Vaasassa sijaitsee arkkitehtitoimiston suunnittelema kutsuva omakotitalo, jossa yhdistyy selkeä suomalainen arkkitehtuuri ja lämmin Värimeren tunnelma.

Puiset yksityiskohdat sekä talon pehmeä väri yhdessä puisen lipaston ja ruukkujen kera vievät ajatukset Välimerelle.

 

Tilavassa keittiössä on eurooppalaista maalaiskeittiön fiilistä, jota luovat laattalattia, työskentelytasot ikkunan alla, kupariset kattilat seinällä ja suuri puupöytä. Tammiset keittiönkaapit ja modernit kodinkoneet tekevät huoneesta modernin.

 

Verhot ja tyynyt tuovat alakerran oleskelutilaan väriä ja ilmettä. Tapiovaaran kauniit Madamoiselle-tuolit ovat hyvä pari mustalle kamiinauunille. Puiset huonekalut ja kattoparrut jatkavat Välimeren tunnelmaa.

 

Yläkerrassa lattiamateriaali on vaihtunut puuhun. Valkoisen ja sinisen sävyt huonekaluissa ja tekstiileissä muodostavat rauhallisen ja tyylikkään kokonaisuuden. Valon liikkuminen tilassa eri vuorokaudenaikoihin on maksimoitu mm. yläikkunoilla.

 

Makuuhuoneessa on levollinen tunnelma. Doctor Designin kaunis Vuolle –riippuvalaisin on suuresta koostaan huolimatta kevyen oloinen.

 

Ulkoa löytyy osittain katettu rauhaisa tila, jossa viettää aikaa tai juoda kahvit. 

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää myynnissä olevia omakotitaloja Vaasasta. 

 

Kemiönsaarella sijaitseva vuonna 1927 talliksi alun perin rakennettu talo on vuosien varrella remontoitu tyylikkääksi etelä-eurooppalaista henkeä huokuvaksi kaunokaiseksi.

Salin lakattu, ruudullinen betonilattia on hillityn tyylikäs ja tuo vanhat puiset huonekalut hienovaraisesti esille. Huone kylpee valossa useiden ruutuikkunoiden ansiosta, huonekalut on sijoiteltu väljästi ja tunnelma on levollisen viihtyisä. Kattokruunu, seinälampetit ja kukkapylväät tuovat ylellistä menneen ajan ylellisyyttä.

 

Siro ja kaunis kamiina on kuin koru kaikkine koristeineen ja kuvioineen. Salin seinien alaosat on maalattu  murretun vihreällä sävyllä, mikä tuo lämpöä huoneeseen.

 

Keittiössä on ranskalaisen maalaiskeittiön tunnelmaa, jonka kruunaa hienosti patinoitunut itämainen matto. Viehättävät arkiastiat saavat olla esillä avohyllyillä.

 

Tyyliin kuuluu tietenkin näyttävä pylvässänky. Vanhat huonekalut ja kattovalaisin sopivat saumattomasti yhteen niin tyylin kuin värienkin puolesta.

 

Katso Oikotie Asunnoista lisää samalla alueella myynnissä olevia kohteita. 

Valoisa 70-luvun rivitalokoti Espoon Haukilahdessa on päivitetty kauniisti nykyaikaan kunnioittaen talon arkkitehtuuria. Sisustus nojaa designklassikoihin ja ajattomaan värimaailmaan tuoden asunnon ominaispiirteet tyylikkäästi esille.  

 

Tummat ikkunaraamit muodostavat upean kehyksen ulos aukeavalle näkymälle. Tiiliseinä ja takka edustavat 70-luvun tyyliä ja näyttävät hyvin modernilta valkoiseksi maalattuna. Vintagehenkinen sohvapöytä, selkeälinjainen sohva ja Ikean villamatto sopivat hyvin yhteen.

