma, laadukkaat materiaalivalinnat sekä tyyliin sopiva sisustus luovat upean tunnelman tähän kotiin. 

Musta palkki, kaiteet ja portaikko tuovat tehdasmaisen fiiliksen tilaan. Vaalea laattalattia, pari betonimaista seinäpintaa yhdessä valkoisten seinien kanssa korostavat mustia yksityiskohtia sisustuksessa. Modernissa keittiössä musta työtaso tuo sopivasti kontrastia valkoiselle kaapistolle. Smegin musta jääkaappipakastin sopii tilaan täydellisesti. Kankaalla päällystetyt tuolit tuovat sopivasti pehmeyttä oleskelutilaan.  

 

Viisi metriä korkea huonetila suurine ikkunoineen antaa olohuoneelle huikeat puitteet ja runsaasti valoa. Punainen itämainen matto ja vaalean beige sohva lämmittävät mustavalkoista sisustusta. Artekin seeprakuvioinen nojatuoli on klassikko.

 

Makuuhuone on rakennettu parvelle keittiön yläpuolelle. Rauhallinen kokonaisuus syntyy vaaleista sävyistä ja kauniista vuodevaatteista. Kokolattiamatto ja vaatehyllyt peittävä verho antavat pehmeän ja levollisen vaikutelman.  

 

Eteisen naulakko on toteutettu metallinvärisellä säädettävällä hyllyjärjestelmällä. Tyylikäs valinta. Kattovalaisin on hauskasti

 

Parvekkeen seinältä löytyy veikeä kollaasi linnunpönttöjä. Kodin tyyli jatkuu varmalla maulla myös ulkotilassa.   

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää Arabianrannassa myynnissä olevia asuntoja. 

Vaasassa sijaitsee arkkitehtitoimiston suunnittelema kutsuva omakotitalo, jossa yhdistyy selkeä suomalainen arkkitehtuuri ja lämmin Värimeren tunnelma.

Puiset yksityiskohdat sekä talon pehmeä väri yhdessä puisen lipaston ja ruukkujen kera vievät ajatukset Välimerelle.

 

Tilavassa keittiössä on eurooppalaista maalaiskeittiön fiilistä, jota luovat laattalattia, työskentelytasot ikkunan alla, kupariset kattilat seinällä ja suuri puupöytä. Tammiset keittiönkaapit ja modernit kodinkoneet tekevät huoneesta modernin.

 

Verhot ja tyynyt tuovat alakerran oleskelutilaan väriä ja ilmettä. Tapiovaaran kauniit Madamoiselle-tuolit ovat hyvä pari mustalle kamiinauunille. Puiset huonekalut ja kattoparrut jatkavat Välimeren tunnelmaa.

 

Yläkerrassa lattiamateriaali on vaihtunut puuhun. Valkoisen ja sinisen sävyt huonekaluissa ja tekstiileissä muodostavat rauhallisen ja tyylikkään kokonaisuuden. Valon liikkuminen tilassa eri vuorokaudenaikoihin on maksimoitu mm. yläikkunoilla.

 

Makuuhuoneessa on levollinen tunnelma. Doctor Designin kaunis Vuolle –riippuvalaisin on suuresta koostaan huolimatta kevyen oloinen.

 

Ulkoa löytyy osittain katettu rauhaisa tila, jossa viettää aikaa tai juoda kahvit. 

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia omakotitaloja Vaasasta. 

 

Pelkistetty tyyli, mustavalkoinen värimaailma ja designkalusteita. Niistä on kaunis nykyaikainen perhekoti tehty. 

Pelkistetty sisustus sopii täydellisesti moderniin kivitaloon, jonka mustavalkoista sisustusta on harkitusti pehmennetty harmaan sävyillä.

 

Lähes kuuden metrin huonekorkeus antaa olohuoneelle reilusti tilan ja avaruuden tunnetta, jota suuret ikkunat ja valkoiset pinnat vielä korostavat entisestään. Mustat huonekalut ja mustavalkoiset valokuvat sekä viherkasvit antavat sisustukseen tarvittavaa kontrastia ja väriä.

 

Olohuoneesta avautuu ruokailutila ja avokeittiö. Harmaa laskosverho sekä musta korkea Aarnion Rocket jakkara poikkeavat muuten valkoisesta värimaailmasta. Nummen suunnittelema Lokki-valaisin ja Jacobsenin Seiska-tuolit ovat luotettavia designklassikoita, jotka sopivat modernin ajattomaan sisustukseen.

 

Pitkä musta penkki ja tumma matto korostavat pehmeiden tekstiilien kera vaalean makuuhuoneen levollista tunnelmaa. Höyhenvalaisin on kuin piste i:n päälle.

 

Kodin selkeä ja moderni tyyli jatkuu myös lastenhuoneissa, joiden kauniit seinävärit tuovat mustavalkoisen teeman tyylikkäästi esille.

 

Työ-/vierashuoneessa String-hyllylle asetellut kirjat tuovat väriä tilaan. Kirjoituspöydän ylle on kiinnitetty valkoisia ja harmaita Norman Copenhagenin Pocket-säilyttimiä.

 

Koti on myynnissä täällä

Katso lisää Espoossa myynnissä olevia vastaavankokoisia koteja Oikotie Asunnoista