Sisustussuunnittelija Mari Vuorinen suunnitteli 5-henkiselle perheelleen viihtyisän kodin taloon, joka rakennettiin muutama vuosi sitten Tampereen asuntomessujen yhteydessä. Talon arkkitehti on Maija Pihlajaniemi ja rakentaja Forte Kivitalot.

 

Kaksikerroksinen talo täyttää passiivitalon kriteerit. Sen seinät ovat koko ulottuvuudeltaan kivestä, ilman muovi- tai villaverhoilua. Rakennuksessa on 203 m2 ja yhteensä kuusi huonetta, joihin kuuluu olohuone avokeittiöineen, sauna pesutiloineen+wc, taloushuone, kaksi vaatehuonetta, varasto ja kylpyhuone+wc. Talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat olohuone+keittiö, ruokailu-, työ- ja taloushuone sekä sauna märkätiloineen ja vessa. Toisessa kerroksessa sijaitsevat kaikki neljä makuuhuonetta, joiden väliin jää kaksi erillistä vaatehuonetta. Pyykkiputki on kekseliäs ratkaisu, joka kuljettaa likapyykin toisen kerroksen vaatehuoneesta kerrosta alaspäin taloushuoneeseen. Niiden lisäksi toisessa kerroksessa sijaitsee vielä yksi vessallinen kylpyhuone.

 

Perheen toiveena oli moderni, tilava ja helppohoitoinen koti. Sisätilan viimeistelymateriaalit ovatkin helppo- ja nopeahoitoisia. Talon julkisivun materiaalit – betoni, kivi sekä puu toistuvat myös interiöörissä.

Kaikissa tiloissa paitsi lastenhuoneissa on betonilattia, joka luo vaneristen sisäovien kanssa loftimaisen yhdistelmän. Lastenhuoneissa on vaalea lautalattia. Mari suunnitteli sisätiloihin myös paljon kiinteää kalustoa -  enimmäkseen vanerista valmistettua, tavoitteena mahdollisimman minimalistinen tila. Neutraalinharmaat betonipinnat ovat mainio tausta värikkäälle sisustukselle.

 

Tilavaan keittiöön mahtuu koko perhe kerralla kokkaamaan. Keittiökaluston valmistaja on Arttelipuu. Seinällä oleva yrttilaatikko on peräisin ruotsalaiselta valmistajalta Andersson & Söner. Ruokailupöydän Navy Chair-tuolit edustavat Emecon tuotantoa.

 

Olohuoneen isot ikkunat aukeavat suoraan terassille. Vaalea sohva on teetetty omien mittojen mukaan Jakki-kalusteessa. Fly-Me nojatuoli on peräisin Martelalta.

 

Työhuoneessa ovat Karim Rashidin suunnittelemat Oh-tuolit, valmistaja Umbra. Värikäs matto on peräisin Orient Occidentilta.

 

Seinälle kiinnittyvän allaskaapin valmistaja on Arttelipuu. Kaappi jättää kätevästi lattiapinnan vapaaksi joten lattiakaivoon on helppo pääsy.

 

Maalattu puulava sängynpatjan alla luo vanhempien makuuhuoneeseen loftimaisen vaikutelman. Seinällä on Carita Bergin taideteos.

 

Sänky pojan huoneessa on peräisin Ikeasta ja maalattu itse tummanharmaaksi.

 

Perheen kaksostyttöjen huoneessa on Riitta Kivikartanon tekemä helminauhamotiivi, joka sopii hyvin yhteen Helmi -valaisinsarjan kanssa, valmistaja SL-design.

 

Tyttöjen huoneen yhdellä seinällä on tapetti. Sudenkorennot-seinäkoru on peräisin Umbralta.

 

Teksti: Agneta Land-Koskinen

Kuvat: Forte Kivitalot Oy ja Arttelipuu

 

Lue lisää: 

Upea loft-asunto Tallinnassa vanhassa sikaritehtaassa

Eläinteemoja sisustuksessa

 

Kaunis ja valoisa kaksio Helsingin Meilahdessa on remontoitu lämminhenkiseksi ja persoonalliseksi kodiksi, jossa on tehokas pohja ja kaikki mukavuudet. 

Vaaleat pinnat korostavat mustaa keittiönkaapistoa sekä ikkunaa ympäröivää tiilipintaa. Harkittu ja tyylikäs sisustus täydentää viihtyisän ja levollisen huoneen tunnelman. Vanha johtokela toimii mainiosti sohvapöytänä.

 

Avohyllyt tiilireunuksineen on yksi monista kauniista yksityiskohdista keittiössä. Mustat raidat yläkaapeissa piristävät yleisilmettä. 

 

Syvennykseen tehty suurempi hyllykkö on saanut taustaseinälle tumman korostepinnan, jota vaaleat puuhyllyt tuovat upeasti esille valojen kanssa.

 

Makuuhuoneessa on keski-eurooppalainen tunnelma tummien kattopalkkien myötä. Suuri industrial-tyylinen kattovalaisin yhdessä epäsymmetrisen tiiliseinän kanssa tuovat tilaan rouheaa fiilistä. Vanha maaleista puhdistettu ovi toimii näyttävänä sängynpäätynä.

 

Koti on myynnissä täällä

 

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia asuntoja Meilahdesta. 