 

Seinämään upotettu kirjahylly on samaa sävymaailmaa katon, lattian ja sohvapöydän kanssa, mikä rauhoittaa huonetta. Kukkapuron Karuselli-tuoli on saanut seurakseen toisen klassikon, siron Tulppaani-pöydän. Suuri peikonlehti on omiaan 70-lukua ja modernia designia yhdistelevään sisustukseen.

 

Keittiö ja ruokailutila sijoittuu puoli kerrosta olohuoneen ylemmäksi rajautuen omaksi tilakseen, mutta säilyttäen yhteyden. Valkoinen, eleetön kaapisto ei vie liikaa huomiota ja jättää tilaa kauniille yksityiskohdille kuten Artekin messinkisille valaisimille.

 

Makuuhuoneessa vallitse rauhallinen tunnelma. Tummat ikkunapuitteet, pari suurta tyynyä yhdessä vanhan tuolin ja yöpöydän kanssa rikkovat sopivasti valkoista sisustusta.

 

Lastenhuoneissa väriä tuovat iloiset Marimekon verhot ja tyynyt. Niemen kalustetehtaan retrosänky, Artekin pöytä tuolineen sekä Ikean lipastot ovat sulassa sovussa keskenään. Kevyet riisipaperivarjostimet ovat aina tyylikäs valinta.

 

Alakerrassa sijaitsee levollisen oloinen ja kaunis työskentelytila. Matalaan huoneeseen on saatu avaruuden tuntua valkoisella laattalattialla ja tiiliseinällä. Sirot avohyllyt ja Ikean laatikosto säilövät kirjat, kynät ja muut toimistotarvikkeet. Huoneeseen tuovat väriä vanhat tuolit ja pöytä yhdessä viherkasvien ja Artekin julisteen kanssa. Perinteinen työpöytävalaisin on edelleen trendikäs.

 

Koti on myynnissä täällä

Katso Oikotie Asunnoista lisää samalla alueella myynnissä olevia kohteita. 

 

Suomalaisen huonekaluteollisuuden uusiin toimijoihin kuuluvan Annaleena Hämäläisen askelmerkit luotiin vuonna 1963 Jurvassa, pienessä Etelä-Pohjalaisessa pitäjässä. Annaleenan paappa, Eero Hakola myi lehmänsä, muutti navetan verstaaksi ja alkoi tehdä huonekaluja monien muiden jurvalaisten tapaan. Annaleena on uudistanut Hakolan ilmettä ja toimintatapoja ja sympaattisesti avannut kotinsa ovet. Ei ollut olleenkaan itsestään selvää, että hän jatkaa perheyrityksessä.

- Olen opiskellut Aalto-yliopistossa muotoilua ja designmarkkinointia, joten taipumuksia kyllä oli, mutta koin huonekalualan tulevaisuuden Suomessa aika hankalana, olinhan seurannut perheyrityksessä alan kehittymistä vierestä, eikä se näyttänyt kovin ruusuiselta, kertoo Hakola Oy:n luova johtaja Annaleena Hämäläinen. Keskusteltuaan isänsä, toimitusjohtaja Jari Hakolan kanssa he päättivät, etteivät aio luovuttaa haastavinakaan aikoina, vaan ottavat paikkansa ylpeinä paikkansa laadukkaan puusepänperinteen uudistajana ja jatkajana.

 

Opiskellessaan International Design Business Management –koulutusohjelmassa Aalto-yliopistossa maisterivaiheessa Annaleena alkoi kyseenalaistaa alalla vallinneita käytäntöjä.

- Verkkokaupan avaamisen myötä siirryimme valmistajasta myyjäksi ja markkinoijaksi, ja pääsin kunnolla hyödyntämään omaa vahvinta osaamistani, joka on juuri mallioston hallinnassa, konseptoinnissa ja markkinoinnissa, sanoo Annaleena Hämäläinen. ”Nyt jälkikäteen se tuntuu maailman luonnollisimmalta asialta.”