Arabianrannassa sijaitsee loft-asunto, joka tekee vaikutuksen. Tarkoin harkittu värimaailma, laadukkaat materiaalivalinnat sekä tyyliin sopiva sisustus luovat upean tunnelman tähän kotiin. 

Musta palkki, kaiteet ja portaikko tuovat tehdasmaisen fiiliksen tilaan. Vaalea laattalattia, pari betonimaista seinäpintaa yhdessä valkoisten seinien kanssa korostavat mustia yksityiskohtia sisustuksessa. Modernissa keittiössä musta työtaso tuo sopivasti kontrastia valkoiselle kaapistolle. Smegin musta jääkaappipakastin sopii tilaan täydellisesti. Kankaalla päällystetyt tuolit tuovat sopivasti pehmeyttä oleskelutilaan.  

 

Viisi metriä korkea huonetila suurine ikkunoineen antaa olohuoneelle huikeat puitteet ja runsaasti valoa. Punainen itämainen matto ja vaalean beige sohva lämmittävät mustavalkoista sisustusta. Artekin seeprakuvioinen nojatuoli on klassikko.

 

Makuuhuone on rakennettu parvelle keittiön yläpuolelle. Rauhallinen kokonaisuus syntyy vaaleista sävyistä ja kauniista vuodevaatteista. Kokolattiamatto ja vaatehyllyt peittävä verho antavat pehmeän ja levollisen vaikutelman.  

 

Eteisen naulakko on toteutettu metallinvärisellä säädettävällä hyllyjärjestelmällä. Tyylikäs valinta. Kattovalaisin on hauskasti

 

Parvekkeen seinältä löytyy veikeä kollaasi linnunpönttöjä. Kodin tyyli jatkuu varmalla maulla myös ulkotilassa.   

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää Arabianrannassa myynnissä olevia asuntoja. 

Vaasassa sijaitsee arkkitehtitoimiston suunnittelema kutsuva omakotitalo, jossa yhdistyy selkeä suomalainen arkkitehtuuri ja lämmin Värimeren tunnelma.

Puiset yksityiskohdat sekä talon pehmeä väri yhdessä puisen lipaston ja ruukkujen kera vievät ajatukset Välimerelle.

 

Tilavassa keittiössä on eurooppalaista maalaiskeittiön fiilistä, jota luovat laattalattia, työskentelytasot ikkunan alla, kupariset kattilat seinällä ja suuri puupöytä. Tammiset keittiönkaapit ja modernit kodinkoneet tekevät huoneesta modernin.

 

Verhot ja tyynyt tuovat alakerran oleskelutilaan väriä ja ilmettä. Tapiovaaran kauniit Madamoiselle-tuolit ovat hyvä pari mustalle kamiinauunille. Puiset huonekalut ja kattoparrut jatkavat Välimeren tunnelmaa.

 

Yläkerrassa lattiamateriaali on vaihtunut puuhun. Valkoisen ja sinisen sävyt huonekaluissa ja tekstiileissä muodostavat rauhallisen ja tyylikkään kokonaisuuden. Valon liikkuminen tilassa eri vuorokaudenaikoihin on maksimoitu mm. yläikkunoilla.

 

Makuuhuoneessa on levollinen tunnelma. Doctor Designin kaunis Vuolle –riippuvalaisin on suuresta koostaan huolimatta kevyen oloinen.

 

Ulkoa löytyy osittain katettu rauhaisa tila, jossa viettää aikaa tai juoda kahvit. 

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia omakotitaloja Vaasasta. 

 

Pelkistetty tyyli, mustavalkoinen värimaailma ja designkalusteita. Niistä on kaunis nykyaikainen perhekoti tehty. 

Pelkistetty sisustus sopii täydellisesti moderniin kivitaloon, jonka mustavalkoista sisustusta on harkitusti pehmennetty harmaan sävyillä.

 

Lähes kuuden metrin huonekorkeus antaa olohuoneelle reilusti tilan ja avaruuden tunnetta, jota suuret ikkunat ja valkoiset pinnat vielä korostavat entisestään. Mustat huonekalut ja mustavalkoiset valokuvat sekä viherkasvit antavat sisustukseen tarvittavaa kontrastia ja väriä.

 

Olohuoneesta avautuu ruokailutila ja avokeittiö. Harmaa laskosverho sekä musta korkea Aarnion Rocket jakkara poikkeavat muuten valkoisesta värimaailmasta. Nummen suunnittelema Lokki-valaisin ja Jacobsenin Seiska-tuolit ovat luotettavia designklassikoita, jotka sopivat modernin ajattomaan sisustukseen.

 

Pitkä musta penkki ja tumma matto korostavat pehmeiden tekstiilien kera vaalean makuuhuoneen levollista tunnelmaa. Höyhenvalaisin on kuin piste i:n päälle.

 

Kodin selkeä ja moderni tyyli jatkuu myös lastenhuoneissa, joiden kauniit seinävärit tuovat mustavalkoisen teeman tyylikkäästi esille.

 

Työ-/vierashuoneessa String-hyllylle asetellut kirjat tuovat väriä tilaan. Kirjoituspöydän ylle on kiinnitetty valkoisia ja harmaita Norman Copenhagenin Pocket-säilyttimiä.

 

Koti on myynnissä täällä

Katso lisää Espoossa myynnissä olevia vastaavankokoisia koteja Oikotie Asunnoista