 

Annaleena asuu perheineen Espoossa Osmo Lapon 1963 suunnittelemassa rivitalokodissa, jossa ikkunat ulottuvat lattiaan asti ja aidot 60-luvun ratkaisut on säästetty.

 

Koti on luonnollisesti kalustettu oman malliston tuotteilla, ja niitä täydentää kauniisti vuosien varrella matkaan tarttuneet vintagekalusteet. Nojatuoli on Petra Lasseniuksen Hakolalle suunnittelema.

 

Keittiön ikkuna on saanut eteensä Riippu-hyllyn, jossa yrtit viihtyvät.

Annaleenan mielestä nuorten suomalaisten suunnittelijoiden käyttäminen on luontevaa, ja Hakola haluaa tarjota heille mahdollisuuden saada tuotteitaan ja nimeä esille. Samuli Helavuon suunnittelemaa Riippu-hyllyä saa myös ruukuilla.

 

Makuuhuoneen vintage-yöpöydällä on Yki Nummen Kupoli-pöytävalaisin, jonka Nummi on suunnitellut vuonna 1960.

 

 

Annaleena rakastaa kerroksellisuutta, aitoja materiaaleja, ja että koti on asujansa näköinen. Ihmiset tekevät kodin ja tärkeintä on että siellä viihtyy. Ja Hämäläisten kodissa viihtyy.

 

Huonekaluja ostetaan pitkäksi aikaa ja harkiten, mikä tukee myös ajatusta kestävästä kehityksestä. Olohuoneessa on Annaleenan suunnittelema Woody-sohvapöytä.

 

Lastenhuoneen seinällä on klassikkohylly ja -valaisin.

 

Hakola on perheyritys, jossa suvun neljäs polvi esiintyy sohvakuvauksissa.

 

Annaleena Hämäläinen pitää kodikkuudesta ja ajattomuudesta, jota Lazy-sohvakin edustaa. Mikä onkaan mukavampaa kuin kiireetön hetki kahvikupin ääressä.

 

www.hakola.fi

 

Mustavalkoinen värimaailma määrittää kodin sisustusta, jossa on myös vivahteita industrial-tyylistä, retrosta sekä etnisistä mausteista.

Talon kellarissa sijaitsevaan oleskelutilaan vievät harmaaksi maalatut metalliportaat. Musta sävy katossa ja seinissä korostavat matalaa tilaa ja tekevät siitä pesämäisen. Laudalla verhoillut seinät ja puiset huonekalut kuvioidun maton kanssa luovat kotoisan ja tunnelmallisen tunnelman.

 

Keittiöremontin yhteydessä on uusittu alakaapit ja jätetty vanha 50-luvun yläkaapisto paikalleen. Teollista fiilistä on saatu tilaan metallisilla huonekaluilla. Vihreän ja ruskean sävyt vanhoissa tikkaissa, verhoissa ja lattiassa yhdessä puisten yksityiskohtien kanssa pehmentävät kokonaisvaikutelmaa.

 

Tummat laudalla tai tapetilla päällystetyt seinät toimivat hyvin valkoisten pintojen kanssa. Tekstuuri pinnoissa tuo myös elävyyttä eikä seinä jää monotonisen tummaksi.

 

Turkoosi matto piristää vaalean huoneen. Täällä lautaverhoilu on saanut valkoisen maalipinnan ja musta on esillä vaatenaulakossa sekä seinähyllyssä.

 

Makuuhuone sijaitsee kellarikerroksessa. Tila on saatu avaran oloiseksi vaaleiden pintojen avulla. Katon ja seinän tekstuuri antavat huoneelle kivan rouheaa fiilistä, johon etniset tekstiilit, lyhdyt, julisteet ja koristeet sopivat hyvin.

 

Koti on myynnissä täällä.  

Katso Oikotie Asunnoista lisää samalla alueella myynnissä olevia kohteita.